LATEST NEWS

- News from the industry

PVF Yrke & Utbildning byter namn till Plåt & Ventbyrån

Får en ny logga samt grafisk profil
PVF Yrke & Utbildning byter namn till Plåt & Ventbyrån och får en ny logga samt grafisk profil. Det nya namnet kommer göra det lättare att profilera plåtslagar- och ventilationsmontörsyrket mot såväl elever som lärare och beslutsfattare. Den nya loggan och grafiska profilen bidrar till att yrkena också uppfattas som mer moderna och relevanta för dessa målgrupper. Även branschskolan PVF Teknikcentrum får nytt namn och kommer numera att heta Plåt & Ventbyråns branschskola.

PVF Yrke & Utbildning är plåtslagarnas och ventilationsmontörernas ansikte utåt för rekrytering och utbildning. Namn, logga och grafisk profil ska bidra till att fler unga väljer en utbildning som plåtslagare eller ventilationsmontör. Det ska också underlätta i kommunikationen gentemot skolor och beslutsfattare, för att så effektivt som möjligt lyfta att båda yrkena är framtidsbranscher med stort behov av fler medarbetare.

– Det nya namnet kommer göra det lättare för våra målgrupper att förstå att det är plåt- och ventilationsbranschens organisation som kommunicerar med dem, vilket gör att vi kommer kunna profilera våra yrken på ett mycket bättre sätt än idag, säger Annika Waernström, vd på Plåt & Ventbyrån, tidigare PVF Yrke & Utbildning.

PVF Yrke & Utbildning har länge legat i framkant när det kommer till att attrahera unga till plåtslagar- och ventilationsbranschen. I ett läge där många branscher upplever en kompetensbrist, är det extra viktigt med ett namn som är tydligt i sin kommunikation och som uppfattas som attraktivt.

– Det tidigare namnet ställde höga krav på målgruppernas förkunskaper. Både sett till kännedom om vad förkortningen står för samt kännedom om skillnaden mellan PVF och arbetsgivarorganisationen Plåt & Ventföretagen. Det nya namnet minskar risken för förväxling av organisationerna och kommer sätta de två yrkena i fokus på ett mycket tydligare och bättre sätt, säger Jörgen Rasmusson, företagare och ägare av AB Lödde plåt samt ordförande i Plåt & Ventföretagen och Plåt & Ventbyrån.

PVF Teknikcentrum har också fått ett nytt namn och heter från och med den 28 juni "Plåt & Ventbyråns branschskola". Det nya namnet gör det tydligare för elever, lärare, rektorer, studie- och yrkesvägledare, med flera, vilken typ av utbildning som erbjuds.

– Med det nya namnet på skolan visar vi tydligare att det är en skola för plåtslagare och ventilationsmontörer. I kombination med ny logga och grafisk profil kommer både skolan och yrkena att uppfattas som mer moderna, vilket kommer göra oss mer attraktiva för elever, säger Torbjörn Hagelin, avtalssekreterare i Byggnads och styrelseledamot i Plåt & Ventbyrån.

Det nya namnet och loggan kommer också att underlätta i kommunikationen kring branschens utmaningar samt öka förståelsen hos beslutsfattare och skolväsendet för de behov som finns.

– Det är avgörande att ha en profil och ett namn som tydligt visar vilka branscher vi representerar och vad vi står för. Med det nya varumärket kommer vi kunna stärka bilden av oss som en nytänkande, drivande och professionell organisation, säger Annika Waernström, vd på Plåt & Ventbyrån.

FAKTA
Plåt & Ventbyrån är plåtslageri- och ventilationsbranschens egen organisation för utbildning och rekrytering. Vi ägs gemensamt av Plåt & Ventföretagen och Byggnads. Läs mer om oss på platventbyran.se.

Tomas Skagerlind
Kommunikationschef
Kommunikation, press och PR
tomas.skagerlind@pvforetagen.se
08-762 75 92

LATEST NEWS

- News from the industry
4/9/2024
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN
4/8/2024
Tre starka varumärken Nyhet! ENUX NordicMiljövänligt byggmaterial kan vinna forsknings-SMNu bildas Nordens ledande expert BOLIST Byggstart är tillbaka
4/4/2024
Officiell återförsäljare av RotoclearXometry Förbättrar med Xometry.ProSG Maskin firar 60 årHMS Networks och Red Lion Controls samarbetarÖver 54 miljarder cookies på dark web
4/3/2024
Samarbetet Clip-Lok SimPak och Wing Lift™Hallå där Jens KjellssonDen osynliga hjälten Välj rätt grävskopa AMIC Group förvärvar Tramo ETV och Unitrafo
4/2/2024
Att välja rätt skyddsnätArmor™ PowerFlex® Den viktiga spridarplattan!IRC har fått sin största order hittills Besök Iscar Sverige på mässan