Hexagon Manufacturing Intelligence lanserar mätmaskinserie med fokus på produktivitet - industritorget.com
MONDAY, MARCH 30 2020
Följ oss i sociala medier

LATEST NEWS

- News from the industry

Hexagon Manufacturing Intelligence lanserar mätmaskinserie med fokus på produktivitet

Serien GLOBAL S erbjuder fyra funktionspaket: Genomloppstid, Precision, Mångsidighet och Verkstad/Produktion
Hexagon Manufacturing Intelligence har i dag presenterat den senaste innovationen i företagets GLOBAL S-serie, ett sortiment av koordinatmätmaskiner som kan skräddarsys för specifikt inspektionsarbete och växlande tillverkningsmål. Den nya maskinplattformen omfattar fyra funktionspaket med fokus på nyckelfaktorer för kundernas produktivitet: genomloppstid, precision, mångsidighet och verkstad/produktion. GLOBAL S bygger på konceptet för ökad produktivitet (EPS, Enhanced Productivity Series) från Hexagon Manufacturing Intelligence, och drar nytta av Hexagons smarta teknik och sensorkonfigurationer för att rationalisera skapande, utförande och analys av mätrutiner. EPS-konceptet ger användarna tillgång till programvara och prober som är anpassade för deras unika tillämpningar. Maskinlösningar såsom det vibrationsdämpande systemet Compass gör scanningen snabbare och ökar prestandan, och miljöövervakningsverktyget PULSE använder signallampor för effektiva visuella meddelanden. Den nya generationens funktioner hos GLOBAL S avspeglar sig i maskinens moderna design från Pininfarina, ett namnkunnigt internationellt designföretag.

GLOBAL S funktionspaket Genomloppstid gynnar tillverkare med massproduktion som kräver minskade mätcykeltider för att produktionsvolymen ska kunna ökas. Precisionspaketet vänder sig till de som behöver mäta detaljer med snäva toleranser och komplex geometri. Mångsidighetspaketet är en flexibel lösning för tillverkare som mäter varierande material med varierande egenskaper och ytor. Det fjärde GLOBAL S-paketet, Verkstad/Produktion, erbjuder en lösning för kunder som behöver integrera mätningar på verkstadsgolvet för att kunna optimera processen. Detta paket kan även erbjuda stöd för helautomatiserad mätning på verkstadsgolvet. För att passa varje tillämpning och budget erbjuder GLOBAL S-serien dessutom tre produktivitetsnivåer: Green, Blue och Chrome.

”Dagens tillverkare står inför egna unika och ständigt förnyade produktionsutmaningar, allt från resultatökningar till mer högkvalitativa detaljer. Den nya GLOBAL S-serien möter behovet av anpassningsbara och riktade mätmaskinslösningar som fokuserar på dagens nyckelfaktorer för den enskilda tillverkarens produktivitet, och som bibehåller sin anpassningsförmåga för att kunna möta morgondagens utmaningar för mätning och inspektion. GLOBAL S har den flexibilitet som växlande tillämpningar kräver, och optimerar samtidigt kundens möjlighet att genom hela tillverkningsprocessen kunna dra nytta av sådan kvalitetsinformation som kan leda till åtgärder”, säger Ingo Linder, global produktchef för mätmaskiner på Hexagon Manufacturing Intelligence.

GLOBAL S är utrustad med mätprogramvaran PC-DMIS eller QUINDOS, beroende på vilket funktionspaket som väljs. Bland övriga alternativ kan nämnas programvaran Q-DAS för statistisk processtyrning (SPC) samt data- och resurshanteringssystemet HxGN SMART Quality.

Koordinatmätmaskinerna i GLOBAL S-serien finns att beställa från och med idag över hela världen. Närmare information finns hos din lokala försäljare eller representant för Hexagon Manufacturing Intelligence.

Om Hexagon Manufacturing Intelligence

Hexagon Manufacturing Intelligence hjälper industriella tillverkare att utveckla dagens omvälvande teknik och framtidens livsförändrande produkter. Som en ledande metrologi- och tillverkningslösningsspecialist ger vår expertis inom Sensing, Thinking, Acting – insamling, analys och aktiv användning av mätdata – våra kunder förtroende att öka produktionshastigheten och accelerera produktiviteten samtidigt som de förbättrar produktkvaliteten.

Med hjälp av ett nätverk av lokala servicecentra, produktionsanläggningar och kommersiell verksamhet på fem kontinenter, formar vi smarta förändringar inom tillverkningsindustrin för att bygga en värld där kvalitet driver produktiviteten. Se HexagonMI.com för mer information.

Hexagon Manufacturing Intelligence är en del av Hexagon (Nasdaq Stockholm: HEXA B; hexagon.com), en ledande global leverantör av informationsteknik som driver kvalitet och produktivitet över geospatiala och industriella företagsapplikationer.
Contact information
Mailing address
-
63181 Eskilstuna
Visiting address
Filar­gatan 3
SE- Eskilstuna
Region
Eskilstuna
Södermanlands county
Sweden
VAT number:
556601-9773
Founded: 1911
Employees: 61
Hexagon Metrology Nordic AB hjälper industriella tillverkare att utveckla dagens omvälvande teknik och framtidens livsförändrande produkter. Som en ledande metrologi- och tillvekningslösningsspecialist ger vår expertis inom Sensing, Thinking, Acting – insamling, analys och aktivt användning av mätdata – våra kunder förtroende att öka produktionshastigheten och accelerera produktiviteten samtidigt som de förbättrar produktkvaliteten.

Med hjälp av ett nätverk av lokala servicecentra, produktionsanläggningar och kommersiell verksamhet på fem kontinenter, formar vi smarta förändringar inom tillverkningsindustrin för att bygga en värld där kvalitet driver produktiviteten.

Hexagon Manufacturing Intelligence är en del av Hexagon (Nasdaq Stockholm: HEXA B; hexagon.com), en ledande global leverantör av informationsteknik som driver kvalitetsförbättringar och produktivitet över geospatiala och industriella företagsapplikationer.

Vi utför mättjänster, service, kalibrering, Retrofit, CMM-support, mjukvarusupport,
utbildning, mätlego samt applikationsarbeten.

Välkommen att kontakta oss!

Latest ads from Hexagon Metrology Nordic AB

All 12 objects by this company

Certifications

ISO 9001:2000

Contacts

Charlotta Swan
016-16 08 55
Lennart Hedman
016-16 08 21
Jens Stenström
016-16 08 09
Henrik Stranne
016-16 08 49
Per Uno Olsson
016-16 08 16

News related to the company

Videos

Hexagon. Shaping Smart Change.

LATEST NEWS

- News from the industry
3/24/2020
ONE Nordic satsar på drönartjänster för kraftindustrin​Lipigon tecknar avtal inom marknad värd miljarder dollar
3/23/2020
Historiskt spadtag – Sveriges första pyrolysoljeanläggning för biodrivmedelmySwecon växer och får nya funktionerEffektivare orderplock med nya Linde V08NCC bygger ytterligare ett reningsverk i ÅreSkanska bygger nytt kontorshus åt Castellum i Malmö för cirka 920 miljoner kronorVinnergi etablerar kontor i GävleVolkswagen e-BULLI: Den klassiska Folkabussen blir eldriven​Swecon levererar trots störningarSekab producerar 65 000 liter handsprit till sjukvårdenIndustridagen 2021 till Västerbotten och SkellefteåSmakfulla digitala möten - så löser vi det tillsammans!
3/20/2020
Easyfairs gör sina mässhallar tillgängliga för myndigheterna att använda i bekämpningen av Covid-19.Vi har investerat i utrustning för lasergraveringSchneider Electric lanserar rackmonterad kyllösning från UniflairSträckfilmsmaskinen bakom KLT Kjellssons lyftMimecast: 7 tips för ett säkrare hemmakontor Tätat nollpunktsystem i miniatyr med hög neddragningskraft Slut på skrivkramp och felregistreringarManitou stärker sin gröna profil på MRT-serienBlack Bruin – transmissions­lösningar redan i 60 årAddMobile lanserar fler produkter för spårnings- och verktygshanteringNya lövblåsen från STIHL – 50 procent starkare än sin föregångare10 nya laddhybrider från Mercedes-BenzWoody skriver nytt 4-årsavtal med JMPincett med LED-lampaSäkerhet i en framtid för IoT baserad på 5GMarknadens minsta hetluftstationStora vinster med samverkan och kvalitetssäkring av upphandlingarSolens strålar kyler Lindesbergs lasarett
3/19/2020
Dematek levererar process- och servicekranar till Expansion ObbolaHar ni fyllt upp ert verktygslager?Vi delar ut gratis hand­desinfektion till våra kunderSmarta energilagringssystemMed en händelsrik start på åretMed anledning av coronavirusetSweco vinner uppdrag för klimatanpassning i PolenUtan verkstaden stannar Sverige!Uppmaning till hemmajobb leder till årshögsta nivåer i nätet Merlo P27.6 klarar steg V-kraven med ny motor från KohlerRegion Skåne stöttar skånskt näringslivVad är framtidens människa? Tekniska undersöker människans relation till tekniken i ny utställningAcronis erbjuder kostnadsfria lösningar för att stödja distansarbete med anledning av COVID-19 Prisvinnande lodpasta - en vinst för AluwaveHårdrock, pop eller klassiskt?Makita lanserar 18V hybriddammsugareSäkerhet är ingen lek - Brigade Backeye 3608 tips för framgångsrika digitala mötenNu blir det ännu enklare att tanka hos Circle K
3/18/2020
CHATTERFREE-familjen utökas med nya solida hårdmetallpinnfräsar7-axlig cobots - stark, snabb och enkelSvenska Maskinmässan 2020 flyttas till oktoberHCL lanserar Appscan v10 för snabb, exakt och smidig IT-säkerhetstestningOm du vill att det ska hålla, bygg det i stålFalkenbergs Företag Investerar i en ny fiber laserAarsleffs tillväxtresa fortsätter – rekryterar Victor Julin som ny affärschef och vice vd Försäljningsrekord och fina förutsättningar första halvåret, utmanade avslut väntarCisco-undersökning: Därför fuskar företagen med säkerhetFord avbryter tillfälligt den europeiska produktionen – vill minska smittspridningenKundportalen – nytt digitalt verktygDerome nomineras till Årets jobbskapare i Landskrona – igen!
Advertisements