SATURDAY, SEPTEMBER 21 2019

LATEST NEWS

- News from the industry

Volvo Cars deltar i banbrytande paneuropeiskt pilotprojekt för delning av säkerhetsdata

Volvo Cars går samman med andra biltillverkare, tjänsteleverantörer och nationella regeringar i ett banbrytande paneuropeiskt pilotprojekt för att dela trafiksäkerhetsdata genererat från bilar och infrastruktur.
Syftet är att skapa säkrare vägar för alla.

Pilotprojektet drivs under ett gemensamt paraply av offentligt-privat partnerskap som kallas European Data Task Force. Detta sammanför några av Europas ledande biltillverkare, tjänsteleverantörer liksom ett antal medlemsländer i EU.

Parterna kommer att dela anonymiserad säkerhetsdata eller säkerhetstjänster baserad på datan med piloten via en molnbaserad plattform. Volvo Cars bidrar till pilotprojektet genom att tillhandahålla realtidsdata från sina branschförsta uppkopplade säkerhetsteknologier Hazard Light Alert och Slippery Road Alert.

Till exempel kan de deltagande biltillverkarna använda uppgifterna för att varna förare om potentiella faror längre fram på vägen, medan tjänsteleverantörer kan leverera sin data via sina levande trafiktjänster och till trafikservice som sköts av nationella vägmyndigheter.

Pilotprojektet som sträcker sig över landsgränser och varumärken på en ömsesidig grund, har det övergripande syftet att förbättra säkerheten i trafiken för alla. European Data Task Force grundades 2017 med det exakta syftet: att göra körningen säkrare för alla trafikanter genom att prioritera samhällsnyttan över monetära vinster.

Volvo Cars har uppmanat till en öppen och ömsesidig delning av anonymiserad säkerhetsdata under ett par års tid. 2017 sa företagets vd Håkan Samuelsson vid en konferens på Europakommissionen i Bryssel att delning av data mellan regeringar och biltillverkare är den rätta vägen att gå.

- Vi anser att denna typ av anonymiserad datadelning ska göras gratis, för allas bästa och för en bredare samhällsnytta. Det räddar liv, tid och skattebetalarnas pengar. Jag uppmanar andra biltillverkare och regeringar att arbeta tillsamammans med oss för att göra verklighet av denna typ av datadelning så brett som möjligt, säger Håkan Samuelsson.

Volvo Cars egna varningssystem tillåter Volvobilar att kommunicera med varandra och att varna förare i närheten om hala vägar och faror via ett molnbaserat nätverk. Båda tjänsterna introducerades för första gången 2016 och är tillgängliga för alla nya Volvomodeller i Europa.

Att dela trafikdata i realtid kan innebära ett stort lyft för den totala trafiksäkerheten och blir mer inflytelserik ju fler bilar som är anslutna. Sedan förra året har Volvo Cars och Volvo Trucks delat data för att varna förare om faror i närheten i Sverige och Norge.

- Ju fler bilar vi har som delar säkerhetsdata i realtid, ju säkrare blir våra vägar. Det är därför som European Data Task force är ett så betydelsefull initiativ. Vi hoppas att få med ännu fler partners som delar vårt engagemang, säger Malin Ekholm, chef för Volvo Cars säkerhetscentrum.

Till redaktörer:
European Data Task Force omfattar följande organisationer:

EU: Holland, Ministeriet för infrastruktur och vattenförvaltning i Spanien, Ministeriet för inrikesfrågor La Subdirección General de Gestión de la Movilidad DGT; Finland, Transport- och kommunikationsbyrån TRAFICOM; Tyskland, Förbundsministeriet för transport och digital infrastruktur och Luxemburg, Ekonomiministeriet.

Tjänsteleverantörer: HERE Europe B.V. och TomTom Traffic B.V.

Biltillverkare: BMW AG; Ford Smart Mobility Ltd; Mercedes Benz; Volvo Cars
Contact information

Volvo Personvagnar AB

Mailing address
Avd. 50090 Hb3s
40531 Göteborg
Visiting address
Vps/vci-huset Kaross­vägen 2
SE-29338 Olofström
Region
Göteborg
Västra Götalands county
Sweden
VAT number:
556074-3089
Founded: 1960
Employees: 15768
Om Volvo Car Group

Volvo har tillverkat bilar sedan 1927. I dag är Volvo Cars ett av de mest välkända och ansedda bilmärkena i världen med en försäljning på 534 332 bilar i över 100 länder 2016. Volvo Cars ägs sedan 2010 av kinesiska Zhejiang Geely Holding (Geely Holding). Volvo Cars utgjorde en del av svenska AB Volvo fram till 1999 då företaget köptes av amerikanska Ford Motor Company. 2010 köptes Volvo Cars av Geely Holding.

I december 2016 hade Volvo Cars över 31 000 anställda världen över. Volvo Cars huvudkontor och produktutvecklings-, marknadsförings- och administrationsavdelningar finns i huvudsak i Göteborg. Volvo Cars kinesiska huvudkontor ligger i Shanghai. Företagets huvudsakliga bilfabriker finns i Göteborg, Gent (Belgien) och Chengdu och Daqing (Kina), medan motorerna tillverkas i Skövde och Zhangjiakou (Kina) och karosskomponenter i Olofström.

Contacts

Annika Bjerstaf
Editor & Press manager
-

News related to the company

Videos

Designed For Generations

Designed For Generations
Volvo V90: Made By Sweden | ”Prologue” Featuring Zlatan Ibrahimović
Adventure That Knows No Limits

LATEST NEWS

- News from the industry
9/12/2019
ITU-programmet får vara kvarTobias Håkansson blir ny regionchef för distrikt ÖresundHager har förstärkt försäljningsteamet i väst med ett par strategiskt viktiga rekryteringarNy undersökning från LTH visarPatrik Settlin utses till ny vd för LitiumPSA:s el- och hybridoffensiv – de första svenska priserna klaraHenkel Norden inleder samarbete med KW PartsKonjunkturvändningen är näraKlimatomställning och kompetensförsörjning i höstens regeringsförklaringAirmees cargocyklar breder ut sig över Stockholm Ökad automation och digitalisering med hjälp från Prevas och RobotlyftetABB inleder byggnation av ny robotfabrik i ShanghaiNy varumärkesprofil för Volkswagen TransportbilarIAAM Sverige arrangerar European Advanced Materials Congress
9/11/2019
Viktigare än någonsin att nätverka på mässgolvetFatpump – Bästa tipsen för ett bra köpStålåret 2019: Nu laddar vi omBesiktningstekniker till Opus i AkallaVälsmord hydraulikinspiration i Borlänge 23-24 oktoberProduktnyhet September 2019 - SortimentväskaRamirent blir totalleverantör till NCC:s bostadsprojekt i ÄngelholmSizes ingår partnerskap med Business Arena StockholmSTIHL invigde expansion av det nordiska huvudkontoretebm-papst lanserar nya fläktar för kommersiella fordonLand Rover Defender - Ikonen är tillbakaEngcon ökar sin omsättning för nionde året i rad BMW visar upp nyheter på IAA Cars i FrankfurtStena Recycling är officiell partner till ASAPRacing och konceptbilarVärldspremiär för Volkswagens nya elbil ID.3
9/10/2019
VBN Components finalist för tyska MM Maschinenmarkts innovationsprisThomas Johansson ny affärsområdeschef för Energi och Industri VästEnkel rörbearbetningGöranssons Maskiner AB i Staffanstorp samarbetar med Beck Maskin Sverige ABPeab bygger nya Storbron i SundsvallBränslecellsdriven dragtruck för framtidens flygplatslogistikNy miljöcontainer unik i att uppfylla uppdaterade krav Diac satsar på framtiden Jobbprognos för svensk industri bland de svagare i Europa​600 byggnadsvårdsexperter räddar miljönAbkati förstärker säljkåren i StockholmNya Hilti DSH 600-X motorkapMexichem - som Wavin är en del av - blir Orbia: To Advance Life Around the WorldFord kommer sälja fler elbilar än diesel- och bensinbilar tillsammans år 2022Nya produkter på ny mark När du vill ha raka svar! FLEX nya digitala vattenpass är här!Vad har olja, solpaneler, lithiumbatterier och en kompisklubb gemensamt?​Mobileye – förarens extra ögonEfterlängtad sliphjälp - ONE+ Batteridrivna FingerslipSnabbare produktion med konverterad nonwoven!Hager stärker sin säljorganisation med Jonas Becker Pressinbjudan: Advanced Biofuels Conference
9/9/2019
Kompakt smartness i ÖvikLesjöfors goes to HollywoodABB öppnar nytt högeffektslabb för lågspänningsprodukterLuna lanserar handverktyg för smidigare säkring Besök Diac Metal AB på Elmia underleverantörsmässaRiksarkitekten – starkt dragplåster till mässan Nordic Property ExpoConrad Elektronik erbjuder nu smidiga inköpslösningar för företagRollco firar 20 år!Sportkläder i återvunnen plast från havet vinner Textilias miljöstipendium 2019 Thermotransferskrivare för industriella applikationer
Advertisements