SATURDAY, MAY 25 2019

LATEST NEWS

- News from the industry

Veidekke tar klivet in i framtiden – en hållbar framtid måste innovera mer och involvera fler

Hur kan vi gemensamt skapa en mer produktiv, involverande och resurseffektiv byggbransch som bidrar till att utvecklingen tar hållbara kliv framåt?
Detta var frågan som diskuterades vid ett fullsatt WEME-seminarium arrangerat av Veidekke den 5 mars i Göteborg. Under fria former mötes samhällsbyggare för att utbyta kunskap och erfarenheter och gemensamt staka ut vägen framåt mot framtidens byggbransch.

Byggbranschen har släpat efter när det gäller produktivitet. Eftersom genomförandet av ett projekt kräver inblandning av många parter, både på den privata och offentliga sidan går implementeringen av nya metoder och arbetssätt långsamt. Men nu sker stora förändringar. Nya sätt att effektivisera planering, projektering, byggmetoder och logistik utvecklas i allt snabbare takt och ju mer vi samarbetar över gränserna ju snabbare går det.

Inspirationsföreläsare var Creative Director Lars Albinsson, en av Sveriges främsta experter inom området, som talade om hur digitaliseringen kan bidra till att vi bygger unika hus för halva priset. Men för att nå dit måste vi sluta använda nya digitala verktyg på ”det gamla sättet”. Vi inspireras av rederibranschen som med hjälp av digitalisering kan renovera 749 rum på en lyxkryssare på 13 dygn. Detta är nutid och inte bara framtid.

Det är fantastiskt roligt att det är ett så stort intresse för vårt seminarium. Veidekke vill vara ett föredöme inom digitalisering och det är genom samverkan med våra kunder och leverantörer vi kommer nå dit. Inom vår digitaliseringsstrategi har vi identifierat fem trender som kommer förändra branschen i grunden, dessa är avancerad geodesi - obrutet informationsflöde med digitala tvillingar - VR, AR och mobilitet – IoT och Big data – robotteknik och automation säger Emile Hamon, chef för verksamhetsutveckling Veidekke Sverige.

Samarbetspartners som Dalux, bimobject och build-r var på plats för att visa upp deras senaste innovationer för att bidra till en effektivare byggbransch i form av en minimässa. Från Veidekke visade Cathrine Hartmann och Sam Ngo visade bland annat hur de arbetat med avancerad geodesi på projektet Hills. Seminariet hölls passande i en Veidekkes fältfabrik på projektet Hills strax söder om Göteborg. Här byggs hela området med en industriell process och med hjälp av digitala verktyg.

För att ta ett hållbart kliv in i framtiden måste vi innovera mer och involvera fler, både kunder och leverantörer. Genom samverkan i branschen drar vi nytta av den kollektiva intelligensen.

För mer information om Veidekkes digitaliseringsarbete, vänligen kontakta

Emile Hamon, chef för verksamhetsutveckling Veidekke Sverige, tel. +46 768 05 86 45

LATEST NEWS

- News from the industry
5/21/2019
Redskaparna premiärvisar stödkantläggare på MaskinExpoNytt sortiment av diamantklingor hjälper dig att kapa som en superhjälte och känna dig oövervinnerlig! Världspremiär för självkörande lastbil – med belysning från StrandsUtvecklare växlar upp med ny serie cylindriska kugghjul av plast Astra Hybrid från Idromatic ger högtryck och ånga på MaskinExpoCatrinelunds Gård går på djupet med gps-lösningar från Ag LeaderMagnus Hall ny ordförande för Eurelectric100 procent koldioxidfritt i alla större norska städer​Finjas golv ger elever en stabil grund att stå påRobot med känsla för skrotHastig ökning av gastankstationer för tung trafik i SverigeEnergiEngagemangs VD utsedd till årets företagarePiteå kommun satsar på elbussar
5/20/2019
CompuLab presenterar UCM-iMX8M-Mini Hemma hos Värmlands största spannmålsbondeVi hjälper Vitacon att hjälpa urinblåsepatienter.Ny online-auktion med Hilco IndustrialOEM Automatic presenterar världens första SIL 2/PLd radarsystemMatavfall lyfter flyget i ÖstersundDHL Express lanserar sin första regelbundna helautomatiska och intelligenta leveransservice via drönare i KinaSuccé-helg hos Märsta Förenade 4-5/5Andelen fossilt minskar i transportsektorn Tänker JAFO på miljön?Hon blir regionchef för Wästbygg AB i StockholmKompakta centrifugalfläktar för ventilationssystem med krav på höga tryck Power Circle i Almedalen​Mählers lanserar kraftfull sopvals för lastbil och hjullastare“Vi måste alltid kunna hålla oss rullande”Swegon vinner Stora Inneklimatpriset 2018 Schneider Electric går in som partner i ny centrumbildning - KTH Live-In LabNy försäljningschef för Purus SverigeRookie-VM och Champions Trophy i extremsporten Timbersports Profibus PA till Profinet
5/17/2019
Global hållbarhetssuccé besöker EmpackAffischer i egen design hos SkyltmaxSveriges ledande fönstertillverkare Elitfönster använder TOUGHBOOK för smidigare lagerhanteringLantmännens spannmålsanläggning i Hargshamn är invigdJohan Söderström utsedd till Europachef för Power GridsSTEMMER IMAGING AG firar framgångsrik debut på Deutche Börse inom marknadssegmentet Prime StandartLekang Group utser Logent till nordisk partner för Inbound Transport Management Global Safety DayRusning efter nya motorsågen MS 500iKlätterteknik investerar i fritid Stölder på byggarbetsplatser har ökat med 60 procentAnslut kablar upp 185 mm2 med Power-Turn-anslutningFord Mustang firar 55 år som nummer ett Samarbete med Citroën i samband med deras 100-årsjubileum för att leverera självkörande elektrisk mobilitet Comfort-bolaget Wiiks Rör i Storvik – utsedd till Sveriges bästa VVS-företag!Starka resultat under första kvartalet i Schneider Sustainability ImpactIKEA går med i Solelkommissionen Förvaltning av elnätstillgångarScandbio förhandlar om upphörd verksamhet vid fabriken i VaggerydHöga personalkostnader en stor utmaningLivsmedelsindustrins fem viktigaste frågor inför EU-valetNy VD och koncernchef i GAROPeter Flyckt tillträder som ny vd för Midroc MechanicalNytt samarbete mellan Funkwerk och Malux har etableratsAssemblin bakom unik cleantechanläggningInternationell gruvkonferens till SkellefteåHydroscand finansierar en bättre IT-miljö för elever i Sydafrika
5/16/2019
Wåhlins Skärteknik AB investerar i en laserskärmaskin från Bystronic.Nu rullar den självkörande lastbilen på allmän väg
Advertisements