LATEST NEWS

- News from the industry

YASDA – när endast det bästa är gott nog!

Lichron har återigen fått förtroendet att leverera Yasda maskiner till svenska verkstadsföretag. Japanska Yasda har en 5-axlig modell som blivit mycket populär i världen, så pass att Yasda utökade fabriken med en division där endast modell PX30i tillverkas.
De svenska företagen som har investerat i den 5-axliga PX30i maskinen är Hitab i Karlskoga samt Willo i Växjö som båda köper sin andra Yasda maskin. Modell PX30i erbjuder som vanligt absolut högsta kvalitet och hög produktivitet med 314 verktygsplatser och 33 paletter som standard

Modell PX30i är utrustad med en nyutvecklad spindel på 20,000 varv, BT40 Big Plus som är en direktdriven spindel.

Motor och spindel är monterad med Yasdas patenterade koppling. Spindeln innehåller också Yasdas exklusiva system för självjustering av kullagrens förspänning. Detta medför stora fördelar då spindeln klarar tung grovfräsning på låga varvtal lika bra som finkörning med stora ytkrav på höga varvtal.

Livslängden är den dubbla mot en konkurrent maskin samt verktygsslitaget minimeras och sparar stora pengar för användaren.

Rundbordet är byggt i form av vagga. Bordet har en snabb direktdriven motor. Bordet får noggrant och kraftigt stöd i båda ändar och är uppbyggt med stora diametrar på rullager med hög styvhet. Palettstorlek ø185mm från System 3R, maskinen klarar arbetsstycken upp till ø400mm x 315mm.

De största funktionerna i PX30i är det stora verktygsmagasinet vilket är standard och det stora palettmagasinet. Det nydesignade verktygsmagasinet är av matrix typ. Verktygsmagasinet klarar upp till 314 verktyg (option 506 verktygsplatser). Palettmagasinet kan förvara upp till 33 paletter.

Mycket hög noggrannhet och hög tillförlitlighet är de viktigaste fördelarna i en Yasda maskin. Detta medför oslagbar produktion över tid.

För ytterligare information kontakta:
Lichron AB
Tel. 0500-445050
Web: www.lichron.se
Contact information
Mailing address
Box 297
54126 Skövde
Visiting address
Norregårds­vägen 17
54126 Skövde
Region
Skövde
Västra Götalands county
Sweden
Organization id:
556390-6816
Founded: 1992
Employees: 40
English description is missing, swedish description below.

Välkommen till Lichron AB.

Vi säljer nya och begagnade CNC-maskiner, hållande och skärande verktyg. Lichron har ett brett maskinprogram som passar alla kunders behov. 2 st utställningshallar finns i Skövde.

Resevdelslager finns i Skövde.

Lichron utbildning:
-Är vårt svar på verkstadsindustrins rop efter kvalificerad personal inom området CNC-teknik. Här bedriver vi avancerad CNC-utbildning i våra teknikcenter med erfarna lärare och tillgång till det allra senaste i maskinväg och utrustning. Vi driver Tekniskt gymasium i Skövde med ca 100 elever. Därtill kommer vuxenutbildning samt specialanpassad företagsutbildning.

Vi nöjer oss alltså inte med att sälja avancerade maskiner, utan känner vårt ansvar för våra kunder. För att kunna bruka utrustningen optimalt behövs ofta ett kunskapslyft, vilket vi kan tillgodose. Lärare med lång erfarenhet från industrin garanterar en realistisk utbildningssituation som vi skräddarsyr efter de aktuella behoven och förutsättningarna.

Lichron’s agenturprogram:
Yasda - Fleroperationsmaskiner
Hyundai-Wia - Svarvar och fleroperationsmaskiner
Hardinge-Bridgeport - Fleroperationsmaskiner
Trevisan - fleroperationsmaskiner
Zayer - Bäddfräsmaskiner
Kiwa - Fleroperationsmaskiner
Akira-Seiki - Fleroperationsmaskiner
Takamaz - Svarvar
Hartford - Fleroperationsmaskiner
Okamoto - Slipmaskiner




Välkommen att kontakta oss!

Agents

Akira-Seiki, Taiwan, Province of China (General agent)
Svarvar och fleroperationsmaskiner
EUMACH, Taiwan, Province of China
Vertikala och horisontala fleroperationsmaskiner
FEDEK, Taiwan, Province of China
Stångmagasin, kompatibelt med alla förekommande CNC-svarvar
HARDINGE / BRIDGEPORT, United States of America
CNC-svarvar och fleroperationssvarvar
HYUNDAI - WIA, Korea, Republic of
Svarvar, fleroperationsmaskiner
KIWA, Japan
Horisontella fleroperationsmaskiner
MITSUBISHI, Japan
Horisontella fleroperationsmaskiner
OKAMOTO, Japan
Planslip-, rundslip-, och innerslipmaskiner
SHOWA, Japan
Kraft- och precisionschuckar
TAKAMAZ, Japan
Svarvar
Trevisan, Italy (General agent)
Kraftiga fräsmaskiner med svarvfunktion i samma maskin
WILLEMIN-MACODEL, Switzerland
Fleroperationsmaskiner
YASDA, Japan
Fleroperationsmaskiner
ZAYER, Spain
Bäddfräsar för stora arbetsstycken

Certifications

ISO 9001:2000

Contacts

Magnus Chronholm
0500-44 50 56
070-545 28 26
Jörgen Axelsson
Area Sales Manager
xx
Christer Friman
Project manager
xx

LATEST NEWS

- News from the industry
4/11/2024
Sjöö Sandström expand­erar med ny säljareLantbrukarna pressade av låg lönsamhetKia presenterar uppdaterad elbilsstrategi
4/10/2024
4 fördelar med Maskinera auktionsförsäljningFördelar och funktioner för det nya vajersystemetSeiferts avfuktareNy STIHL produktions­anläggning i RumänienDåligt förberedda och övermodiga
4/9/2024
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN
4/8/2024
Tre starka varumärken Nyhet! ENUX NordicMiljövänligt byggmaterial kan vinna forsknings-SMNu bildas Nordens ledande expert BOLIST Byggstart är tillbaka
4/4/2024
Officiell återförsäljare av RotoclearXometry Förbättrar med Xometry.ProSG Maskin firar 60 årHMS Networks och Red Lion Controls samarbetarÖver 54 miljarder cookies på dark web