THURSDAY, JUNE 20 2019

LATEST NEWS

- News from the industry

Volvo Cars deltar i banbrytande paneuropeiskt pilotprojekt för delning av säkerhetsdata

Volvo Cars går samman med andra biltillverkare, tjänsteleverantörer och nationella regeringar i ett banbrytande paneuropeiskt pilotprojekt för att dela trafiksäkerhetsdata genererat från bilar och infrastruktur.
Syftet är att skapa säkrare vägar för alla.

Pilotprojektet drivs under ett gemensamt paraply av offentligt-privat partnerskap som kallas European Data Task Force. Detta sammanför några av Europas ledande biltillverkare, tjänsteleverantörer liksom ett antal medlemsländer i EU.

Parterna kommer att dela anonymiserad säkerhetsdata eller säkerhetstjänster baserad på datan med piloten via en molnbaserad plattform. Volvo Cars bidrar till pilotprojektet genom att tillhandahålla realtidsdata från sina branschförsta uppkopplade säkerhetsteknologier Hazard Light Alert och Slippery Road Alert.

Till exempel kan de deltagande biltillverkarna använda uppgifterna för att varna förare om potentiella faror längre fram på vägen, medan tjänsteleverantörer kan leverera sin data via sina levande trafiktjänster och till trafikservice som sköts av nationella vägmyndigheter.

Pilotprojektet som sträcker sig över landsgränser och varumärken på en ömsesidig grund, har det övergripande syftet att förbättra säkerheten i trafiken för alla. European Data Task Force grundades 2017 med det exakta syftet: att göra körningen säkrare för alla trafikanter genom att prioritera samhällsnyttan över monetära vinster.

Volvo Cars har uppmanat till en öppen och ömsesidig delning av anonymiserad säkerhetsdata under ett par års tid. 2017 sa företagets vd Håkan Samuelsson vid en konferens på Europakommissionen i Bryssel att delning av data mellan regeringar och biltillverkare är den rätta vägen att gå.

- Vi anser att denna typ av anonymiserad datadelning ska göras gratis, för allas bästa och för en bredare samhällsnytta. Det räddar liv, tid och skattebetalarnas pengar. Jag uppmanar andra biltillverkare och regeringar att arbeta tillsamammans med oss för att göra verklighet av denna typ av datadelning så brett som möjligt, säger Håkan Samuelsson.

Volvo Cars egna varningssystem tillåter Volvobilar att kommunicera med varandra och att varna förare i närheten om hala vägar och faror via ett molnbaserat nätverk. Båda tjänsterna introducerades för första gången 2016 och är tillgängliga för alla nya Volvomodeller i Europa.

Att dela trafikdata i realtid kan innebära ett stort lyft för den totala trafiksäkerheten och blir mer inflytelserik ju fler bilar som är anslutna. Sedan förra året har Volvo Cars och Volvo Trucks delat data för att varna förare om faror i närheten i Sverige och Norge.

- Ju fler bilar vi har som delar säkerhetsdata i realtid, ju säkrare blir våra vägar. Det är därför som European Data Task force är ett så betydelsefull initiativ. Vi hoppas att få med ännu fler partners som delar vårt engagemang, säger Malin Ekholm, chef för Volvo Cars säkerhetscentrum.

Till redaktörer:
European Data Task Force omfattar följande organisationer:

EU: Holland, Ministeriet för infrastruktur och vattenförvaltning i Spanien, Ministeriet för inrikesfrågor La Subdirección General de Gestión de la Movilidad DGT; Finland, Transport- och kommunikationsbyrån TRAFICOM; Tyskland, Förbundsministeriet för transport och digital infrastruktur och Luxemburg, Ekonomiministeriet.

Tjänsteleverantörer: HERE Europe B.V. och TomTom Traffic B.V.

Biltillverkare: BMW AG; Ford Smart Mobility Ltd; Mercedes Benz; Volvo Cars
Contact information

Volvo Personvagnar AB

Mailing address
Avd. 50090 Hb3s
40531 Göteborg
Visiting address
Vps/vci-huset Kaross­vägen 2
SE-29338 Olofström
Region
Göteborg
Västra Götalands county
Sweden
VAT number:
556074-3089
Founded: 1960
Employees: 15768
Om Volvo Car Group

Volvo har tillverkat bilar sedan 1927. I dag är Volvo Cars ett av de mest välkända och ansedda bilmärkena i världen med en försäljning på 534 332 bilar i över 100 länder 2016. Volvo Cars ägs sedan 2010 av kinesiska Zhejiang Geely Holding (Geely Holding). Volvo Cars utgjorde en del av svenska AB Volvo fram till 1999 då företaget köptes av amerikanska Ford Motor Company. 2010 köptes Volvo Cars av Geely Holding.

I december 2016 hade Volvo Cars över 31 000 anställda världen över. Volvo Cars huvudkontor och produktutvecklings-, marknadsförings- och administrationsavdelningar finns i huvudsak i Göteborg. Volvo Cars kinesiska huvudkontor ligger i Shanghai. Företagets huvudsakliga bilfabriker finns i Göteborg, Gent (Belgien) och Chengdu och Daqing (Kina), medan motorerna tillverkas i Skövde och Zhangjiakou (Kina) och karosskomponenter i Olofström.

Contacts

Annika Bjerstaf
Editor & Press manager
-

News related to the company

Videos

Designed For Generations

Designed For Generations
Volvo V90: Made By Sweden | ”Prologue” Featuring Zlatan Ibrahimović
Adventure That Knows No Limits

LATEST NEWS

- News from the industry
6/17/2019
Ny undersökning visar på brister i inventeringen av fastigheters brand- och säkerhetsbehov​Innovation i fokus på Start Up Area Varför behövs miljöhjältar? Vi har 22,5 miljoner anledningar...Preems satsning ger ännu mer grön dieselVäxjö Energi samarbetar med ledande laddoperatörFacit och fusk i SSG Entre undantag inom industrin STIHL MS 500i W tog silver i SkogsElmias Innovation Award 2019 Subaru utvecklar elbilSveriges Byggindustrier välkomnar utredning om kommunala särkravUnderhållsstopp och investeringar hos Smurfit Kappa Piteå”Klimatförändringarna påverkar affärerna” Wibax på BIOBASE konferensSvea Vind Offshore nytt partnerföretag i Power CircleVVS-metoder klar med ny försäljningsanläggning åt PorscheVågleverantören Flintab AB och norska Reknes AS inleder marknadssamarbete ALPINE A110S - Ny sportigare versionTvå elever vid Strömbackaskolan belönade med Bygmastipendiet
6/14/2019
Säkerheten inom laserprocessen är en viktig och global frågaZIWA Mekanisk Tillverkning AB har investerat i en bäddfräsmaskinABB stöttar Sydkoreas grönare framtidSchneider Electric lanserar PowerTag ControlPeab Asfalt vinner 85-miljoners kontraktGodstrafik som bidrar till ökad biologisk mångfaldSmarta logistiklösningen i ArenastadenHolms sopar 144.000 varv runt VätternGrattis Sjöbo till Sveriges största solcellspark!Logger med GPSTvå elever vid Sundsvalls gymnasium belönade med BygmastipendietFord reflekterar över 20 års hållbarhetsarbete i sin årliga rapportEn konferens som gav mersmakÅrets billigaste elveckaSmidig rundstrålande i fler utförandenHelt ny Boeing 777 Freighter utökar DHL:s interkontinentala flottaVolkswagen-koncernen planerar 36 000 laddpunkter för elbilar i EuropaPrototyper i världsklass med skarpt know-howPremiär för SAS nya långdistansplan
6/13/2019
Volvo Cars och Uber presenterar produktionsbil som är redo för självkörandeBrist på byggställningar bakom rekordförsäljningCEJNs snabbkopplingar med NFC-identifiering för motorprovningMora CNC har investerat i sin 5:e Biglia svarvSkanska säljer kontorsprojektet Juvelen i Uppsala till Vasakronan för drygt 560 miljoner kronor Söderberg & Haak växer med generalagentur för BomagAliaxis avyttrar sin keramiska verksamhet till kyocera fineceramicsNy Augmented Reality funktion i Solid Edge ger bättre visualisering av design och underlättar samarbeten.Rejlers flyttar in i Midrocs fastighet The Edge, MalmöMaskinia visar upp hela sitt breda sortimentVeras första uppdragKlart för byggstart av batterifabrikenFjärrstyrning av autonoma fordon möjligt tack vare 5G-nätetSnabbare fuktmätning underlättar handeln med trädbränsleBlåkläder producerar med hjälp av solenVolkswagen investerar i NorthvoltIT-säkerhet i industrinFem Instalcobolag i gemensamt uppdrag i VästeråsVälj säsongens hållbara och skönaste T-shirtsBella Hedbom från Einar Mattsson nominerad till Årets unga fastighetskvinna
6/12/2019
Nomo lanserar tillsammans med premiumtillverkaren NTN-SNR, KIZEI - det första plåttätade sfäriska rullagret på marknaden. ABB Azipod® elektriska framdrivningssystem kan spara 1,7 miljoner dollarVi söker en servicetekniker till VästkustenABS Wheels utökar serien med transportfälgar Här är nya BMW 3-serie Touring – snart som plug-in hybridSmart uppvärmning av bussar sparar energi motsvarande två vindkraftverk
Advertisements