LATEST NEWS

- News from the industry

Zoom rustar upp i kampen mot IT-kriminella

Tacklar det ständigt växande hotet från IT-bedragare
Teknikbolaget Zoom inför kontinuerligt säkerhetsåtgärder för att skydda användarna mot ett rekordhögt antal cyberattacker. Framöver ska användarutbildning och etiska hackare hjälpa till att tackla det ständigt växande hotet från IT-bedragare.

Etiska hackare, förbättrade säkerhetsfunktioner och ökat fokus på användarutbildning. Dessa är några av de främsta säkerhetsåtgärderna som kommunikationsplattformen Zoom har lanserat och förstärkt under de senaste månaderna för att skydda tjänstens användare mot ett ökande hot om IT-attacker.

"Säkerhet, trygghet och integritet är kärnan i hur vi förbättrar vår plattform och fattar beslut om på Zoom. Vi är fortfarande fast beslutna att vara en plattform som våra användare kan lita på i alla former av online-interaktioner, informationsutbyten och företag,” säger Jason Lee, Chief Information Security Officer på Zoom.

Zoom har bl a etablerat ett utbildningscentrum där användare kan få grundläggande undervisning i säkerhet, samt satsat på användning av etiska hackare för att identifiera eventuella säkerhetshål. Zoom har dessutom kartlagts av SURF, en holländsk samarbetsorganisation för utbildning och forskning inom IT, som fastställde att Zoom är ett av de säkraste alternativen som finns när det kommer till online-möten, webbseminarier och chattjänster.

Här är några exempel på säkerhetsåtgärder som Zoom har infört för att öka användarnas skydd mot IT-attacker.

Tredjepartscertifieringar och standarder
Tredjepartscertifieringar och standarder utgör en viktig del av Zooms säkerhetsprogram för att garantera plattformens utveckling och trovärdighet. Företaget arbetar ständigt med att utöka antalet samarbetspartners. Den ovan nämnda SURF-studien är bara ett av många exempel på erkända tredjepartscertifieringar som Zoom har erhållit.

Funktioner utformade för säkerhet och integritet
Zoom arbetar ständigt med att förbättra plattformens säkerhetsfunktioner för alla användare. Detta har exempelvis resulterat i införandet av automatiska uppdateringar som hjälper användare att erhålla viktiga IT-säkerhetskorrigeringar och andra funktioner, samt en övergripande förbättring av användarupplevelsen på Zoom-plattformen. Senare i år kommer företaget att lansera flera nya säkerhetsfunktioner, inklusive möjligheten att välja end-to-end-kryptering med Zoom Phone.

Branschsamverkan
För att möta de växande behoven hos sina globala kunder har Zoom etablerat samarbetsprogram som tillför global expertis och kompetens, för att bli ännu bättre på att informera om säkerhetsinnovationer och identifiera potentiella hot. Dessa inkluderar bl a ett CISO-råd som ska underlätta strategisk återkoppling kring framtida säkerhets- och integritetsfunktioner.

Säkerhetsgemenskaper
Förutom de dagliga testerna som Zoom utför på plattformens funktioner och i dess infrastruktur, har företaget även investerat i ett globalt team av säkerhetsforskare via ett så kallat 'private bug bounty program' genom HackerOnes-plattformen - en av världens mest betrodda leverantörer av lösningar för etisk hacker-verksamhet. Programmet har lett till rekryteringen av över 800 IT-säkerhetsforskare, vars samlade arbete har resulterat i utbetalda premier på över 2,4 miljoner dollar för felsökningar sedan programmet introducerades.

Ökat fokus på användarutbildning kring säkerhet och integritet
Zooms säkerhetsprogram inkluderar också ett fokus på att utbilda tjänstens användare kring företagets egna säkerhets- och integritetsfunktioner. Zoom lanserade nyligen ett utbildningscenter som erbjuder en rad kostnadsfria kurser för användare så att de kan få ut det mesta av Zoom som plattform. Där finns bl a en ‘Zoom Security Basics’-kurs, i vilken användarna lär sig att använda Zooms säkerhetsfunktioner på bästa sätt.

För mer information, vänligen kontakta:
Henrik Aare | PR consultant
henrik@nlpr.se | +46 70 598 22 82
Northern Link PR
Banérgatan 12, 115 23 Stockholm
www.northernlinkpr.se
Contact information

Northern Link PR i Sverige AB

Mailing address
Kungs­gatan 60
11122 Stockholm
Visiting address
Kungs­gatan 60
11122 Stockholm
Region
Stockholm
Stockholms county
Sweden
Organization id:
556834-7198
Founded: Not specified
Employees: Not specified
English description is missing, swedish description below.

Välkommen till Northern Link PR.

Vi hjälper företag med nordiska ambitioner.
När det gäller PR och kommunikation, strävar Northern Link PR att vara det bästa valet för företag med svensk eller helt nordiska ambitioner.

Vi ser vikten av meddelanden, strategi och taktik som är nära i linje med dina affärsmål. Därför har vi etablerat kompetens inom en rad tjänster som kan utvecklas och anpassas beroende på din unika situation.

Välkommen att kontakta oss.

Contacts

Henrik Aare
070-598 22 82

LATEST NEWS

- News from the industry
6/20/2022
En av Gold Sweden’s Best Managed CompaniesDen mest kraftfulla dammsugaren* från MieleWenaas AS etablerar sig i SverigeNya rapporter ger djupare insikt om hybridarbete
6/17/2022
Höj trycket lokalt med hjälp av tryckluftClemondo satsar på miljövänliga produkterNu ska Dalarna locka fler utländska investerare20 företag får utmärkelsen Sweden’s Best Managed Companies 2022Elektrifiering av bioraffinaderier ger flerfaldig produktionsökningAudi gör det lättare att ladda elbilenNy bläckstrålemärkning till OEM Electronics maskinparkIndustrins förutsättningar inför avtalsrörelsenEaton utökar samarbetet med MicrosoftMiljonstöd möjliggör återvinning av komplex plast Sigma Technology lanserar ett nytt företagCisco presenterar lösningar för smartare, enklare nätverkNy injektionspistol sparar både arbetstid och resurser
6/16/2022
Förstå PulverbäddsfusionsteknikSvenska Mässan Gothia Towers satsar på solcellsanläggningSchneider Electric rankas på andra platsSnabbväxande installationsföretag med många strängar på sin lyraNy funktion möjliggör nätverkande kring Zoom-eventsElmopeder går undan nuCarlsberg elektrifierar lagertransporterna i HallandLambertsson växlar upp med förnybart bränsleBYGG.se lanserar ny offerttjänst för hantverksarbetenNio nya projekt vässar svensk 2D-branschRenta förenas med norrländska L E MaskinStorskalig odling av mikroalger Unit4 förvärvar danska Scanmarket
6/15/2022
ABB-robotar lyfter produktivitet och hållbarhet på Fårbo Mekaniska Omvänd osmos – StapelbarNy landschef för Ahlsell SverigeMimecast har köpts upp av riskkapitalbolaget Permira Sökmotorn för möbler och inredning i Sverige - FAVIFlyttstädning och annan städning för företagetHelsingborg startar Sveriges första kommunala AI-labbNy utbildning säkrar hållbara affärer i Sydsveriges näringslivElever på Järfälla gymnasium tilldelas BygmastipendietTranpenad förvärvar Eyes4workUltimo ledare inom EAM-teknologiNy Castrol studie i Norden kring nästa bilköpStor skillnad på epostskydd bland nordiska företag Peab utför renoverings­projekt för Helsingfors UniversitetssjukhusTaigatechs AI-lösning redo för marknadenJoanna odlar i ett Elfa-system!
6/14/2022
CAD-Design blir vanligare och vanligareVolvo CE påbörjar testning Ny lasertrackerplattform med ultralång räckviddBättre fiskelycka tack vare hållfast LesjöforsdetaljF-Secures nya allt-i-ett-skydd förenklar säkerheten Lambertsson etablerar nytt kundcenterNP Nilsson förvärvar och växer inom industriellt byggandeNu möts internationell gruvindustri i SkellefteåDigitaliseringen har fått yrkeshögskolan att satsa på fler programmerareOmedelbara offerter på CNC-bearbetningHydroscand Group AB förvärvar Anderstorp Hydraulik ABZipforce lanserar en ny generation portabla elmotorer för cyklarNya allroundmaskiner för effektiv palltransportVärldsledaren inom värmepumpar storsatsar på den svenska marknaden
6/13/2022
Optimal lösning – det är målet för varje projektABB visar upp framtiden för processautomation