LATEST NEWS

- News from the industry

Sju tips för dig som jobbar hemifrån

Under rådande omständigheter tvingas allt fler prova på att jobba hemifrån – och lär då snart upptäcka att det kanske inte är lika bekvämt som det låter. Utöver hemmets ergonomiska brister finns även andra svårigheter, som att hitta fokus och en gräns mellan arbete och fritid. Men allting går och här följer sju tips på hur du jobbar effektivt även i hemmet.
1. Välj en dedikerad arbetsyta

Prio ett är att avdela en särskild yta så att arbetsplatsen hålls åtskild från resten av hemmet. Dels för att slippa städa undan efter varje arbetspass, dels för att få ”ett jobb att gå till” – ett mentalt utrymme som gör det lättare att skilja jobbet från ledig tid. Bäst är att ha ett separat rum som du kan stänga om och bara använda till att jobba i. Har du inget rum till övers får du välja en annan avgränsad yta, till exempel området under trappan.


2. Se till att sitta bekvämt

Köksstolen är inget alternativ i längden, du behöver bekvämligheten och funktionaliteten i en riktig kontorsstol. Eftersom du sannolikt kommer att sitta och jobba flera timmar varje dag, och felaktigt sittande orsakar många problem, är det viktigt att ha en stol som följer kroppens rörelser och hjälper dig att sitta rätt.


3. Skaffa ett bra skrivbord

En av fördelarna med att ha ett särskilt arbetsbord är att du kan låta saker ligga kvar efter arbetsdagens slut. Och det finns skrivbord i många olika format och utföranden att välja mellan. Ett höj- och sänkbart bord kostar lite mer, men lönar sig snabbt. Att kunna byta ställning under långa arbetsdagar är skönt för kroppen, dessutom blir du både mer produktiv och kreativ vid stående arbete!


4. Uppgradera tekniken

För att kunna jobba effektivt bör hemmakontorets tekniska kapacitet helst ligga i nivå med din ordinarie arbetsplats. Tänk på vilka funktioner datorn och telefonen ska ha och välj professionella versioner av programvarupaketen. Se även till att uppgradera internetanslutningen vid behov.


5. Se över belysningen

Bra belysning gör stor skillnad på arbetsinsatsen. Naturligt ljus är alltid det bästa, så försök att placera skrivbordet så nära ett fönster som möjligt. Din arbetsplats bör även ha tillräcklig takbelysning så att du inte behöver lita på dagsljus. En bordslampa gör det lätt att jobba även under kvällspasset. För att inte anstränga ögonen i onödan bör ljuset inte lysa direkt på datorskärmen.


6. Strukturera din dag

Försök att ha struktur på arbetsdagen även när du jobbar hemma. Stig upp i samma tid som vanligt. Ta gärna en kort promenad innan arbetet, då får du frisk luft samtidigt som du mentalt ställer in dig på att du ”går till jobbet”. Håll dina rutiner, ta lunch som du brukar och sluta för dagen i vanlig tid. Avsluta med att skriva en checklista på vad du ska göra dagen därpå. Då har du alla förutsättningar att lyckas.


7. Umgås med kollegorna

Den kanske största skillnaden initialt är att du inte är omgiven av glada kollegor. Det kan kännas trist, men jobbet hemifrån behöver inte betyda ett slut på dina sociala kontakter. Du och dina kollegor kan exempelvis testa att ta gemensamma kaffepauser via FaceTime eller Skype. Men eftersom var och en kan ha sina unika behov – försök att inte ”störa” varandra under lunchrasten.
Contact information
Mailing address
Transport­vägen 23
30230 Halmstad
Visiting address
Transport­vägen 23
30230 Halmstad
Region
Halmstad
Hallands county
Sweden
Organization id:
556190-7329
Founded: 1975
Employees: 206
English description is missing, swedish description below.

Välkommen till AJ Produkter AB!

I över 40 år har AJ Produkter levererat inredning till kontor, skola, lager och industri. Konceptet har varit detsamma sedan starten – att vara ett ledande företag som erbjuder förstklassiga och attraktiva produkter till rätt pris. I vårt sortiment finner du tusentals produkter att välja mellan, levererat till din dörr precis när du behöver dem.

Allt detta lättillgängligt via vår inspirerande katalog, vår E-handel som är öppen dygnet runt eller via ett samtal till någon av våra säljare. Ett koncept som utan tvekan är lika aktuellt idag som när det startade.

Välkommen att kontakta oss!

Latest ads from AJ Produkter AB

All 182 objects by this company

Certifications

ISO 14001:2004 – ISO 9001:2000

Contacts

AJ Kundservice
035-180 500

Videos

AJ Produkter | Kontorsförvaring | Förvaringsskåp

AJ Produkter | Kontorsförvaring | Förvaringsskåp
AJ Produkter firar 40år!
Väx med oss | AJ Produkter & MTA bygg
AJ Produkter | Så väljer du rätt kontorsstol

LATEST NEWS

- News from the industry
4/10/2024
K100 aggregatbytes­system introducerasElbilen ORA lättar inte på gasenCastrol lanserar nytt smörjmedelssortimentSkräddarsydd prefabri­cerad schaktlösningHot forging via sourcing groups
4/9/2024
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN
4/8/2024
Tre starka varumärken Nyhet! ENUX NordicMiljövänligt byggmaterial kan vinna forsknings-SMNu bildas Nordens ledande expert BOLIST Byggstart är tillbaka
4/4/2024
Officiell återförsäljare av RotoclearXometry Förbättrar med Xometry.ProSG Maskin firar 60 årHMS Networks och Red Lion Controls samarbetarÖver 54 miljarder cookies på dark web
4/3/2024
Samarbetet Clip-Lok SimPak och Wing Lift™Hallå där Jens KjellssonDen osynliga hjälten Välj rätt grävskopa AMIC Group förvärvar Tramo ETV och Unitrafo