LATEST NEWS

- News from the industry

82% av företagen i Europa ökar Zero Trust-budgetarna

Ny undersökning från Okta visar att distansarbete har påskyndat en säkerhetsmodell baserad på Zero Trust - samtidigt som majoriteten av företagen fortfarande förlitar sig på lösenord.
Företagen har blivit mer säkerhetsmedvetna under pandemin, vilket i sin tur har lett till stora investeringar i säkerhetsstrategin Zero Trust. Det visar en ny undersökning genomförd av IT-företaget Okta. Rapporten, State of Zero Trust Security 2021, baseras på svar från 600 beslutsfattare inom IT och säkerhet kring deras IT-säkerhetsinitiativ, Undersökningen påvisar att distansarbete har lett till en förändring kring hur företag ser på vikten av Zero Trust, där finansiella tjänster, sjukvårdsorganisationer och mjukvaruindustrin visar de mest betydande framstegen.

Fler än tre fjärdedelar (78%) av företagen globalt uppger att Zero Trust har ökat i prioritet och att närmare 90% just nu arbetar med ett Zero Trust-initiativ, vilket är en ökning från 41% för ett år sedan. År 2019 prioriterades Zero Trust endast av 18% av de europeiska företagen. Nu, två år senare, är Europa i framkant när det kommer till införandet av Zero Trust. 90% av de europeiska företagen har antingen helt implementerat strategin eller planerar att göra det under de kommande månaderna.

82% av de europeiska företagen har ökat sina Zero Trust-budgetar för 2021, medan inte ett enda företag säger att deras budgetar har minskat. Detta under en period där nedskärningar har varit vanliga.

De största utmaningarna för europeiska företag kring att införa en Zero Trust-infrastruktur är:
• Oro för ökade kostnader (26%)
• Luckor i teknologin (22%)
• Acceptans från intressenter (19%)
• Medvetenhet kring lösningar (15%)

"Forskning kring cybersäkerhet behövs, särskilt då säkerhetsriskerna har ökat som en konsekvens av pandemin,” säger Mattias Bolander, Nordenchef på Okta. ”För att undvika att bli offer för dataintrång eller angrepp går företag nu mot en mer heltäckande säkerhetsställning baserad på Zero Trust-principen att aldrig lita på, alltid verifiera. ”Företag måste inse att människor utgör en säkerhetsrisk och därför införa stark autentisering för alla tjänster, överallt - från lokalt, till moln, till mobil och för anställda såväl som kunder, partners, entreprenörer och leverantörer.”

De vanligaste säkerhetsåtgärderna: en tydlig ökning av biometri
Oktas undersökning visar även att företagen fortsätter att använda sig av metoder med låg säkerhet. Exempelvis förlitar sig 95% på lösenord och 68% på säkerhetsfrågor. Men i jämförelse med resten av världen har Europa i större utsträckning implementerat högre säkerhetsfaktorer, som biometri, engångslösenord (OPT) och push-notifieringar. 56% av de europeiska företagen använder sig redan av biometrisk teknologi, vilket kan jämföras med 43% av företagen i resten av världen.

Användningen av biometrisk teknologi har fortsatt att skjuta i höjden. 45% av företagen globalt och över 50% av de som verkar inom finansiella tjänster och mjukvara använder sig av biometri som en hög säkerhetsfaktor.

"Att sluta använda sig av lösenord kommer inte att ske över en natt, men företagen kan börja med att anta kontextuella faktorer för att underlätta autentiseringsprocesser,” säger Mattias Bolander. "Om de inför en lösenordsfri teknik, som biometri och kontextuella faktorer, kan företag öka säkerheten och effektivisera hanteringen av dataintrång"

Metod
Undersökningen beställdes av Okta och genomfördes av Pulse Q&A bland 600 beslutsfattare inom IT och säkerhet på chefsnivå inom ett flertal branscher. Studien omfattade 150 beslutsfattare inom IT och säkerhet från EMEA, vilka utgjorde 25% av alla svarande.
Contact information

Northern Link PR i Sverige AB

Mailing address
Kungs­gatan 60
11122 Stockholm
Visiting address
Kungs­gatan 60
11122 Stockholm
Region
Stockholm
Stockholms county
Sweden
Organization id:
556834-7198
Founded: Not specified
Employees: Not specified
English description is missing, swedish description below.

Välkommen till Northern Link PR.

Vi hjälper företag med nordiska ambitioner.
När det gäller PR och kommunikation, strävar Northern Link PR att vara det bästa valet för företag med svensk eller helt nordiska ambitioner.

Vi ser vikten av meddelanden, strategi och taktik som är nära i linje med dina affärsmål. Därför har vi etablerat kompetens inom en rad tjänster som kan utvecklas och anpassas beroende på din unika situation.

Välkommen att kontakta oss.

Contacts

Henrik Aare
070-598 22 82

LATEST NEWS

- News from the industry
4/11/2024
Sjöö Sandström expand­erar med ny säljareLantbrukarna pressade av låg lönsamhetKia presenterar uppdaterad elbilsstrategi
4/10/2024
4 fördelar med Maskinera auktionsförsäljningFördelar och funktioner för det nya vajersystemetSeiferts avfuktareNy STIHL produktions­anläggning i RumänienDåligt förberedda och övermodiga
4/9/2024
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN
4/8/2024
Tre starka varumärken Nyhet! ENUX NordicMiljövänligt byggmaterial kan vinna forsknings-SMNu bildas Nordens ledande expert BOLIST Byggstart är tillbaka
4/4/2024
Officiell återförsäljare av RotoclearXometry Förbättrar med Xometry.ProSG Maskin firar 60 årHMS Networks och Red Lion Controls samarbetarÖver 54 miljarder cookies på dark web