LATEST NEWS

- News from the industry

Laser Machining Inc firar 25 års jubileum

Laser Machining Inc startades 1997 i Nås i dalarna.
I 25 år har företaget levererat lasersystem och laserlösningar i hela Sverige men även internationellt.

LMI har fortfarande sitt säte i Nås, med 13 anställda inom olika områden och expertis.
Contact information

Laser Machining Inc. LMI AB

Mailing address
Hjärpholn 18
78693 Nås
Visiting address
Hjärpholn 18
78693 NÅS
Region
Vansbro
Dalarnas county
Sweden
Organization id:
556538-1752
Founded: 1997
Employees: 11
English description is missing, swedish description below.

Laser Machining Inc. LMI AB (LMI) är en integratör av lasermaskiner för industriell tillämpning. Exempel på applikationer är lasermärkning / lasergravering, laserskärning, lasersvetsning, laserpåläggning / lasercladding, laserborrning, laserconverting och laserhärdning / värmebehandling.

Lasersystem för lasermärkning / lasergravering och laserbearbetning erbjuds som standardmaskiner eller som processanpassade. Tillsammans med moderbolaget Preco Inc och LMI:s agenturers organisationer tillhandahåller LMI AB omfattande processutvecklingsresurser för industriellt tillämpad laser. Pilotprojekt för bearbetning av metall bedrivs fortlöpande med laserskärning, lasersvetsning, laserpåsvetsning (cladding) och laserhärdning. På samma sätt utvecklas banbrytande lasertillämpningar för converting-, förpacknings- och flexibla material.

LMI erbjuder laserkomponenter med optik från världsledande II-VI, lampor, dysor, keramdelar, skyddsglas, rengöringsartiklar, filter, bälgar och andra komponenter från en rad olika leverantörer. LMI är en oberoende distributör vilket gör att vi kan importera och förse våra kunder med de flesta förbrukningsartiklar som behövs för ett lasersystem.

LMI har en egen organisation av tekniker som utför service, nyinstallation, flytt och ombyggnad av lasermaskiner.

Sist med inte minst erbjuder LMI mycket bra konsultation inför en investering i en lasermaskin. LMI har lång och gedigen erfarenhet av lasersystem för industriell tillämpning.

Välkommen att kontakta LMI AB för support, reservdelar, service och processutveckling för industriellt tillämpad laser.

Agents

HSG Laser, Sweden
HSG Laser är ett framstående företag inom laserteknik och tillverkning av laserskärmaskiner. De erbjuder ett brett utbud av högkvalitativa laserskärnings- och graveringssystem för olika branscher och tillämpningar. HSG Laser är känt för att leverera maskiner med hög precision och pålitlighet, och deras produkter används över hela världen för att bearbeta olika material, inklusive metall, plast och trä. Företaget har även ett starkt fokus på innovation och utveckling, vilket gör dem till en betrodd partner inom laserteknikindustrin.
II-VI Incorporated, United States of America (General agent)
II-VI Incorporated är världens ledande tillverkare av laseroptik till CO2-lasermaskiner. LMI lagerför ett stort sortiment av den mest använda laseroptiken oberoende av fabrikat på lasermaskinen. LMI säljer även övriga förbrukningsartiklar till lasermaskiner så som munstycken, vattenfilter, oljor och rengöringsmaterial. Välkommen att kontakta LMI för rådgivning.
Lasermet Ltd, United Kingdom (General agent)
LMI är distributör av Lasermet Ltd i Sverige och Norge. Lasermet är världsledande på allt inom säkerhet för lasersystem. Det gäller säkerhetsutrustning för laser i industrimiljöer, medicinska miljöer och laboratoriemiljöer. Exempel på produkter för lasersäkerhet är skyddsglasögon, varningsskyltar, skärmväggar, slussar, rullgardiner, draperier, laser interlock-system, mätinstrument. Alla dessa produkter är certifierade med avseende på lagstadgade säkerhetskrav för laser. Vi kommer gärna och ser över er lasersäkerhet och tar fram lämpliga åtgärder för att se till att ni har en säker utrustning. VIll ni ha utbildning i lasersäkerhet kan vi även ombesörja detta.
Preco, United States of America (General agent)
Preco är en ledande leverantör av lösningar för materialbearbetning med laser. Lasermaskiner och lasersystem för laserskärning, laserperforering, lasersvetsning, laserhärdning, laserborrning och laser converting är exempel på bearbetning som erbjuds genom standardmaskiner eller genom kundanpassade lösningar. Preco levererar materialbearbetningssystem till bilindustri, flygindustri, förpackningsindustri, medicinsk industri, elektronikindustri etc. Välkommen att kontakta LMI för rådgivning.
TYKMA Electrox, United States of America (General agent)
TYKMA Electrox tillverkar lasermaskiner för märkning och gravering. TYKMA Electrox utbud för lasermärkning och lasergravering består av laserkällor av typen: Fiberaser, Scropion, Scorpion Rapide. Till alla lasrar erbjuds en rad olika kapsingar i form av serietillverkade arbetsstationer. Arbetsstationerna kan också fås anpassade efter specifka behov. Till arbetsstationerna finns en rad olika tillbehör som XY-bord, rotator etc. Helt anpassade arbetstationer med automatiserad hantering av märkobjekt projekteras och tillverkas efter kundens önskemål. Laser Machining Inc. LMI AB (LMI) är en erfaren integratör av lasersystem i alla tänkbara applikationer för industriellt ändamål. Att installera en laser i en ny eller befintlig produktionslinje tillhör LMI:s kärnkompetens.

Certifications

AAA

Contacts

Urban Gärds
0281-307 16
Tim Smith
0281-307 14
+46706015670
Micke Bergman
Sales laser components and service coordinator
0281-307 18
Niklas Johansson
Sales & Product manager Bodor
070-2998510
Anna Thörn
0281-307 10
Michael Blyckert
Technician and sales
0281-307 10
Peter Danielsson
0281-307 10
Kent Skogmo
0281-307 10
André Smith
Technician and sales
070-2228673
Niklas Larsson
0281-710 36
0707745700
Mattias Karlssson
0737009879
Malin Kristoffers
0281-30715

Videos

Laserskärning och gravyr i Plexiglas med Metis Co2-lasermaskin.

Laserskärning och gravyr i Plexiglas med Metis Co2-lasermaskin.
Laserskärning och gravyr i Mdf med Metis Co2-lasermaskin.
Laserskärning och gravyr i läder med Metis Co2-lasermaskin.

LATEST NEWS

- News from the industry
4/10/2024
Firar 10 år med QlikProton Technology blir nu Cotec LabsFem skäl att automat­isera avtalsskrivandetFortsatt låg IPO-aktivitet i Sverige och globaltHur påverkar kontoret fysisk och mental hälsa
4/9/2024
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN
4/8/2024
Tre starka varumärken Nyhet! ENUX NordicMiljövänligt byggmaterial kan vinna forsknings-SMNu bildas Nordens ledande expert BOLIST Byggstart är tillbaka
4/4/2024
Officiell återförsäljare av RotoclearXometry Förbättrar med Xometry.ProSG Maskin firar 60 årHMS Networks och Red Lion Controls samarbetarÖver 54 miljarder cookies på dark web
4/3/2024
Samarbetet Clip-Lok SimPak och Wing Lift™Hallå där Jens KjellssonDen osynliga hjälten Välj rätt grävskopa AMIC Group förvärvar Tramo ETV och Unitrafo