LATEST NEWS

- News from the industry

Vassa teknikbolag skapar affärsmöjligheter för industrin

Häng med i den tekniska transformationen
Oavsett om det handlar om robotik, drönare, VR eller AI. Det är budskapet från tech-hubben THINGS som ställer ut med åtta vassa teknikbolag på Elmia Subcontractor.

Utvecklingen går snabbt och världen ändras fort. Något som industrin måste förstå. Det säger Magnus Melander, grundare av tech-hubben THINGS i Stockholm. Dagens utveckling innebär till och med större förändringar än vad internets intåg gjorde på sin tid.

– Det är viktigt att vi klarar av den transformation som den nya tekniken innebär. Samtidigt tycker så klart alla etablerade bolag att sättet de jobbar på är det bästa och att de inte behöver någon input utifrån. Tyvärr ser kulturen ut så. Men det är ingen som i dag vet vad den tekniska transformationen kommer att resultera i, säger Magnus Melander.

Han pekar på tre utmaningar som tillverkningsindustrin i Sverige står inför för att kunna fortsätta vara konkurrenskraftiga globalt – effektivitet, säkerhet och hållbarhet. Utan den nya tekniken, säger han, kan vi inte lösa de här utmaningarna.

– Alla bolag måste lära sig att utvecklas med modern teknik. Vi ser till exempel redan i dag att processerna vid upphandlingar är digitala och ett företag som inte är där i utvecklingen är heller inte med och tävlar. Det handlar inte om huruvida de gillar utvecklingen eller inte, de måste med, säger han.

Magnus Melander grundade THINGS 2015 med en tydlig vision. Att etablera hållbara och internationella affärsrelationer mellan vassa teknikbolag och etablerade bolag. Fokus ligger på Deep Tech – det vill säga forskningsbaserad teknologi – inom industri, infrastruktur, utilities och mobilitet.

Det lilla start up-bolaget Inkonova med fem anställda har varit med i THINGS sedan 2015 och är ett av företagen som finns med på Elmia Subcontractor. Inkonova har tagit fram en laserstyrd 3D-scanner för kartläggning av otillgängliga utrymmen. Det unika med scannern är att lasern ger information i realtid vilket öppnar för en mängd olika användningsområden inom exempelvis infrastruktur, brandbekämpning och säkerhet.

– Det är jätteviktigt med event som Elmia Subcontractor för oss eftersom vi vill hitta samarbetspartner och leverantörer. Redan första dagen bokade vi in ett möte med en leverantör för att se om de kan producera systemet, säger Pau Mallol, grundare och vd för Inkonova.

THINGS har omkring 100 medlemsbolag från Tokyo till Silicon Valley. Deltagandet på Elmia Subcontractor är ett led i att koppla samman start up-bolagen med tillverkningsindustrins etablerade bolag.

För mjukvarubolaget MTEK – som erbjuder heltäckande digitala lösningar för tillverkningsindustrins företag – är Elmia Subcontractor därför en utmärkt arena att synas på.

– De flesta av våra kunder tilltalas av enkelheten och att kunna få hela digitaliseringen i ett system. Vanligtvis är det något som de behöver bygga ihop av olika system och det kan vi ersätta. Styrkan med vårt system är att det går att koppla samman mellan fabriker, exempelvis mellan leverantör och OEM, för att kunna öka leveransprecisionen, säger Oscar Wallner, Chief Commercial Manager på MTEK.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Anki Söderström
Communications
+46 36 15 20 90
anki.soderstrom@elmia.se

Elmia AB
Box 6066, SE-550 06 Jönköping, Sweden
+46 36 15 20 00 / info@elmia.se
Contact information
Mailing address
Box 6066
55006 Jönköping
Region
Jönköping
Jönköpings county
Sweden
Organization id:
556354-2413
Founded: 1989
Employees: 78
Elmia Subcontractor brings together the manufacturing industry’s experts under one and the same roof.
With 1,200 exhibitors from about 30 countries, unique conditions are created for business development and profitable deals.

Welcome to northern Europe’s leading trade fair for the manufacturing industry’s suppliers and their customers. This is a true specialist fair for product development and purchasing. Here you will see innovations and ingenious solutions, tomorrow’s engineering designs, smart materials and exciting products. Meet your current suppliers and new ones who will help your company to reach its next stage of development. The four days are filled with new encounters, new discussions, new inspiration. It is uniquely business.

Welcome 9-12 November 2021!

Contacts

Anki Söderström
036152090
Helena Åhs
Project Manager
036-152000

Videos

Find new business partners, interesting contacts and get updates on news in the industry

Find new business partners, interesting contacts and get updates on news in the industry
Välkommen till Elmia Subcontractor 2020
Elmia Subcontractor 10-13 nov 2020- gör affärer på industrins starkaste arena

LATEST NEWS

- News from the industry
1/5/2022
Zeppelin-Cat startar samarbete med Utbildning NordKapsling – nu med displayer och knappsatserEfterlängtad CT-scanner på plats på Produktionstekniskt CentrumNy VD för Swerock från årsskiftet
1/4/2022
Ni skottar väl säkert i vinter?Swecons HR-chef Paula Hernandez: "Tillsammans är vi safe@swecon"Conrad erbjuder nu kontakter från MolexVolvos tunga elektriska lastbil satt på prov2021 nytt rekordår för nystartade företagSolör Bioenergi etablerar sig i SträngnäsNytt rekord för Kia 2021Areco Direct fortsätter växa
1/3/2022
Nu finns däcktrycks­övervakning för både Volvo hjullastare och dumprarMontico startar svets­utbildning för Fredriksons VerkstadSammanslagningen klar: ”Fantastiska möjligheter”Även tillverkningsindustrin tjänar på digital marknadsföringNytt produktionsrekord för Oskarshamn 3Lägsta konkursnivåerna på fyra årCentrala milstolpar kopplade till Enviros kommersiella utveckling
1/2/2022
Saab får beställning på ledningsstödsystemFAR välkomnar utredning om revisionspliktenLogistikcenter med fokus på miljö och automationStabtech är ett av Sveriges snabbast växande företagSkyltmax tillsätter Mattias Klingberg som ny VD
12/23/2021
God jul & Gott nytt år!Stark orderingång ger optimism inför 2022 Uniktruck återförsäljare av maskiner från MECLIFTElin – en av Sveriges yngsta industriredaktörer Ny rapport visar hur svenskar kör i juletid jämfört med bilförare i andra länderStorskogen förvärvar Hans Kämmerer i TysklandMajoriteten är inte störda av vindkraftverkens hinderbelysning20 procents ökning av biodrivmedel 2021LightAir adderar industriellt erbjudandeSuccéår för Isuzus helt nya pickupSolfångare på plats hos Iberafrica i NairobiNya numret av Svensk ByggtidningKiwa lanserar miljöutbildningarRekordår för Grant Thornton International Ltd Norge och Tyskland satsar på svensk kvalitet
12/22/2021
Ett starkt 2021 bäddar för ett spännande 2022!Våga tro på framtidens teknik!Auer signal släpper sin starkaste serie hittills Oda lägger beställning värd ca 12 MSEKPositiv försäljningsprognos för Byggmaterialhandeln 2022Elmässan och Fastighets­mässan Syd flyttar till 14-15 september 2022Sciety investerar i spjutspetsbolaget NEOGAP TherapeuticsLinde bidrar i forsknings­projekt för vätgasdriven färjetrafikMeta och Cisco formar framtidens datacenter Parafon förbättrar produktionen
12/21/2021
Volvomaskiner sätter färg på vindkraftsbygge i MotalaMätteknik för reparation, underhåll och serviceEngångsplastens miljöpåverkan - dessa produkter förbjuds 2022Så kan sökmotoroptimering stötta exportmarknadenÖgonblick av tystnad visar vägen mot bättre supraledareLiplid är nu världens bästa lock Tooltec inleder samarbete med Saab Dynamics SJ investerar i framtidens snabbtågByggelement tar nästa stora kliv för klimatetGröna lastbilar får gräddfil genom terminaler i Göteborgs hamnVerizon uppmanar företag att förverkliga planerna på det uppkopplade företagetSå kan smart teknik minska din elräkning i vinterDavid Trygg ny säljare mot uthyrningsbranschen hos Scantruck AB