LATEST NEWS

- News from the industry

Xano spänner musklerna på Elmia Subcontractor

Lokalt entreprenörskap med muskler från en stor koncern
Xano är inte bara Xano – det är 24 nischade och unika teknikföretag. Långsiktighet och innovationskraft är ledorden när de pratar om hållbara affärer på Elmia Subcontractor i november.

På många sätt är det ett nytt Xano som ställer ut på Elmia Subcontractor i år. Nytt på så sätt att det nu finns ett samlat budskap både från koncernen och från de enskilda bolagen.

– Vi hade inte varit aktuella som underleverantörer till större industrikoncerner om vi hade stått ensamma i var sin monter. Men inom Xano har vi flera leverantörer inom olika segment och det är något som vi vill, och kan, få fram under Elmia Subcontractor, säger Fredric Fagerberg, vd på plastkomponenttillverkarem Ackurat, som ingår i Xano-koncernen.

Xano utvecklar, förvärvar och driver totalt 24 bolag inom tillverkningsindustrin uppdelade i tre verksamhetsområden: Industrial Products, Industrial Solutions och Precision Technology. Entreprenörskap och innovationskraft genomsyrar alla bolag och elva av dem ställer ut på Elmia Subcontractor under ett och samma paraply.

– Tack vare att vi har Xano bakom oss finns det möjligheter både till investeringar och att växa som underleverantör. Det finns muskler om det behövs byggas ut och om koncernen tror på konceptet, säger Fredric Fagerberg.

Nyfikenhet. Det är känslan som Xano vill sprida till besökarna i sin monter. Nyfikenhet både kring koncernens bredd och de enskilda bolagens unicitet.

– Vi är duktiga och teknikkunniga och kan hjälpa kunderna i deras utveckling att bli hållbara i sina affärer – till exempel genom att titta på vad de kan göra ur ett miljöperspektiv med produkten. I vår strategi väljer vi att jobba med kunder över lång tid.

Förhoppningen är att bolagen inom Xano ska växa tillsammans med sina kunder. Om kunden ställer vissa krav, ja då går dessa att tillmötesgå tack vare en stor koncern bakom sig. Hållbara affärer, som Xano själva benämner det.

– Det är entreprenörskapet som driver respektive bolag, det som Xano tillför är stabilitet och resurser så företagen har möjlighet att fortsätta sin resa. Jobbar man med oss ska man känna att vi är en samarbetspartner som vill vara i framkant – och att vi har kapacitet att vara i framkant, säger Fredric Fagerberg.

Men det senaste året har inneburit stora utmaningar för Xano att kommunicera med sina kunder. Utevaron av fysiska möten har påverkat möjligheten att berätta om dels koncernens styrkor, dels de enskilda företagens unicitet.

– Elmia Subcontractor blir som ett avstamp för att komma i gång med det personliga mötet igen. För att börja kunna träffas och berätta om våra teknologier. Vi vill verkligen löpa linan ut och det blir inget sparpaket för oss på mässan, säger Fredric Fagerberg.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Anki Söderström
Communications
+46 36 15 20 90
anki.soderstrom@elmia.se

Elmia AB
Box 6066, SE-550 06 Jönköping, Sweden
+46 36 15 20 00 / info@elmia.se
Contact information
Mailing address
Mäss­vägen 12
55454 Jönköping
Visiting address
Elmia­vägen 11
55454 Jönköping
Region
Jönköping
Jönköpings county
Sweden
Organization id:
556354-2413
Founded: 1989
Employees: 78
English description is missing, swedish description below.

Om Elmia

Elmia AB är ett av Nordens ledande mässföretag och arrangerar årligen olika mässor inom en rad affärsområden, inklusive konferenser, kongresser och event.

Som mötesplats har Elmia en offensiv position - mitt bland människor och företag som antingen har eller söker nya idéer, produkter och tjänster.

Vi nöjer oss inte med att bara vara uppdaterade med allt som händer i din bransch.

Vi vill inspirera, sporra och driva på utvecklingen. Räkna med Elmia som en aktiv partner i din värld.

Contacts

Lotta Frenssen
+46 36 15 20 38

Videos

Hur hittar jag nya kontakter inom tillverkningsindustrin?

LATEST NEWS

- News from the industry
11/19/2021
Fyra miljoner till forskning
11/18/2021
Carsten Holm A/S utökar sitt sortimentetVolvos största grävmaskin är överraskande snabbSteglös tryck- och vakuumkontroll med IO-LinkABB och Zume påskyndar övergången från engångsplastSchneider Electric lanserar hårdvaruoberoende automationsplattformStora Ensos hållbarhets­rapport erhåller prisZebware blir partner med Wasabi HCL ska hjälpa till att förbättra Euroclears digitala landskapNimo-KG levererar 17 maskinerDachser Denmark testar transporter med HVO-dieselDQC, Endeavor och Orango byter namn till FellowmindHållbara konstruktions­material levereras till seismiskt område på Island
11/17/2021
Kvävgasframställning on-site sänker kostnaderna med nästan 300.000 kronor per årJernbro breddar sitt erbjudandeNy generation kvalitets­verktyg från Osborn InternationalVi organiserar dina kablageBioolja från befintliga värmeverkSvenska planglas­leverantören Glasgruppen fossilfri!Hållbar industri, innova­tioner och infrastrukturLär dig mer om reparbete och fallskydd på Fastighets­mässanStjärnformade fjällstugor vinner arkitekttävling för barn och ungaBillerudKorsnäs presenterar ny strategiCastrol har ingått ett femårigt tekniskt partnerskap med Williams Advanced Engineering64 procent beredda att byta jobb för hemarbete Skicka mindre luft med hållbara förpacknings­lösningarTegelgigant tar sjumilasteg på vägen mot CO2-neutral produktion
11/16/2021
MCM – högvolym­produktion med stora 4- och 5-axliga fleroperations­maskinerDENIOS miljöcontainer får toppbetyg i brand­kammartestStora Enso Biomaterials utvecklar och testar nya miljövänliga material och lösningarKrea lanserar ny tjänst för fastighetsfinansieringVerdion satsar ytterligare i NordDICTATOR på Fastighets­mässan Kista 24-25 November 2021Novedo förvärvar VentilationskontrollDEFA huvudsponsor på eCar Expo igen!Idag öppnar Microsofts hållbara datacenter i SverigeMineralvatten från istiden på flaskaEaton ger fyra råd hur industrin ska undvika ett error 404 Säkerhet och innovation i produktion för Plasman
11/15/2021
Elmia Wood återstartar med nytt fokus 2-4 juni 2022Ny Eftermarknadschef på TamtronNP Nilsson fortsätter sin satsning på egenproducerad el Storsatsar på utbildningar inom tak-och tätskikts­branschenNu ska även den tunga trafiken elektrifierasVedum utvecklar ytbehandlingenPremiär för eventveckan Tech InWest SwedenÖvergång till effektiv eldrift Stark tillväxt för miljö­tjänstföretaget Delete Gratis värme, avfuktar och torkar ut!Kaspersky lanserar centraliserad Threat Intelligence-plattform
11/12/2021
Världssuccé tack vare besöken på Elmia SubcontractorÖkad efterfrågan på våra miljötjänster Ny elektronisk flödesvakt Invigning hos VBN Components Enkel digitalisering minimerar svåra felbeslutStor framgång i marina applikationerVarför identitet är grunden till säkra hybrida IT-miljöerJungheinrich köper AMR-företaget arculus GmbHScanmaskin utökar säljkåren i Sverige!Standarder för cybersäkerhetRottneros stöttar grön innovation från Biosorbe
11/11/2021
Vassa teknikbolag skapar affärsmöjligheter för industrin