WEDNESDAY, AUGUST 04 2021
Följ oss i sociala medier

LATEST NEWS

- News from the industry

Vad innebär tillräckligt pålitlig när du anlitar en barnvakt?

Vikten av att "vakta" din data. Mer ingående om hur det är att skydda det allra viktigaste för din verksamhet, din data. Inte bara att skydda den men att även återställa den snabbt och enkelt.
Hur väljer du barnvakt? Är det viktigt att han eller hon är pålitlig? Eller vad sägs om trovärdighet? Det är förstås retoriska frågor, eftersom vi alla är särskilt noga med att vårda och skydda det som är mest värdefullt för oss. Tyvärr kan inte detsamma sägas om näringslivet. Och jag talar inte bara om enskilda delar av verksamheten, utan om själva kärnan i varje modernt företag, särskilt i tider av digital transformation. Självklart kan ingenting i näringslivet jämföras med ditt barn, men det finns vissa saker som är viktigare än andra för ditt företag. När jag påstår att chansen är stor att du försummar detta, så kanske du har en aning om vad jag pratar om? Du gissade rätt, jag pratar om dina data och hur du hanterar och skyddar dem på ett adekvat sätt.

Din förmåga att effektivt omvandla data till konkreta affärsmöjligheter avgör hur framgångsrikt ditt företag kommer att bli - både på kort och lång sikt. De flesta företag vet redan detta, men om du fortfarande anser att fastigheter, guld eller olja är mer värdefulla än data, så tänk bara på affärsmodellerna för Google, Facebook och Apple.

Efter 13 år i branschen och tre år som nordisk företagsledare för ett globalt IT-företag är jag övertygad om att nordiska företag redan är relativt bra på att förstå värdet av data och att de också agerar därefter. Vare sig det handlar om företag inom detaljhandeln, finanssektorn, sjukvården eller tillverkningsindustrin, snabbar molnbaserade och datadrivna affärsmodeller på innovation och bidrar till betydande förbättringar inom alla branscher. Dessa data måste skyddas och finnas tillgängliga genom moderna lösningar för molndatahantering. En färsk global rapport visar strävan att öka pålitligheten är det främsta skälet till att globala organisationer överväger att byta ut sina primära backup-lösningar under 2020.

Dessutom ignorerar det genomsnittliga nordiska företaget inte längre traditionella säkerhetsprodukter som brandväggar, virusskydd eller DDoS-skydd tills något händer, vilket var normen för några år sedan.
Så vad är då problemet? Jo, även om nordiska företag på många sätt ligger i framkant, tar många fortfarande stora risker kring sina data. Riskerna är inte alltid uppenbara, men de kan vara helt förödande för ett företag. I bästa fall blir det bara väldigt dyrt, då studier visar att varje timmes driftstopp kostar det genomsnittliga företaget över 60 000 dollar. Därför vill jag här lyfta fram tre områden, där nordiska företag idag tar för stora risker och vad de kan göra åt det.

1. De misstolkar molnleverantörernas ansvar. Det är fullt förståeligt att företag snabbt vill använda de datahanterings- och beräkningsfunktioner som publika moln ofta erbjuder. Men många företag tycks missuppfatta molnleverantörens roll kring dataskyddet. Microsoft, Amazon Web Services (AWS) och Google ansvarar för tillgängligheten av sina tjänster, men de är inte ansvariga för förlorade eller komprometterade data i de applikationer som körs eller lagras i deras respektive moln. Dessutom hävdar de flesta CIO:er att de snabbt kan återställa data som förlorats, men det stämmer inte. Även om dina data säkerhetskopieras regelbundet, kan själva återskapandeprocessen i sig också ta tid. Hur som helst, om du förlorar kritiska data, är det dåligt för dig på många olika sätt. Det gäller framför allt om du förlorar dina kunders data, vilket avsevärt kan skada ditt varumärke och din verksamhet. Ett snabbt råd är att titta närmare på din molnleverantörs serviceavtal (SLA) för att säkerställa att du förstår var ditt ansvar börjar - och sedan agera på det genom att vidta ytterligare lämpliga åtgärder.

2. De underskattar behovet av snabb återställning av data i alla IT-miljöer. Många företag tänker sällan på konsekvenserna av att inte snabbt kunna återställa data från samtliga plattformar och applikationer. Om återställningsprocessen tar för lång tid och det så kallade tillgänglighetsglappet blir för stort kan hela ditt företag bli lidande av driftstoppet, på ett sätt som ditt företag kanske aldrig återhämtar sig från. Det kan vara kunder som lämnar dig för konkurrenter, problem med efterlevnad av dataregleringar (GDPR gäller fortfarande även om många verkar ha glömt bort det) eller innovationsprocesser som avstannar virtuellt. Ett snabbt råd är att du, istället för att enbart fokusera på kontinuerlig tillväxt, tar dig tid att analysera och utvärdera dina data och applikationer. Centrala frågor är: Hur snabbt kan jag flytta mina data och hur snabbt kan jag återställa dem i händelse av förlust? Vilka är mina "High Priority" -applikationer? Att skydda data är viktigt, men att snabbt kunna flytta data kan vara lika avgörande för din organisation.

3. De betraktar av Cloud Data Management, inklusive backup och replikering av data, som något som är trevligt att ha snarare än som en av grundpelarna för varje modernt företag. ”Dataförlust är något som drabbar andra företag” är en vanlig uppfattning bland nordiska företag. Ett snabbt råd är att inse att Cloud Data Management och backup är betydande för dataskyddet, och helt enkelt inte kan ignoreras. Om du är en av de människor som förstår riskerna men känner dig obekväm med att ta upp dem med företagets ledning eller chefen efter en lång period utan en lösning på plats, så är rådet enkelt: Svälj din stolthet och bara gör det. Du är inte ensam och du kommer sannolikt att bli belönad för att du bryr dig om vad som är företagets viktigaste tillgångar.

För att sammanfatta: vi är många som aldrig skulle kunna tänka oss att välja en barnvakt slumpmässigt. Istället vänder vi oss till någon som vi vet är pålitlig och kan anförtros det som är det mest värdefulla vi har. Att chansa är inte ett alternativ. I affärsmässiga termer har data blivit den mest värdefulla tillgången, vilket innebär att det inte finns några ursäkter till varför vi inte ska tillämpa ett liknande tankesätt där. De ansträngningar som krävs för att ta hand om och skydda dina data är mycket låga jämfört med de stora värde som står på spel.

Av: Victor Engelbrecht Dohlmann, nordisk försäljningschef på Veeam Software
Contact information

Northern Link PR i Sverige AB

Mailing address
Kungs­gatan 60
11122 Stockholm
Visiting address
Kungs­gatan 60
11122 Stockholm
Region
Stockholm
Stockholms county
Sweden
Organization id:
556834-7198
Founded: Not specified
Employees: Not specified
English description is missing, swedish description below.

Välkommen till Northern Link PR.

Vi hjälper företag med nordiska ambitioner.
När det gäller PR och kommunikation, strävar Northern Link PR att vara det bästa valet för företag med svensk eller helt nordiska ambitioner.

Vi ser vikten av meddelanden, strategi och taktik som är nära i linje med dina affärsmål. Därför har vi etablerat kompetens inom en rad tjänster som kan utvecklas och anpassas beroende på din unika situation.

Välkommen att kontakta oss.

Contacts

Henrik Aare
070-598 22 82

News related to the company

LATEST NEWS

- News from the industry
7/1/2021
Accelerera digitaliseringen genom “the power of integration”Förlängt partneravtal med HV71Infinidat lanserar storage-as-a-service (STaaS) som förenklar och effektiviserar AIOps i stora IT-miljöerSweco blir teknisk rådgivare för utformning av energiö i NordsjönJessica Öberg ny vd för CombitechSolör Bioenergy Group förvärvar framgångsrikt fjärrvärmeverksamhet från Veolia NordicMVS ansluter sig till nätverk för smart elektrifieringSciety-nätverket och Segulah Medical Acceleration investerar 106 MSEK i SAGA DiagnosticsBOLIST Svedala byter ägare
6/30/2021
Semi-automatiserade plocktruckar effektiviserar plockprocessernaSwedish Agro Machinery blir ny återförsäljare för MetsjöEcoStruxure Security Expert från Schneider Electric nu SSF-certifierat i samtliga larmklasserHybrit har producerat världens första vätgas­reducerade järnsvampNexans Aurora: Byggd för framtiden, redo för världs­haven, nyss namngiven i NorgeVerizon och Digital Catapult lanserar Retail Accelerator-program med uppslukande 5G-teknologi Företags- och privatlån under pandeminCTEK stärker sin styrelse och utser två nya medlemmarMålbilder för miljöhänsyn utvärderasEn företagscykel har många fördelar!Coronapandemin har gjort svenskarna mer hygienmedvetna
6/29/2021
Överväg gärna keramiska standardkomponenter för att minska nötning och slitageVolvo EC530E och EC550E - 50-tons grävmaskiner med idéer som är större än deras storleksklassKaeser förvärvar Kompressorservice i SkövdeHållbarhet är kärnan i Mirkas verksamhetFyra fällor att undvika när du vill lånaSensor Control Nordic AB har tecknat ett partneravtal med RealWearHelene Åsander tillträder som inköpschef på Wästbygg GruppenAdvenica får order värd 19,2 MSEKVolvo Cars utökar sitt samarbete med BluJay W3 Energy ska förvalta Fu-Gens första vindkraftparker i SverigeNy tvätthall i Sjöbo med klimatsmart uppvärmningTECE lanserar prefabskåp för golvvärmeFörändrade krav i spåren av pandeminNya Ducato 2021Scandinavian Carbide Company – Ny aktör med lång erfarenhet på hårdmetallprodukter
6/28/2021
I datacentren är det ingen som vill ha varmt väder – så här går kylning till på bästa sättSkanska investerar cirka 540 miljoner kronor i logistikprojekt i HelsingborgMSB ska bidra till ökad kontroll över explosiva varorWorld Trade Center Göteborg expanderar – tar över top floor på Mässans gata 10Halmstad digitaliseras – väljer AddMobile som leverantörIngenjörsstudenter vidareutvecklade Skövdeföretagets prototypKlimatpåverkan en viktig fråga i utvecklingen av Frihamnen i GöteborgTelia testar livestreaming för drönare
6/24/2021
SMC Automation tecknar avtal med Bravida CoolingNy generation plasma­skärare från SPARTUS!Binar och Standby sponsrar Trollhättan City Trail96 % av svenska företag planerar fortsatt hybridarbeteDuroc Machine Tool utökar i Västra Götaland.David lämnar över till PeterSchneider Electrics koncernchef Jean-Pascal Tricoire har utsetts till “Glassdoor Top CEO” 2021Sweco förvärvar Boydens EngineeringTidernas investeringslyft i MoelvenMinskade energileveranser av fasta biobränslen 2020Veeam stärker sitt ProPartner-nätverk i EMEA med nya strategiska rekryteringar
6/23/2021
Elektronikföretaget som vågar ta plats Nya kulrullar och rullöverföringsenheter i teknopolymerSå kan du jobba mer aktivt Ahlsell förvärvar Kartecon OyHon ska öka intresset för ventilation HCL Technologies uppmärksammas av Great Place to Work Institute Stora utsläppsminskningar vid återvinning av plastförpackningar Connect Companies växer – anställer två nya experter på integration och systemutveckling