LATEST NEWS

- News from the industry

Wavin satsar för framtiden

Rustar upp med två nya säljare inom VVS
För att stärka närvaron på den svenska marknaden har Wavin, en av Europas ledande leverantörer inom VA- och VVS-sektorn, valt att anställa två rutinerade säljare: Richard Schöniger och Patrik Malmström. Båda kommer att arbeta mot installatörer, konsulter och grossister för att få ut kunskap om företagets innovativa lösningar samt svara på branschens frågor om allt från ljud- och brandkrav, till arbetsmiljö och hållbarhet.

Det globala företaget Wavin har levererat lösningar inom bygg- och infrastruktur till svenska kunder i över 60 år. Detta tack vare ett team av engagerade medarbetare, som nu får sällskap av två nya säljare – Richard Schöniger och Patrik Malmström.

Både Richard och Patrik kommer in med mycket driv och hög expertis, och kommer att arbeta mot olika kundsegment inom VVS för att sprida kunskap om branschens utmaningar och Wavins fördelar.

Större krav på ljud och brand
Richard Schöniger är utbildad VVS-montör och har under sin karriär jobbat som VVS-montör, resande säljare hos en VVS-grossist samt som VVS-säljare mot hustillverkare och industriell tillverkning. Nu har han tagit plats hos Wavin som distriktsansvarig VVS-säljare i Syd.

- Jag har jobbat nära Wavin även tidigare i min karriär och har alltid tyckt att produkterna är fantastiska. Tack vare min erfarenhet har jag stor förståelse för hur det är att både installera och sälja olika VVS-lösningar. Därför är det kul att jag nu får använda min kunskap till att informera om varför våra lösningar är bra på så många olika sätt, berättar Richard Schöniger och fortsätter:

- Sedan ställs det stora krav på oss som säljare. Det finns en kunskapslucka i branschen som jag gärna vill täppa igen, nämligen hur man möter ljud- och brandkrav satta på inomhusavlopp. Det har inte varit prioriterat tidigare, men nu ställs det högre krav från besiktningsmän och därför är det viktigt för oss som säljare att nå ut med den kunskapen på ett bra och tydligt sätt. Att man sedan har ett sortiment som Wavins med sig i portföljen är självklart en stor bonus.

Lyssna på branschen
Patrik Malmström har tidigare jobbat inom såväl finans som försäljning, bland annat som säljare på både Danfoss, Henco och ReTherm Kruge. Hos Wavin har han nu trätt in i rollen som distriktsansvarig VVS-säljare i Väst. Patrik Malmström berättar:

- Det som lockade mig med Wavin var att jag får möjligheten att än en gång sälja via grossister och det är något som jag alltid tyckt är kul. Man skapar mycket kontakter på det sättet, vilket jag gillar. Dessutom ser jag fram emot att få jobba på ett marknadsledande bolag som erbjuder både en stabil grund att stå på och utvecklingsmöjligheter.

Han avslutar:
- Viktigast i min roll är att alltid hålla öron och ögon öppna. Man måste lyssna på branschen och se vad kunderna gör och vad de vill. Dessutom måste man hålla sig uppdaterad gällande nya krav, lagar, hållbarhetsregler och annat som våra kunder bör veta om. Vi som säljare måste vara den kunskapskällan, och med det kunna bygga upp relationer som lutar sig tillbaka på vår expertis. Denna bransch är uppbyggd på att skapa långsiktigt förtroende och det är något som jag både tycker om och är duktig på. Jag ser fram emot att få vara med och leda Wavin framåt och nå ännu fler framgångar.

För ytterligare information, kontakta:
Jimmie Tideman | Marketing Team Leader, Wavin Sverige | T + 46 70 750 34 03 | E-mail: jimmie.tideman@wavin.com

LATEST NEWS

- News from the industry
9/22/2022
Kvantberäkning nästa stora grej? På väg mot en grönare framtidPTC introducerar Onshape-Arena Connection
9/21/2022
Den största investeringen i företagets historiaTibnor – en viktig kanal Dags för Asbestvecka Missa inte klimatpremienFärre problem med rätt flödesmätare Vilka är fördelarna med nya bultsvetsprocesser?Hög prestanda eller batterilös absolutenkoder?AMADA på EuroBLECH 2022Pandeminedstängningarna öppnade för jättetillväxt EDECO och TRIAG Ny 5-axlig slipmaskin till A-Tooling i VärnamoValvakna svenskarShortcut förvärvar Careful AppsOrbit One bygger unik robotcellDell och Red Hat utökar samarbete Wackes och Olsson & Co blir ett bolagSolkompaniet och Niam samarbetar
9/20/2022
Jag hjälper dig med Laserskärning och BockningABB förvärvar PowerTech ConverterHöstrensa - Spara både plats och tjäna pengarSSAB:s fossilfria stål visas upp i HannoverTar ytterligare steg för ökad kundnyttaSamster levererar geniala energi-innovationer DAF Trucks visar upp branschledarskapAPM Terminals Gothenburg fortsätter växaTydliga fördelar med NSK:s NH-seriens linjära styrningarSouthco introducerar nytt gångjärnSGBC lanserar två nya manualer STRATO lanserar i Sverige Ny podcast svarar på bygg­branschens vattenfrågor
9/19/2022
Guide - hur du väljer MotviktstruckScania fasar ut fossilt från tunga transporterCompuLab presenterar IOT-GATE-iMX8PLUS Linde energi bjuder in till Öppet Hus Ekenhuset etablerar sig i ÖstergötlandVarannan skulle rata elbilen om bonusen försvannLokal lagring ska avlasta Göteborgs hamnModerniserar ytterligare två 400 kV-stationerSweco gör förstudie om flytande solpaneler i UgandaSpectra från SilvaAkademiska Hus toppar solcellsliganGratis kurstillfälle
9/16/2022
Nödstoppsknappar och positionsbrytare Den uppgraderade Volvo L25 ElectricSäkra framtidens elberedskapFler väljer en eldriven hantverkarbilVåra första Inspodagar - någonsin! Stora Enso har undertecknat ett avtal Verizon Business utser Sanjiv Gossain Stationär övervakningsenhet för datakablarNy servicemarknadschef på SweconÖka mångsidigheten och sänk kostnadernaArkemi ger ut handbok och digitala verktyg EU-parlamentets förslag om skogsbränslen måste stoppas
9/15/2022
Kan vibrationer vara ett stort problem för verktygsmaskiner?Volvo stödjer trans­formationen till eldrift Spara tid, utrymme och pengar Högsta lasersäkerhet vid mobila applikationerWithSecure™ går med i Cloud Security Alliance