MONDAY, JANUARY 25 2021
Följ oss i sociala medier

LATEST NEWS

- News from the industry

Vad väger du egentligen?

Det kanske är en känslig fråga för en del men för oss som är professionella leverantörer av vägning är det väsentligt att de som utför vägning har tillräcklig kunskap för att resultatet ska ha hög kvalitet.
Vägning och vikt bygger på att vi har en tyngdkraft eller en gravitation. Vi kan inte påverka gravitationen utan den verkar alltid, nästan, lika mycket och alltid mot jordens centrum. Vad en användare kan påverka är en vågs förmåga att registrera rätt vikt, kanske oavsiktligt och kanske av okunskap.

Vikt beskrivs i ett känt uppslagsverk som ”… ett mått för den ansträngning som behövs för att lyfta eller bära något föremål, ofta uttryckt i kilogram eller andra enheter för massa. Officiellt är ordet vikt synonymt med massa, men används även om tyngd. Det används mest i svensk författningstext och motsvarande, i sammanhang som tjänstevikt för fordon. I denna tekniska betydelse ska vikt inte förväxlas med begreppet tyngd, som är en kraft med enheten newton.”

Så när vi i dagligt tal pratar om Vikt menar vi alltså oftast Massa, dvs. mängden materia, som mäts i kilogram (Kg). Materien påverkas av gravitationen och ger upphov till en kraft, eller tyngd, som mäts i Newton (N). De flesta vågar mäter kraften (tyngden) på något sätt och räknar sedan om den till vikt (massa).

Dagens fordonsvågar använder ofta lastceller, dvs. noga utformade metallblock med trådtöjningsgivare som mätelement. Man placerar en plattform på ett antal lastceller och mäter hur mycket dessa töjs eller komprimeras vid belastning, förhållandet mellan längdförändring och kraft beror bara på metallblockens material och utformning. Genom att utnyttja enkla fysikaliska samband kan man därefter beräkna massan med hjälp av gravitationskonstanten på platsen.

Med den här kunskapen kan man då förstå att det lätt blir fel om plattformen inte ligger fritt på lastcellerna, den kan t.ex. vara fastfrusen eller råka stödjas i en kant av en sten eller annat skräp. Man förstår också att om ett fordonshjul står lite utanför vågbryggan när man väger fordonet så blir det fel.

Man pratar om bruttovikt, nettovikt och taravikt. Bruttovikten är vikten på både behållaren och det vi vill väga upp, t.ex. en lastbil med grus. Nettovikten (eller ”payload” på engelska) är vikten på innehållet i behållaren, i vårt exempel gruset. Taravikten är vikten på behållaren, här lastbilen.

Statisk vikt är normalt det vi refererar till när vi pratar om vad saker väger. Statisk vikt är exakt detsamma som objektets massa eller vikt. Det är massan, eller den statiska vikten, som man vill ta betalt för när man säljer t.ex. äpplen eller grus, och då givetvis nettovikten. Det är även den statiska vikten man refererar till när man pratar om fordonsvikt.

Den statiska vikten kan registreras genom att ställa något på en våg, vänta en stund tills allt lugnat sig och sedan läsa av en display. Vill man ha nettovikten får man göra en vägning före och efter fyllning/tömning.

Man kan också mäta den varierande kraften på vågen av mätobjektet i rörelse under tillräckligt lång tid och använda välkända fysikaliska formler som tar hänsyn till svängningsdynamik för att beräkna den statiska vikten. Hur detta fungerar kan du läsa mer om i dokumentet ”Förklaring statisk vikt” här. Även här behöver man väga före och efter för att få nettovikten.

Nu blir det ju uppenbart att det är förenat med stora osäkerheter att använda en för fordonet för-registrerad ”Tara-vikt” när man ska beräkna nettovikten. Taravikten på ett fordon varierar mycket beroende på hur mycket bränsle som finns i tanken, om flaket är torrt eller fuktigt, om det finns snö och is på fordonet eller beroende på vilken utrustning som sitter på vid vägningstillfället. Med en modern dynamisk fordonsvåg finns det ingen anledning att använda en så osäker metod. Då vägning med en dynamisk våg av typen Motus är snabb (några sekunder) och lika noggrann som en traditionell statisk våg är det bättre att regelmässigt alltid väga före och efter.

När det gäller väg-design och väg-underhåll så är det mer intressant att veta den verkliga kraften med vilken ett fordon på verkar vägen och vägkroppen. Egentligen är det varje hjuls eller axelpars belastning som är av intresse. Vi pratar då om den dynamiska belastningen som en viss statisk vikt kan ge upphov till pga. fordonets gungningar och ojämnheter i vägytan.

En gammaldags statisk, icke-automatisk, fordonsvåg kan aldrig mäta den dynamiska belastningen och det är förenat med stor tidsåtgång och osäkerhet att mäta varje hjulpars statiska belastning.

Med en modern dynamisk fordonsvåg får man både den statiska totalvikten och axelvikter direkt. Dessutom är varje mätning i sig svårare att manipulera då fordonet ska rulla över vågbryggan och eventuella inbyggda friktioner och låsningar försvinner liksom riskerna för felplacerade hjul mm. Noggrannheten generellt med en modern dynamisk våg av typen Motus är hög och kvalitetssäkrad.

Läs mer om dynamisk vägning här.
Contact information

Tamtron AB

Mailing address
Nattvinds­gatan 9
65221 Karlstad
Visiting address
Nattvinds­gatan 9
65221 Karlstad
Region
Karlstad
Värmlands county
Sweden
VAT number:
556397-9847
Founded: 1990
Employees: 20
English description is missing, swedish description below.

Tamtron säljer och servar vågsystem för entreprenad, skog och industri.

Här finns hjullastarvåg, timmerkransvåg, markvåg, lastbilsvåg, järnvägsvåg, kranvåg. Tamtron har även tillbehör såsom backkamera, alkolås. Och självklart rikstäckande service.

Vi finns alltid inom räckhåll så hör av dig med dina funderingar. Vi lyssnar och kommer med lösningar!

Välkommen.

Latest ads from Tamtron AB

All 10 objects by this company

Certifications

ISO 14001:2008 – ISO 9001:2008 – ISO/IEC 17025

Contacts

Thomas Larsson
054-402 08 42
Monalisa Sjöström
054-402 08 40
Michael Karlsson
054-402 08 40
Odd Johansson
054-402 08 40
Fredric Jonsson
054-402 08 40
Sara Sturesson
031-3311011
0723-307230

News related to the company

LATEST NEWS

- News from the industry
1/15/2021
Entreprenad Live försiktigt positiva trots pandeminKundtidningen Grävlingen är härSå ställer fordonsbranschen om till elektrifieringSvenska företag behöver enhetliga EU-regler för digital handelLKAB väljer IFS som stöd i resan mot den digitala gruvan
1/14/2021
SSAB utser Lindab till GreenCoat® PartnerKrönika: Säkerheten måste prioriteras ännu mer!ABB tillhandahåller den elektriska framdrivningen Azipod® till hållbar superjaktNy rapport: Växande elfordonsflottor förväntas generera betydligt fler laddningsmöjligheter under 2021 HCL Technologies och Bobble AI i partnerskap Elbilar laddades två varv runt jorden - 55-procentig ökning: ”Fellingsbro seglar upp på topplistan”GK Gruppen väljer ekonomisystem från Unit4
1/13/2021
Möt framtiden med smart automation från EwellixNu är vi ett bolag!Kompakt och lätt vridbord med hög precision - MSQ Passa på att få in vardagsmotion på jobbetMatrox® AltiZ, högkvalitativa 3D-profilskannersABB är med på hållbarhetståget med världens första utsläppsfria fordon för järnvägsunderhållExportexperten ska importera finsk expertis till SverigeDynabook meddelar lanseringen av nya 11:e generationens Intel Core vPRO-processorer till X-seriens premiumenheter
1/12/2021
Assemblin Elverkstäder fortsätter att leverera till kunder under 2021. Rekordleveranser av plantor från SCAPrecisa, robusta, och verktygssäkrade vattenpass från Luna ToolsElförsörjningslösningar från ABB stödjer Asiens största vattenreningsverkChargePoint: Är vårt elnät redo för den elektriska revolutionen?Nätverk får ekonomin på nätet att växaNutanix tar in tidigare VMware-chef som ny VDDynabook uppdaterar utvalda enheter med 11:e generationens Intel Core-processorer
1/11/2021
FC Maskin ny leverantör av Mitsubishi edmStora snömängder ökar betydelsen av att alltid anlita licensierade takskottareABB lanserar ytterligare ett ställverk med lägre miljöpåverkanSTARK Group välkomnar CVC Capital Partners Fund VII som ny ägareNy Quick & Easy koppling och fördelare till ISO-sortimentetOptimera din ventilationsapplikationNytt rekordår i Sverige – nästan var tredje såld lätt transportbil var en VolkswagenHCL och Claim Genius i samarbete – ska tillsammans utveckla AI-lösningar för hantering av försäkringsanspråkMambu samlar in 110 miljoner euro i finansieringsrunda ledd av TCV
1/8/2021
Sedan starten på 60-talet har Knutwall tillverkat märkning främst mot byggsektornSå här blir cirkulär ekonomi och återvinning en lönsam affär för tillverkande företag 2021Veldi godkänd nu som leverantör av Stöd och matchning även i Malmö och Göteborg! Ny samarbetsmodell kan underlätta återbruk av byggmaterialFem funktioner att tänka på när du ska köpa en bärbar datorEquinix säkrar flera nya etableringar under det gångna åretVeeam: Så blir teknikåret 2021
1/7/2021
Wallåkra mekaniska gasar sig igenom corona-tiderVår koncern står pall även i orostider Största robot­säkerhets­standarden för robotsystem på remissUtbyggnaden av laddinfrastruktur behöver påskyndas för att klara omställningen från dagens 11 000 laddpunkter till 250 000 år 2030Manovi Varberg utbildar personal under permitteringAllt inom positionering: Bygg en bättre framtid med fixering och positioneringCyberspionage träder fram ur skuggorna och in i rampljusetSkurup får högteknologisk biltvätt med medlemskap
12/23/2020
God Jul och Ett Gott Nytt År!CERTEXs Julhälsning!
12/21/2020
Kipp Scandiinavia AB önskar En God Jul och Ett Gott Nytt År!
12/18/2020
VD-skifte vid årsskiftet | Helge Nyberg ABNCC:s och Volvos digitala tjänst för schaktmassor har under första året sparat 1 600 transporter i GöteborgHögpresterande produkter från elesaKör du små cylindrar med snabb frekvens? - JASVABB leder elektrifiering och automationsinnovation för framtidens gruvdrift i Sustainable Underground MiningHelge Nyberg tar historiskt rekord i orderingång
Advertisements