Varför ska man ha höj- och sänkbart skrivbord - industritorget.com
TUESDAY, DECEMBER 01 2020
Följ oss i sociala medier

LATEST NEWS

- News from the industry

Varför ska man ha höj- och sänkbart skrivbord

Att det är viktigt att variera arbetsställningen vid skrivbordet är ett känt faktum. När du går från sittande till stående arbete aktiveras musklerna i ben och rygg, vilket ökar blodcirkulationen och förebygger belastningsskador.
Dessutom ökar förbränningen, vilket innebär att du kan gå ner i vikt. Att uppgradera till ett höj- och sänkbart skrivbord öppnar alltså möjligheter för förbättringar av både arbetsmiljön och din hälsa.

Stillasittande är skadligt i längden
Att variera arbetsställningen är nyckeln till ett hållbart arbetsliv. Minskas stillasittandet med två timmar per dag minskar också risken för såväl hjärt- och kärlsjukdomar som diabetes.

– För hälsans skull är det viktigt att du både står och sitter under arbetsdagen, säger Anna Millbourn Olander, ergonom och legitimerad sjukgymnast.

Genom att ha ett bord som är lätt att justera i höjd kan du enkelt göra både och. Du bör inte jobba i sittande ställning i mer än två timmar i följd – och allra helst ta en bensträckare eller röra på dig varje halvtimme.


Små åtgärder kan ge stora vinster
Relativt små förändringar kan alltså resultera i stora förbättringar när det kommer till hälsa och välbefinnande.
– Fördelarna är så många, att alla som arbetar på kontor borde ha tillgång till ett höj- och sänkbart skrivbord, tycker Anna Millbourn Olander.

Även kroppsvikten påverkas när du står upp i intervaller, vilket såklart också är gynnsamt för hälsan. Studier visar att du, genom att stå upp ett par timmar under arbetsdagen, får en ökad fettförbränning som gör att du faktiskt kan gå ner ett par kilo i vikt på ett år.

Bättre hållning och mindre belastning
Andra studier visar att den som sitter stilla fyra timmar om dagen lider nästan 50 procent större risk att dö in förtid, jämfört med den som bara sitter stilla i två timmar per dag. När du står upp får kroppen dessutom en bättre hållning, samtidigt som du slipper besvär med "gamnacke".

Därmed inte sagt att du ska stå upp hela tiden. Med ett höj- och sänkbart skrivbord har du ju också möjligheten att enkelt kunna sänka bordet och sitta ner emellanåt. Inte minst för variationens skull.

– Jag betonar gärna att det inte är förbjudet att sitta på kontorsstolen. Det är viktigt att variera sin arbetsställning och ibland även sitta ner för att inte orsaka överbelastning i knä och fötter, påpekar Anna Millbourn Olander.

6 fördelar med höj- och sänkbara skrivbord:

- De varierade arbetsställningarna minskar belastningen på ryggen.
- Såväl blodcirkulationen (bra för hjärtat) som fettförbränningen (viktminskning) ökar när du står upp.
- Det är lätt att anpassa efter personer som är olika långa – en viktig funktion om flera personer arbetar vid samma skrivbord, fast vid olika tidpunkter.
- När du står upp och talar får du mer volym i lungorna, vilket ger dig en tydligare och klarare röst – en fördel vid till exempel försäljning eller kundkontakt via telefon.
- Vid nyanställningar slipper du ödsla tid och kraft på nya inställningar av höjden på skrivbordet, eftersom den regleras med en knapp.
- Genom att avsluta arbetsdagen med skrivbordet i högt läge, blir lokalvårdarnas arbete lite lättare – samtidigt vänjer du dig vid att inleda påföljande arbetsdag i stående position.
Contact information
Mailing address
Transport­vägen 23
30230 Halmstad
Visiting address
Transport­vägen 23
30230 Halmstad
Region
Halmstad
Hallands county
Sweden
VAT number:
556190-7329
Founded: 1975
Employees: 206
English description is missing, swedish description below.

Välkommen till AJ Produkter AB!

I över 40 år har AJ Produkter levererat inredning till kontor, skola, lager och industri. Konceptet har varit detsamma sedan starten – att vara ett ledande företag som erbjuder förstklassiga och attraktiva produkter till rätt pris. I vårt sortiment finner du tusentals produkter att välja mellan, levererat till din dörr precis när du behöver dem.

Allt detta lättillgängligt via vår inspirerande katalog, vår E-handel som är öppen dygnet runt eller via ett samtal till någon av våra säljare. Ett koncept som utan tvekan är lika aktuellt idag som när det startade.

Välkommen att kontakta oss!

Certifications

ISO 14001:2004 – ISO 9001:2000

Contacts

AJ Kundservice
035-180 500

News related to the company

Videos

AJ Produkter | Kontorsförvaring | Förvaringsskåp

AJ Produkter | Kontorsförvaring | Förvaringsskåp
AJ Produkter firar 40år!
Väx med oss | AJ Produkter & MTA bygg
AJ Produkter | Så väljer du rätt kontorsstol

LATEST NEWS

- News from the industry
11/18/2020
100 procent sortering av avfallet när Glöstorpsskolan byggs”Offentliga upphandlingar ett sätt att driva byggbranschen framåt”ChargePoint tillkännager integration med Apple CarPlay – Revolutionerar förarupplevelsen på en växande elbilsmarknad Veeam har nu över 400 000 kunder som använder dess backup-lösningar för att skydda, hantera och frigöra sina dataFörväntad stark julhandel – men ökade krav på flexibilitet
11/17/2020
Ännu vassare support med ny skärande tekniker Nya Mirka® AIROS är den första smarta elektroniska robotsliparenPUB, Singapores nationella vattenförvaltningsorgan, utser ABB att automatisera världens största membranbioreaktorDBT har fått ytterligare två nya medarbetare Cementas byte till A60H dumprar ökade produktiviteten med cirka 30 procentKundunika kapslingarDynabook utökar sitt prisvärda satellit pro-sortiment med ny C40- och uppdaterad C50-modell
11/16/2020
​Nu öppnar Veldi Bemanning i Malmö!Nya Iridium grovlekar för den perfekta finishenGreen Cargo och Schenker AS i samarbete med ny miljösmart lösning för tempererat godsABB tar hem priset för Bästa Elnyhet för andra året i radSkarpare lösning för rakelbladProtolabs nya e-handelsplattform ger utvecklingsingenjörer ännu snabbare service och ökad flexibilitetBäst i landet på klimatförbättrad betongDesignstolen ”Straw” - en hållbar uppstickare med skandinavisk touchZert skräddarsyr utbildningar inom riskbedömning och CE-märkningPandemin har snabbat på företags resa mot “IT-kanten”
11/13/2020
Spara energi med Intelligent VakuumteknikEn bilturné på 200 mil i norr med Jörgen WedmarkNCC undertecknar kontrakt för Lisebergs nya vattenparkKrandagarna 2020 – CERTEX med som föreläsareNya online-mätningar möjliggör effektivare och mer kostnadseffektiva uppstarter.Givande dialog om Sörgraninge mångfaldsparkBolt blir Europas största mikromobilitetsleverantör nästa år – siktar på att ha 130 000 elsparkcyklar i mer än 100 städer
11/12/2020
Fullspäckat digitalt seminarium om smarta industrilösningarDigitala checklistor underlättar vardagen100 gånger kvalitet med Trygg plåtMotala Verkstad Groups verksamhet i AB Motala Verkstad utser VD för framtidenSödra lanserar Wood Solutions för växande partnerskap inom hållbart träVälkommen till ett webbinarium om Trygg plåtDe utsågs till Svealands främsta entreprenörerArvals resultat för tredje kvartalet: +7% tillväxt för den finansierade vagnparken
11/11/2020
Smart Manufacturing och Logistics & Automation Malmö ställs in på grund av pandeminDurma Fiberlaser erbjuder tre olika optionerAnimation av digital flödesvakt för vatten - PF3WB/C/S/R Nu ska södra Sveriges främsta entreprenör utsesMimecast: Tre av fyra medarbetare äventyrar företagets IT-säkerhetCTEK E-Mobility lanserar nästa generations elbilsladdare Honeywell och Vertiv satsar på hållbara datacenter
11/10/2020
Den tunnaste rotationsenheten med elektrisk bromsHälften fortsätter permittera - stora variationer hos underleverantörernaVolvo presenterar F-generationens ECR50 - enastående mångsidighet och användarvänlighetSmart vattennät hjälper Anglian Water att förebygga vattenbristBoliden Rönnskär – världsledande på metallåtervinningFörpackningsändring och ny färgkodning på Q&E-ringarNy rapport: 2,6 miljoner laddbara personbilar kan rulla på svenska vägar inom tio årJönköping Energi investerar i företaget Primrock tillsammans med fyra energibolagNy rapport pekar på behovet av hybrida molnlösningar som möjliggör kontinuerlig drift
11/9/2020
Schuchardt Maskin AB är med och skapar nästa generations teknikerTAMTRON VANN UPPHANDLING OCH FÅR INSTALLERA ÄNNU ETT RFID-SYSTEMTruckar - Vilka regler är det som gäller, och vilka risker finns det?Hanterbara förpackningar för extraktionskåp.ComboExcelsior® - en ny hoppfällbar IBC anpassad internationell logistik.Industriell Switch med fiberopikVärldens största MarTech-grupp förvärvar AI-företagSå ställer du in rätt temperatur i dina olika rum hemma
Advertisements