LATEST NEWS

- News from the industry

Stora Enso Paper AB, Nymölla Mill, har förlängt sitt avtal med Jernbro

Många industrier har idag utmaningar med att få tag i reservdelar till sina äldre maskiner. Garanterad reparation är då ett alternativ för att säkerställa driften istället för att bygga om eller köpa nya maskiner.
Stora Enso Paper AB, Nymölla Mill, har i vår valt att förlänga sitt avtal med Komponentservice på Jernbro Industrial Services AB med ytterligare 2 år avseende Garanterad Reparation för servodrivdon och servomotorer.

– Vi har varit nöjda med den service vi har fått hittills och ser förlängningen som ett bra alternativ till att investera i nya maskiner i närtid, säger Jan Petersson på Stora EnsoPaper AB, Nymölla Mill.

Metsä Tissue och Borås Tryckeri har också, tidigare i år, garanterat reparation av elektronik, elmotorer och elmotorstyrningar ett visst antal år framåt genom att ha tecknat Garanterad Reparation med Jernbro. Likaså säkerställde en fordonstillverkare, för något år sedan, driftsäkerheten för sina maskiners styr- och drivsystem ända fram till år 2030.

Mats Ahrling på Komponentservice på Jernbro förklarar konceptet:
– Garanterad reparation är ett avtal som passar företag som har produkter som är svåra att få reparerade och som det kanske inte alltid finns reservdelar till. Företaget kanske bara ska köra några år till med en äldre maskin. Men vill ändå se till att den håller sig i drift fram tills det är bra läge att investera i en ny.

– En annan viktig aspekt, är att testköra elektronik- eller elmotordelen på ett bra sätt. För vi vill såklart kvalitetssäkra vår reparation innan delarna skickas till kunden. Det vi gör då, är att vi bygger vi upp en testbänk för respektive elektronik- och elmotordel.

Genom avtalet garanterar Jernbro att de har tillgång till en stor mängd kritiska produkter hemma, själva reparationerna och testmöjligheterna, men tar även ansvar för kompetenssäkring på aktuella produkter. Allt för att kunden ska känna sig trygg.
Contact information

Stora Enso Paper AB

Mailing address
Nymölla­vägen 260 -15
29573 Nymölla
Region
Bromölla
Skåne county
Sweden
Organization id:
556070-4446
Founded: 1959
Employees: 1481
English description is missing, swedish description below.

Välkommen till Stora Enso

Stora Enso är en ledande global leverantör av förnybara lösningar inom förpackningar, biomaterial, träprodukter och papper och med detta en del av bioekonomin. Bland våra kunder finns förpackningstillverkare, varumärkesägare, kartong- och pappertillverkare, förläggare, detaljhandlare, tryckerier, konverterare, snickerier och byggföretag.


Vi menar att allt som tillverkas av fossilbaserade material idag kan tillverkas av träd imorgon. Våra material är förnybara, återvinningsbara och går att återanvända. De utgör grunden för många innovativa lösningar inom förpackningar, träprodukter och biomaterial som kan användas istället för produkter som baseras på fossila bränslen och andra icke förnybara material.


Stora Enso har cirka 26 000 medarbetare i över 30 länder och är börsnoterat i Helsingfors och Stockholm. Vår omsättning 2017 uppgick till 10 miljarder EUR och det operativa rörelseresultatet till 1 miljard EUR.


Vi gör vårt yttersta för att använda hela trädet till våra produkter samt bioenergi. Vi arbetar för koldioxidneutralitet i vår produktion i så stor utsträckning som det är tekniskt och kommersiellt möjligt. Vi förespråkar och praktiserar ett hållbart skogsbruk och arbetar för att säkerställa att fler träd planteras än vad som avverkas.

Contacts

Carl Norell
-

Videos

Stora Enso e-TALES

LATEST NEWS

- News from the industry
4/11/2024
Sjöö Sandström expand­erar med ny säljareLantbrukarna pressade av låg lönsamhetKia presenterar uppdaterad elbilsstrategi
4/10/2024
4 fördelar med Maskinera auktionsförsäljningFördelar och funktioner för det nya vajersystemetSeiferts avfuktareNy STIHL produktions­anläggning i RumänienDåligt förberedda och övermodiga
4/9/2024
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN
4/8/2024
Tre starka varumärken Nyhet! ENUX NordicMiljövänligt byggmaterial kan vinna forsknings-SMNu bildas Nordens ledande expert BOLIST Byggstart är tillbaka
4/4/2024
Officiell återförsäljare av RotoclearXometry Förbättrar med Xometry.ProSG Maskin firar 60 årHMS Networks och Red Lion Controls samarbetarÖver 54 miljarder cookies på dark web