LATEST NEWS

- News from the industry

Värmlandsföretaget Cellcomb gläds åt unikt EU-stöd

Förstudie finansierad av EU:s åtråvärda stöd till små- och medelstora företag.
Ett av Paper Province medlemsföretag, Cellcomb från Säffle, har som första företag i Värmland blivit beviljade att driva en förstudie finansierad av EU:s åtråvärda stöd till små- och medelstora företag.
Cellcomb är specialiserade på att utveckla och tillverka miljövänliga produkter med absorberande och skyddande egenskaper för engångsbruk, till exempel engångsartiklar på sjukhus, miljövänliga sängkläder och nedbrytbara absorbenter till livsmedelsförpackningar.
Det pågår en livlig kemikalie- och plastdebatt i Europa vilket gör att flera länder, som exempelvis Polen, ser över sin nuvarande lagstiftning till förmån för miljövänliga produkter. Den nya medvetenheten gör att efterfrågan på Cellcombs EU-stödda produkt, kallad Cellsorb, kan komma att öka radikalt. Cellsorb är en absorbent som används i köttförpackningar för att suga upp vätskan.
- Det här har en stor potential för både Värmland och vårt företag, säger Henric Nedéus, VD på Cellcomb.
Det väldigt eftertraktade EU-stödet som Cellcomb nu blivit beviljade för att utveckla sin Cellsorb-produkt kallas SME-instrumentet. Endast åtta procent av de totalt närmare 47 000 sökande företagen får möjlighet att ingå i fas 1, som betyder ekonomiskt tillskott med en halv miljon kronor. När ett företag blivit beviljade stöd i fas 1 är chansen att ta sig förbi nålsögat till fas 2 mycket större, där stödet i så fall handlar om flera tiotals miljoner.
- Vi är mycket stolta över att ha fått det här stödet. Det har varit ett enormt teamarbete, med hjälp av både Business Värmland och RISE, säger Henric Nedéus.
Företag som Cellcomb är viktiga för EU:s tillväxt eftersom den största tillväxtpotentialen i Europa finns i små och medelstora företag som är både innovativa och kan genomföra idéerna.
- Det är bara de mest lovande företagen som blir beviljade den förmånliga finansieringen från SME-instrumentet. De företagen går till och med under benämningen "crème de la crème" i Bryssel, säger Christin Vännmann på Research Institute of Sweden, RISE.

Motiveringen till EU-stödet lyder:
Cellsorb introducerar en helt säker, icke-toxisk absorbent tillverkad av bioplaster och högabsorberande cellulosabaserade alternativ från skogsråvara som:
1) absorberar flera gånger sin egen vikt jämfört med syntetiska livsmedelsabsorbenter
2) är fullt komposterbar och hundra procent förnybar
3) har en konkurrenskraftig prissättning

FÖR MER INFORMATION VÄNLIGEN KONTAKTA:
Henric Nedéus
VD och presskontakt
Telefon: +46 54 7000 401
Mobil: +46 709 67 00 57
E-post: henric.nedeus@cellcomb.com
Läs mer på:
http://www.cellcomb.com
Carina Welin
Kommunikatör Paper Province
c.welin@paperprovince.com
+46 (0)73-612 67 13

LATEST NEWS

- News from the industry
4/10/2024
Fem skäl att automat­isera avtalsskrivandetFortsatt låg IPO-aktivitet i Sverige och globaltHur påverkar kontoret fysisk och mental hälsaDoxas styrelseordförande avböjer omval K100 aggregatbytes­system introduceras
4/9/2024
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN
4/8/2024
Tre starka varumärken Nyhet! ENUX NordicMiljövänligt byggmaterial kan vinna forsknings-SMNu bildas Nordens ledande expert BOLIST Byggstart är tillbaka
4/4/2024
Officiell återförsäljare av RotoclearXometry Förbättrar med Xometry.ProSG Maskin firar 60 årHMS Networks och Red Lion Controls samarbetarÖver 54 miljarder cookies på dark web
4/3/2024
Samarbetet Clip-Lok SimPak och Wing Lift™Hallå där Jens KjellssonDen osynliga hjälten Välj rätt grävskopa AMIC Group förvärvar Tramo ETV och Unitrafo