LATEST NEWS

- News from the industry

5 tips för ökad cybersäkerhet under semestern

Semestertider är detsamma som högsäsong för cyberbrottslingar
Naturligtvis vill de allra flesta semesterresenärer inte vara utan digital interaktion och användning av sina enheter under semestern för att exempelvis snabbt googla upp en restaurang, dela ett strandfoto via sociala medier eller kolla sin e-post. Förutom smartphones och surfplattor gäller det även bärbara datorer eftersom fler och fler anställda utnyttjar möjligheten att kombinera arbete med semester från platser runt om i världen.

För cyberbrottslingar är semesterresenärer ofta ett lätt och försvarslöst mål. De riktar sig inte enbart mot enheterna, utan även mot personlig data och användarnas digitala identiteter.

Okta, en leverantör av lösningar för identitets- och åtkomsthantering, har sammanställt fem tips under semestertider:

1. Uppdatera relevanta säkerhetssystem - Inte bara innan, utan även under resans gång: Uppdatera operativsystem, virusskydd och brandväggar för enheterna som används för att undvika att virus och att bli offer för en cyberattack när du använder allmän wifi på din semesterdestination.

2. Enbart lösenord är inte tillräckligt - För att optimalt skydda appar och data bör de inte enbart skyddas med hjälp av lösenord, utan om med flera säkerhetsfaktorer (multifaktorautentisering). Utöver lösenordet kan detta till exempel göras med biometri, såsom ett fingeravtryck, eller via ett pushmeddelande. Om användning av flera faktorer inte är möjligt, bör man åtminstone använda lösenord med minst 8 tecken, inklusive stora och små bokstäver, siffror och specialtecken.

3. Skriv inte ned åtkomstdata - Knappast någon kan komma ihåg mängden av lösenord och åtkomstdata för olika enheter, nätbanker, applikationer och onlinebutiker. En studie av Auth0, ett bolag som Okta nyligen köpte, visade att 86% av konsumenterna använder sina lösenord för flera onlinekonton. Andra skriver ner sina lösenord. Båda alternativen är osäkra och spelar de kriminella i händerna. Då är det bättre att konfigurera en lösenordshanterare innan du reser. Om arbete också utförs under resan, möjliggör identitets- och åtkomsthanteringslösningar för enkel och säker åtkomst till alla applikationer och innehåll som behövs. Dessa använder multifaktorautentisering och ger tillgång till alla applikationer med bara en enda inloggning och utan lösenord.

4. Aktivera trådlösa anslutningar endast när det behövs - Trådlösa anslutningar som WLAN, Bluetooth eller NFC (Near-Field-Communication) bör endast aktiveras på semester under den tid de används.

5. Akta dig för offentliga wifi-hotspots - På flygplatsen, järnvägsstationen eller på en restaurang möjliggörs gratis surfning. Men eftersom det är svårt att se hur pass säkra dessa WLAN är bör du avstå från att använda dem. Det är säkrare att ansluta via mobildata, eftersom olika säkerhetsmekanismer används för kryptering. I allmänhet bör brandväggsinställningarna för de enheter som används justeras till en högre säkerhetsnivå.
Contact information

Northern Link PR i Sverige AB

Mailing address
Kungs­gatan 60
11122 Stockholm
Visiting address
Kungs­gatan 60
11122 Stockholm
Region
Stockholm
Stockholms county
Sweden
Organization id:
556834-7198
Founded: Not specified
Employees: Not specified
English description is missing, swedish description below.

Välkommen till Northern Link PR.

Vi hjälper företag med nordiska ambitioner.
När det gäller PR och kommunikation, strävar Northern Link PR att vara det bästa valet för företag med svensk eller helt nordiska ambitioner.

Vi ser vikten av meddelanden, strategi och taktik som är nära i linje med dina affärsmål. Därför har vi etablerat kompetens inom en rad tjänster som kan utvecklas och anpassas beroende på din unika situation.

Välkommen att kontakta oss.

Contacts

Henrik Aare
070-598 22 82

LATEST NEWS

- News from the industry
12/2/2022
Wåhlstedts blir medlem och del av BOLIST JärnhandelEnklare hantering av e-postsäkerhetSå ska svenska Renewcell öka återvinningen av textilerNu kommer TePe Choice™ Transportsektionen Sverige AB förvärvar aktiviteterna i Solida Logistik AB
12/1/2022
Hexagon presenterar ny version av programvara ABB Robotics öppnar utbild­ningscenter i JönköpingNanoleaf minskar standby-elförbrukningen Rekordstort intresse för återbrukade kontorsmöbler QNAP lanserar hybridlag­ringsserien TS-hx87XU-RP
11/30/2022
Stålåret 2022: Stabilt men dämpatBygg ut ditt kontrollsystem med ny slavenhetISCAR Sverige presenterar ny projektteknikerNy kraftfull trio verktyg från Bosch ProfessionalTriPartum drar nytta av Blue Integrator
11/29/2022
Så sparar du pengar med geometrimätningFull produktion på Arvika GjuteriFörverkliga möjligheterna med Industry 4.0Algeco publicerar sin globala hållbarhetsrapportEnergieffektivitet är bästa sättet för industrin
11/28/2022
Kitagawa Swift KlampSmarta lösningar för svängdörrarLaserimpregneringHur påverkar 5G tillverkningsindustrin?Produktionen åter igång