LATEST NEWS

- News from the industry

Zoom stärker säkerheten för flera av sina funktioner

end-to-end-kryptering
Nu blir det säkrare för Zoom-användare att dela med sig av data och känslig information i telefonsamtal och virtuella grupprum under online-möten, i och med att företaget inför end-to-end-kryptering i sina Zoom Phone- och Breakout Rooms-funktioner.

Stockholm, 27 juli 2022 – Zoom tillkännager idag att företaget inför end-to-end-kryptering i sina Zoom Phone- och Breakout Room-funktioner. Detta för att stärka användarnas säkerhet när de deltar i separata telefonsamtal och Breakout Rooms under Zoom-möten. Hittills har end-to-end-kryptering endast varit möjligt att använda under själva online-mötena. Säkerhetstillägget till de två funktionerna innebär att användarna kan få större kontroll över och ökat skydd av känsliga data även under telefonsamtal och i de virtuella grupprummen under online-möten.

"Vi ser ett behov av att utöka end-to-end-krypteringen till fler funktioner i vår omfattande kommunikationsplattform. Med säkerhetstillägget för Zoom Phone och Zoom Breakout Rooms får användare nu en intuitiv och säker kommunikation, oavsett om det handlar om ett telefonsamtal eller ett gruppsamtal under ett online-möte,” säger Ole Mygind, försäljningschef för Zoom i Norden och Benelux.

Zooms säkerhetstillägg tillåter användare att aktivera end-to-end-krypteringsfunktionen under ett pågående telefonsamtal om det plötsligt uppstår ett behov av att öka säkerhetsnivån under samtalets gång. När användaren aktiverar end-to-end-krypteringen kommer konversationen endast att vara synlig för avsändaren och mottagaren av telefonsamtalet. Användare kommer också att kunna verifiera om end-to-end-krypteringen är aktiverad för samtalet via en unik säkerhetskod.

Förutom ökat skydd under telefonsamtal innebär plattformens stärkta säkerhet även att både Zooms telefoni och virtuella grupprum är bättre skyddade mot kontostölder, samt att automatiska uppdateringar blir säkrare. Dessa är bara några av alla de fördelar som Zooms säkerhetsförstärkningar ger användarna för att de bättre ska kunna skydda sina personliga data i den flexibla och innovativa kommunikationsupplevelsen på Zooms plattform, såsom de känner den.

Så här kommer du i gång med end-to-end-kryptering för Zoom Phone och Breakout Rooms:

Zoom Phone
• Som kontoadministratör måste du aktivera end-to-end-kryptering via Zooms webbplats.
• De kontakter du vill ringa upp måste ha samma Zoom-konto och du kan bara samtala en och en.
• Båda parter i telefonsamtalet måste använda Zoom Phone som desktop- eller mobilapp.
• Båda parter i telefonsamtalet måste ha den automatiska ljudinspelningen avstängd under samtalet.

Breakout Rooms
• Här blir det samma upplevelse som vid ett vanligt Zoom-möte, med den enda skillnaden att varje grupp i det individuella Breakout-rummet kommer att få en krypteringsnyckel.
• Den nya end-to-end-krypteringsfunktionen kan aktiveras när det finns ett behov av ökad säkerhet, till exempel under samtal som innehåller personkänslig information eller för möten med personer som vill ha förhöjd säkerhet och stärka sitt identitetsskydd.
• För mer information om aktivering av end-to-end-kryptering för Zoom-möten, besök gärna Zooms supportsida.

Om Zoom
Zoom är en plattform där du kan komma i kontakt med andra människor, för att dela idéer, lägga upp planer och skapa en framtid som endast begränsas av din fantasi. Vår kommunikationsplattform är den enda på marknaden med video som fundament och vi har ända sedan starten satt standarden för innovation på detta område. Vi är därför ett intuitivt, skalbart och säkert val för såväl privatpersoner som för små och stora företag. Zoom grundades 2011, är börsnoterat (NASDAQ: ZM) och har sitt huvudkontor i San Jose, Kalifornien. Läs gärna mer på zoom.com och följ @zoom på Twitter.
Contact information

Northern Link PR i Sverige AB

Mailing address
Kungs­gatan 60
11122 Stockholm
Visiting address
Kungs­gatan 60
11122 Stockholm
Region
Stockholm
Stockholms county
Sweden
Organization id:
556834-7198
Founded: Not specified
Employees: Not specified
English description is missing, swedish description below.

Välkommen till Northern Link PR.

Vi hjälper företag med nordiska ambitioner.
När det gäller PR och kommunikation, strävar Northern Link PR att vara det bästa valet för företag med svensk eller helt nordiska ambitioner.

Vi ser vikten av meddelanden, strategi och taktik som är nära i linje med dina affärsmål. Därför har vi etablerat kompetens inom en rad tjänster som kan utvecklas och anpassas beroende på din unika situation.

Välkommen att kontakta oss.

Contacts

Henrik Aare
070-598 22 82

LATEST NEWS

- News from the industry
9/22/2022
Kvantberäkning nästa stora grej? På väg mot en grönare framtidPTC introducerar Onshape-Arena Connection
9/21/2022
Den största investeringen i företagets historiaTibnor – en viktig kanal Dags för Asbestvecka Missa inte klimatpremienFärre problem med rätt flödesmätare Vilka är fördelarna med nya bultsvetsprocesser?Hög prestanda eller batterilös absolutenkoder?AMADA på EuroBLECH 2022Pandeminedstängningarna öppnade för jättetillväxt EDECO och TRIAG Ny 5-axlig slipmaskin till A-Tooling i VärnamoValvakna svenskarShortcut förvärvar Careful AppsOrbit One bygger unik robotcellDell och Red Hat utökar samarbete Wackes och Olsson & Co blir ett bolagSolkompaniet och Niam samarbetar
9/20/2022
Jag hjälper dig med Laserskärning och BockningABB förvärvar PowerTech ConverterHöstrensa - Spara både plats och tjäna pengarSSAB:s fossilfria stål visas upp i HannoverTar ytterligare steg för ökad kundnyttaSamster levererar geniala energi-innovationer DAF Trucks visar upp branschledarskapAPM Terminals Gothenburg fortsätter växaTydliga fördelar med NSK:s NH-seriens linjära styrningarSouthco introducerar nytt gångjärnSGBC lanserar två nya manualer STRATO lanserar i Sverige Ny podcast svarar på bygg­branschens vattenfrågor
9/19/2022
Guide - hur du väljer MotviktstruckScania fasar ut fossilt från tunga transporterCompuLab presenterar IOT-GATE-iMX8PLUS Linde energi bjuder in till Öppet Hus Ekenhuset etablerar sig i ÖstergötlandVarannan skulle rata elbilen om bonusen försvannLokal lagring ska avlasta Göteborgs hamnModerniserar ytterligare två 400 kV-stationerSweco gör förstudie om flytande solpaneler i UgandaSpectra från SilvaAkademiska Hus toppar solcellsliganGratis kurstillfälle
9/16/2022
Nödstoppsknappar och positionsbrytare Den uppgraderade Volvo L25 ElectricSäkra framtidens elberedskapFler väljer en eldriven hantverkarbilVåra första Inspodagar - någonsin! Stora Enso har undertecknat ett avtal Verizon Business utser Sanjiv Gossain Stationär övervakningsenhet för datakablarNy servicemarknadschef på SweconÖka mångsidigheten och sänk kostnadernaArkemi ger ut handbok och digitala verktyg EU-parlamentets förslag om skogsbränslen måste stoppas
9/15/2022
Kan vibrationer vara ett stort problem för verktygsmaskiner?Volvo stödjer trans­formationen till eldrift Spara tid, utrymme och pengar Högsta lasersäkerhet vid mobila applikationerWithSecure™ går med i Cloud Security Alliance