LATEST NEWS

- News from the industry

XL-BYGG stärker sin närvaro i Stockholm

Woody Åkersberga ansluter från Woody Bygghandel
XL-BYGG fortsätter att stärka sin ledande position i Sverige genom att Woody Åkersberga blir en del av kedjan. För XL-BYGG är nya medlemmar en viktig del i kedjans tillväxtstrategi och även en stor del i den pågående Stockholmssatsningen.

XL-BYGG som ingår i Mestergruppen Sverige, Sveriges ledande bygghandelskoncern, har tecknat avtal med Woody Åkersberga om att från och med den 1 oktober 2023 bli en del av XL-familjen.

-Det känns spännande och roligt. Vi tror på framtiden tillsammans med XL-BYGG och vi tror även på styrkan med Mestergruppen. Det starka varumärket XL-BYGG skapar för oss enorma möjligheter för framtiden och det ger oss rätt förutsättningar för att skapa en bra tillväxt för oss, säger Johan Stridsberg, VD Woody Åkersberga.

Woody Åkersberga är en butik som ligger beläget i nordöstra delen av Stockholms län och riktar sig främst mot proffs men i och med att många personer har sina semesterboende i området har butiken även en del hemmafixare.

-Vi ser fram emot att bli en del av XL-BYGG. För oss är det viktigt att vi får fortsätta att vara ägare och driva företaget med samma personal som tidigare. Vi är ett familjeföretag och vi känner att vi passar perfekt in med XL-BYGG, som också drivs av entreprenörer, säger Johan Stridsberg.

Anläggningen i Åkersberga drivs idag av tre delägare, Johan Stridsberg, Ulrika Svensson och Pia Mårdh. Butiken har ett stort och brett sortiment och genom brädgårdens stora yta finns det bra förutsättningar för en effektiv logistik, både vad gäller in- och utleveranser. Tidigare har man investerat och uppgraderat större delen av alla truckar till att gå på el och man har också fyra egna bilar som sköter transporter ut till kund samt fraktfartyget Harald för att sköta leveranser ut i skärgården.

-Vi har planer för att fortsätta växa och öka vår omsättning. Kommunen och närområdet växer och har gjort så nu under flera år men det finns fortfarande enorma möjligheter framåt, även ute i skärgården. Vi ser nu fram emot att börja arbetet med omprofilering för att vara startklara till oktober, säger Johan Stridsberg.

Att Woody Åkersberga nu blir nya medlemmar ligger i linje med XL-BYGGs tillväxtstrategi och man har bland annat som målsättning att bli 120 butiker innan slutet av 2023. XL-BYGG utökar nu både sitt butiksnät och omsättningen i Stockholm och målet framåt är att tredubbla omsättningen, både genom etableringar och investeringar.

-Att välkomna nya medlemmar ligger i linje med vår strategiska plan, där det även ingår en större plan för Stockholm. Woody Åkersberga passar mycket väl in i den och jag är glad över att få välkomna de till familjen och kedjan. De kommer in som drivna entreprenörer och kan bidra med nya insikter och engagemang vilket är en stor del av vårt DNA. Vi fortsätter även vår tillväxtresa som är en viktig del av vår framtid, säger Carl Littlewood, Kedjechef XL-BYGG.

LATEST NEWS

- News from the industry
9/25/2023
Ett enklare sätt att böja plåtPrecision i varje skär och böjTruckutbildning för företagSolcellsmontörerna väljer infästning av högsta kvalitetDags för höstens roligaste skolutmaning
9/22/2023
Optimera ytjämnheten Volvos nya slaggskopa är redo för heta uppgifterTotalleverantör inom last och truck i GöteborgAutomatisering och fjärrstyrning?Luft är en framtidsbransch
9/21/2023
Tre år sedan lanseringen av Maeda MC285CB-3Trådbondning Ny maskin i Sveriges största tillväxtregion60 år av Busch vacuum solutionsSällsynt Massey Ferguson-traktor
9/20/2023
Rodin & Co AS tillkännager strategiskt förvärv Plåt & Ventföretagens vd lämnar sin rollInvesterar för framtiden i laserskärning Öka produktiviteten och drifttiden Skogsbruk - Kraftfullt & robust
9/19/2023
En innovativ lösning för fasadtvätt Utökar erbjudandet inom vätskeanalysStålåret 2023Att jobba med aluminium är att jobba med lösningarHans Sohlström ny VD och koncernchef för Stora Enso