SATURDAY, MARCH 23 2019

LATEST NEWS

- News from the industry

Veidekke tar klivet in i framtiden – en hållbar framtid måste innovera mer och involvera fler

Hur kan vi gemensamt skapa en mer produktiv, involverande och resurseffektiv byggbransch som bidrar till att utvecklingen tar hållbara kliv framåt?
Detta var frågan som diskuterades vid ett fullsatt WEME-seminarium arrangerat av Veidekke den 5 mars i Göteborg. Under fria former mötes samhällsbyggare för att utbyta kunskap och erfarenheter och gemensamt staka ut vägen framåt mot framtidens byggbransch.

Byggbranschen har släpat efter när det gäller produktivitet. Eftersom genomförandet av ett projekt kräver inblandning av många parter, både på den privata och offentliga sidan går implementeringen av nya metoder och arbetssätt långsamt. Men nu sker stora förändringar. Nya sätt att effektivisera planering, projektering, byggmetoder och logistik utvecklas i allt snabbare takt och ju mer vi samarbetar över gränserna ju snabbare går det.

Inspirationsföreläsare var Creative Director Lars Albinsson, en av Sveriges främsta experter inom området, som talade om hur digitaliseringen kan bidra till att vi bygger unika hus för halva priset. Men för att nå dit måste vi sluta använda nya digitala verktyg på ”det gamla sättet”. Vi inspireras av rederibranschen som med hjälp av digitalisering kan renovera 749 rum på en lyxkryssare på 13 dygn. Detta är nutid och inte bara framtid.

Det är fantastiskt roligt att det är ett så stort intresse för vårt seminarium. Veidekke vill vara ett föredöme inom digitalisering och det är genom samverkan med våra kunder och leverantörer vi kommer nå dit. Inom vår digitaliseringsstrategi har vi identifierat fem trender som kommer förändra branschen i grunden, dessa är avancerad geodesi - obrutet informationsflöde med digitala tvillingar - VR, AR och mobilitet – IoT och Big data – robotteknik och automation säger Emile Hamon, chef för verksamhetsutveckling Veidekke Sverige.

Samarbetspartners som Dalux, bimobject och build-r var på plats för att visa upp deras senaste innovationer för att bidra till en effektivare byggbransch i form av en minimässa. Från Veidekke visade Cathrine Hartmann och Sam Ngo visade bland annat hur de arbetat med avancerad geodesi på projektet Hills. Seminariet hölls passande i en Veidekkes fältfabrik på projektet Hills strax söder om Göteborg. Här byggs hela området med en industriell process och med hjälp av digitala verktyg.

För att ta ett hållbart kliv in i framtiden måste vi innovera mer och involvera fler, både kunder och leverantörer. Genom samverkan i branschen drar vi nytta av den kollektiva intelligensen.

För mer information om Veidekkes digitaliseringsarbete, vänligen kontakta

Emile Hamon, chef för verksamhetsutveckling Veidekke Sverige, tel. +46 768 05 86 45
3/18/2019
Första Circle K-stationen med IONITY:s supersnabbladdare är öppnad i Strömstad E6 Matchningen måste fungera mycket bättreAPC by Schneider Electric ställer ut på årets Dustin-mässa!Artificiell intelligens – här för att stannaFinja förenklar beräkningen av Mursystem ExaktPsykisk ohälsa och arbetsmiljöfrågor diskuteras på SSG Säkerhetskonferens 2019Pressinbjudan: Hur kommer vi att interagera med autonoma system i framtiden?Ny global standard sätter pris på miljöförstöringenFörsta generationen batteridriven kombimaskinAddMobile lanserar smart lås till byggbranschenNelson Automotive byter namn till AvistudBoKlok får förstärkning från Skanska Polen via utbytesprogramMercedes levererar första elektriska transportbilen till svenska kunderSigma Technology utsett till ett av Sweden's Best Managed Companies 2019Engcon får pris som ett av Sveriges bäst skötta företagEnzymex produkt EcoCoat skapade ett enkelt och smidigt samarbeteTrender och inspiration när Vårmässan i Malmö fyllde 20 år
3/15/2019
Cranab köpte sju Matrix på ett brädeHur ett litet projekt gör världen till en bättre platsEasyPark utsedda till ett av Sveriges mest välskötta företagClaremont stärker helhetserbjudandet inom E-handel med ny VDJM förvärvar fastighet i Fålhagen, UppsalaVi skapar järnvägshistoria med OstlänkenStabilt och starkt resultatTomas Hansson har utsetts till ny vd i SamtransTrimble presenterar Tekla 2019 BIM-programvarulösningarMedaretarengagemang skapar förbättringar för terminalenAxfood fasar ut engångsartiklar av plastJernbro stärker sin kompetens med nytt förvärvAP-batterier från STIHL får högre kapacitet och ny design Global tillverkare av land- och luftburna transport­medel tecknar ramavtal med KeyManÄpple- och apelsinrester kan bli ätbar bioplastVIVAB och Veidekke inleder samarbete inför byggnation av nytt vattentorn i Varberg Tolv företag utses till 2019 Sweden’s Best Managed CompaniesSvenska cleantechbolag startar utsläppsfri taxitjänst i IndienEkolog får Umeå kommuns vetenskapliga pris 2019GKN ledde delegation från SAI i Sveriges riksdagMOHV Halmstad är Årets KontorTeracom har slutfört förvärvet av Net1
3/14/2019
Vikten av att gå en plastsvetsutbildning hos GPAArval: Stark organisk tillväxt 2018Vi vill effektivisera byggbranschenNy simulator prövar trafikmiljö för fotgängareNy antenn för snabbare fordonsroutrarDen medvetna maskinenNya program och ett nytt, unikt utbildningskoncept i Högskolan i Halmstads utbud nästa år HiKOKI satsar vidare på kraft och ergonomiMakita lanserar batteridriven 12V luftpump triflex® R 3D-kabelkedja för robotapplikationerStora Enso investerar S:t Eriks hållbara Ecofog – en del av Årets Bygge 2019?NCC bygger 111 lägenheter åt Riksbyggen i Täby ParkHenkels process hjälper ölfatstillverkare höja produktkvaliteten.Nytt techbolag ska dubblera värdet på Sveriges fastighetsbeståndFounders Alliance har glädjen att presentera finalisterna till Årets Unga Entreprenör 2019Laddbox på köpet vid beställning av elbil – laddar 80 procent snabbare än standardladdningKGK Workshop erbjuder renare luft på jobbetCancerframkallande rök ignoreras på arbetsplatserNy marknads- och kommunikationschef på Schneider Electric i Sverige
3/13/2019
Tioårsjubilerande SMV Verktyg växer Den industrialiserade världen står inför en akut brist på arbetskraftBesiktningstekniker till Opus i Kumla
Advertisements