LATEST NEWS

- News from the industry

Veeam utser Gil Vega till Chief Information Security Officer

Ny roll ska hjälpa företag att skala interna säkerhets- och efterlevnadsprocesser,.
Samt framgångsrikt navigera på den komplexa och utvecklande Cloud Data Management-marknaden, där kunder strävar efter att säkra och skydda sina kritiska data.

- Veeam® Software, det ledande företaget inom backup-lösningar för Cloud Data Management™, meddelade idag att Gil Vega har utsetts till Chief Information Security Officer (CISO). Vegas tidigare erfarenheter inkluderar tjänster som Managing Director och CISO på CME Group, Inc., samt assisterande informationschef och CISO för U.S. Department of Energy och U.S. Immigration & Customs Enforcement i Washington, DC.

Gil Vega kommer att ansvara för förankring och upprätthållande av Veeams vision och strategi för att garantera att dess informationstillgångar och lösningar är tillräckligt skyddade. Han kommer även att inneha en viktig roll för att driva strategier för att hjälpa kunder att skydda sina kritiska data över flera miljöer och säkerställa regelefterlevnad. Vega, som tidigare har haft ledande positioner inom cybersäkerhet på Department of Defense (DoD) och Intelligence Community, kommer att rapportera till Bill Largent, CEO på Veeam, och ingå i företagets verkställande ledningsgrupp.

"Data är den mest kritiska tillgången i alla organisationer, men att skydda dem mot hot – såväl externa som interna - blir alltmer komplexa," säger Bill Largent, CEO på Veeam.

”Cybersäkerhet är en av de viktigaste frågorna för företagsledare och det är därför de vänder sig till Veeam för att garantera att deras data hanteras och skyddas, oavsett placering. För att säkerställa att vi fortsätter att vara pionjär inom detta område och hjälper till att fortsätta bredda våra erbjudanden inom alla sektorer, är jag glad över att Gil har anslutit sig till vårt verkställande team. Hans erfarenhet är oöverträffad och jag vet att vi under hans ledning kommer att ta vår datasäkerhet och styrning, samt vår efterlevnads- och policystrategi, till nästa nivå för att fortsätta vara ledande i branschen.”

Med över 22 års erfarenhet är Vega en fulländad säkerhetsexpert. Innan han kom till Veeam var Vega Managing Director & CISO, med ansvar för global cybersäkerhet, teknologisk risk och efterlevnad vid CME Group Inc. i Chicago, en global finanskoncern som bl a tillhandahåller derivatprodukter och årligen hanterar 3 miljarder kontrakt värda uppskattningsvis 1 biljard dollar. Innan hans karriär inom finansiella tjänster var Vega medlem av U.S. Federal Government’s Senior Executive Service och verkade som Associate Chief Information Officer & CISO på U.S.

Department of Energy och U.S. Immigration & Customs Enforcement i Washington, DC.

"Jag är glad över att ansluta till Veeam, inte bara för att det är ledande inom Cloud Data Management, utan även för att vara i en position där jag har kunnat studera i företagets vision för vart det är på väg. Jag tror fullt och fast på att Veeam kommer fortsätta att förändra branschen," kommenterade Gil Vega, Chief Information Security Officer (CISO) på Veeam. ”Veeams DNA handlar om att leverera den ultimata kundupplevelsen och se till att data skyddas, oavsett placering. Veeams vision och strategi är oöverträffad på marknaden och har en exceptionellt solid färdplan fram till 2020 och därefter. Jag ser fram emot att leda Veeams ansträngningar för att ta intern datasäkerhet, styrning och efterlevnadsstrategi till nästa nivå. "

Vega innehar en undergraduate- och graduateexamen i Information Systems & Information Assurance från Federal Executive Institute i Charlottesville, Virginia, och är en stolt U.S Army-veteran som har deltagit i stridsuppdragen Operations Just Cause, Desert Shield och Desert Storm.

För mer information, vänligen besök www.veeam.com.

Henrik Aare | PR consultant
henrik@nlpr.se | +46 70 598 22 82
Kungsgatan 60 | 111 22 Stockholm
www.northernlinkpr.se

Contact information

Northern Link PR i Sverige AB

Mailing address
Kungs­gatan 60
11122 Stockholm
Visiting address
Kungs­gatan 60
11122 Stockholm
Region
Stockholm
Stockholms county
Sweden
Organization id:
556834-7198
Founded: Not specified
Employees: Not specified
English description is missing, swedish description below.

Välkommen till Northern Link PR.

Vi hjälper företag med nordiska ambitioner.
När det gäller PR och kommunikation, strävar Northern Link PR att vara det bästa valet för företag med svensk eller helt nordiska ambitioner.

Vi ser vikten av meddelanden, strategi och taktik som är nära i linje med dina affärsmål. Därför har vi etablerat kompetens inom en rad tjänster som kan utvecklas och anpassas beroende på din unika situation.

Välkommen att kontakta oss.

Contacts

Henrik Aare
070-598 22 82

LATEST NEWS

- News from the industry
4/11/2024
Sjöö Sandström expand­erar med ny säljareLantbrukarna pressade av låg lönsamhetKia presenterar uppdaterad elbilsstrategi
4/10/2024
4 fördelar med Maskinera auktionsförsäljningFördelar och funktioner för det nya vajersystemetSeiferts avfuktareNy STIHL produktions­anläggning i RumänienDåligt förberedda och övermodiga
4/9/2024
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN
4/8/2024
Tre starka varumärken Nyhet! ENUX NordicMiljövänligt byggmaterial kan vinna forsknings-SMNu bildas Nordens ledande expert BOLIST Byggstart är tillbaka
4/4/2024
Officiell återförsäljare av RotoclearXometry Förbättrar med Xometry.ProSG Maskin firar 60 årHMS Networks och Red Lion Controls samarbetarÖver 54 miljarder cookies på dark web