LATEST NEWS

- News from the industry

OilQuick Sveriges Bästa Industri igen!

Utnämnd för tredje året i rad
OilQuick blir för tredje året i rad utnämnda till Sveriges Bästa Industri 2022!
I tillägg så kvalar man för fjärde året i rad även in på listan över Sveriges 25 Bästa Arbetsplatser 2022.

Priserna delas ut av organisationen Great Place To Work som utför världens största arbetsplatsstudie och delar ut kvalitetsutmärkelser till de allra bästa i mer än 50 länder över hela världen.

För att få komma in på listan över Sveriges Bästa Arbetsplatser måste man först erhålla en Great Place to Work® certifiering. Det är tuff process med otroligt höga krav på verksamheten och alla anställda får komma till tals i en anonym enkät. Av alla som blir certifierade så är det endast de 25 bästa resultaten av kulturutvärderingen och medarbetarundersökningen som får kalla sig Sveriges Bästa Arbetsplatser 2022.

För fjärde året i rad lyckas OilQuick komma med på listan över Sveriges 25 Bästa Arbetsplatser i klassen medelstora företag 50-250 anställda. Att OilQuick som är ett industriföretag kommer med på denna lista är ovanligt. Övriga bolag på listan domineras av tjänsteföretag.
Det som också sticker ut är att resultat är nästan detsamma bland kollektivare som tjänstemän. Det är ganska unikt.

Att få dessa utmärkelser betyder mycket för OilQuick. Speciellt eftersom förra året också var så pandemidrabbat.

Henrik Sonerud, VD på OilQuick:
–Vi är mycket glada och stolta att vi trots det gångna året fortfarande kämpade med pandemin. Vi har lyckats behålla glädjen och engagemanget hos våra fantastiska medarbetare. För tredje året blir vi Sveriges Bästa Industriföretag och för fjärde året i rad tar vi oss in på listan över Sveriges 25 Bästa Arbetsplatser. Vi har fortfarande en hel del saker som vi kan förbättra och det kommer vi fortsätta jobba hårt med.

Malin Lindqvist, HR chef på OilQuick:
–Vi fortsätter jobba hårt för att erbjuda en bra arbetsplats och stötta våra medarbetare på bästa sätt.
Att ännu en gång utses till Sveriges Bästa Industri och att bli en av Sveriges 25 bästa medelstora arbetsplatser är resultatet av ett långt gediget arbete där medarbetarna varit högst delaktiga och där företaget prioriterat att värdera medarbetarnas behov och önskningar.
Vi är speciellt nöjda med att resultatet mellan kollektivare och tjänstemän skiljer sig så lite. Det tyder på att vi är ett väldigt homogent företag med en riktigt stark sammanhållning.

Mycket högre vinstmarginal om du har nöjda medarbetare!
Organisationen Great Place to Work har frågat 10-tusentals medarbetare runtom på svenska organisationer.

Resultaten visar bland annat att organisationer som är med på Great Place to Works lista över Sveriges bästa arbetsplatser har nästan 50 procent lägre sjukfrånvaro än genomsnittet i Sverige.

Siffrorna blir ännu mer imponerande när de ekonomiska resultaten jämförs. Vinstmarginalen och rörelsemarginal hos Sveriges bästa arbetsplatser på Great Place to Works lista är mycket högre för både stora och medelstora organisationer jämfört med svenska genomsnittsföretag.

Läs rapporten här.

– Att investera i sitt ledarskap och i sina medarbetare är något vi rekommenderar alla verksamheter som vill få ökad lönsamhet och samtidigt få ner graden av sjukfrånvaro och personalomsättning. Innovationskraft, nöjda kunder, bra rykte och bättre business – allt springer ur en hög grad av tillit, säger Maria Grudén, vd på Great Place to Work.

Årets alla vinnare och den fullständiga listan korades den 31 mars 2022.
Hela presentationen finns att se på greatplacetowork.se
Contact information
Mailing address
Hede-finnflo­vägen 6
82413 Hudiksvall
Visiting address
Hede-finnflo­vägen 6
82431 Hudiksvall
Region
Hudiksvall
Gävleborgs county
Sweden
Organization id:
556066-5530
Founded: 1952
Employees: 70
English description is missing, swedish description below.

OilQuick AB är ett modernt, innovativt, familjeägt industriföretag med fokus på utveckling, tillverkning och försäljning. Vi är specialinriktade på helautomatiska redskapsfästessystem för grävmaskiner, hjullastare, truckar, materialhanteringsmaskiner och kranar. Vi erbjuder även högkvalitativa tiltrotatorer för grävmaskiner upp till 33 ton.

Vi erbjuder världens mest sålda snabbfästessystem med över 38 000 sålda system världen över. Vi har decennier av erfarenhet och testande bakom oss. Våra lösningar fungerar och du får en enastående kombination av kvalité, prestanda och säkerhet.

OilQuick verkar på alla marknader världen över och erbjuder förutom världsledande produkter även förstklassig support och service.
Med vårt säkerhetssystem OilQuick LockSupport undviker du arbetsplatsolyckor och tillbud. Det levereras som standard när du köper ett OilQuick fäste eller tiltrotator. OilQuick LockSupport uppfyller alla säkerhets¬krav som finns på marknaden.

Vi har valt att själva tillverka våra produkter. Detta gör att vi kan kvalitetssäkra och äga ledtider och på så sätt bli mer effektiva och konkurrenskraftiga. Huvudkontoret ligger i Hudiksvall och där sker även den största delen av tillverkningen. Vi har dotterbolag och försäljningsorganisationer i flera länder. Vi växer så det knakar och med 110 anställda var förra årets omsättning Ca 500 miljoner SEK.

Vid frågor runt tiltrotatorer, fästesval, maskinkrav och olika redskapskombinationer, tveka aldrig att kontakta oss för experthjälp. Vi har mer än trettio års erfarenhet från denna typ av frågor och vi står alltid till ditt förfogande.

The company's services/products

Contract machines: sales: Quick mounts
Shovels (Other buckets)

Contacts

Johan Lindqvist
0650-153 40
070-518 23 55
Joakim Bohlin
Market coordinator
0650-76978
070-2552080

LATEST NEWS

- News from the industry
4/11/2024
Sjöö Sandström expand­erar med ny säljareLantbrukarna pressade av låg lönsamhetKia presenterar uppdaterad elbilsstrategi
4/10/2024
4 fördelar med Maskinera auktionsförsäljningFördelar och funktioner för det nya vajersystemetSeiferts avfuktareNy STIHL produktions­anläggning i RumänienDåligt förberedda och övermodiga
4/9/2024
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN
4/8/2024
Tre starka varumärken Nyhet! ENUX NordicMiljövänligt byggmaterial kan vinna forsknings-SMNu bildas Nordens ledande expert BOLIST Byggstart är tillbaka
4/4/2024
Officiell återförsäljare av RotoclearXometry Förbättrar med Xometry.ProSG Maskin firar 60 årHMS Networks och Red Lion Controls samarbetarÖver 54 miljarder cookies på dark web