Världsledande i dubbel bemärkelse! - industritorget.com
FRIDAY, MAY 29 2020
Följ oss i sociala medier

LATEST NEWS

- News from the industry

Världsledande i dubbel bemärkelse!

OilQuick och Engcon är två välkända aktörer. OilQuick är världsledande på fullautomatiska snabbfästessystem och Engcon är världsledande på tiltrotatorer och tillbehör till grävmaskiner.
Under sommaren och hösten har de två valt att fördjupa sitt samarbete.

– Företagen har under en lång tid haft ett gott samarbete, men nu har vi valt att fördjupa detta ytterligare. Man kan antingen som våra konkurrenter, göra valet att kopiera produkter, eller så kan man som vi, välja att samarbeta för att nå framgång säger Henrik Sonerud, VD på OilQuick AB.

– Engcon och OilQuick kompletterar varandra utmärkt och vi är övertygade om att vi kommer att hjälpa varandra att ytterligare stärka vår ledande ställning både när det kommer till fullautomatiska snabbfästen och tiltrotatorer kommenterar Stig Engström, ägare och grundare av Engcon AB.

OilQuick breddar sitt tiltrotator modellprogram

Genom det här samarbetet med Engcon breddar Oilquick sitt tiltrotatorerbjudande till fler tillverkare.
– Det är viktigt att poängtera att det även i fortsättningen kommer att finnas möjlighet att få tiltrotatorer från annan tillverkare säger Henrik.

Efterfrågan på marknaden

OilQuick kommer med detta nya samarbete att kunna erbjuda tiltrotatorer med OQ-fästen tillsammans med Engcons tiltrotator. Serien kommer brandas i OilQuicks grå färg och säljas under OilQuicks varumärke och namn. Produkterna kommer märkas ”Engcon Inside” för att tydliggöra ursprunget.

– Vi vill absolut skylta med Engcons namn. Det är nåt som borgar för kvalité och naturligtvis vill vi dra nytta av det. Det är ju ett tydligt försäljningsargument och kvalité har alltid varit prioriterat hos oss på OilQuick säger Johan Lindqvist, Försäljningschef på OilQuick AB. Johan fortsätter:
– En av Sveriges största återförsäljare av just tiltrotatorer kommenterade samarbetet:
”Äntligen det bästa av två världar, nu kan vi sälja precis det slutkunderna har efterfrågat – toppkvalitet i fästen OCH toppkvalitet i rotorkropp”.

Geografisk marknad

Både OilQuick och Engcon kommer dra stor nytta av samarbetet. Framförallt hjälper dom varandra växa på olika geografiska marknader.
Engcon är extremt stark i Norden och där ser OilQuick naturligtvis en chans att sälja stora volymer tiltrotatorer med OilQuick-teknologi. Marknaden har länge efterfrågat den här kombinationen och både återförsäljare och slutkund kommer bli mycket nöjda.

Stor tillväxtpotential för tiltrotatorer i tysktalande länder

OilQuick har sin bästa marknad i tysktalande länder. Över 3 500 OilQuick-snabbfästen levererades dit bara under det senaste året. Så visst är det klart att volymerna för Engcons tiltrotatorer har en väldigt stor ökningspotential de kommande åren. Engcon har länge jobbat för ökad försäljning i Tyskland och övriga Europa.
Sedan en tid pågår ett intensivt samarbete mellan OilQuick Deutschlands CEO Franz Schauer och Engcon Tysklands CEO Martin Engström (son till Stig Engström) för att ta fram ett kundanpassat tiltrotatorprogram – helt anpassat till kundernas krav på denna stora tillväxtmarknad. De vanligaste tiltrotatorstorlekarna utrustade med OilQuick modellerna OQ65 och OQ70/55 finns redan nu tillgängliga för leverans.
OilQuick Deutschland flyttar under början av nästa år in i nybyggda moderna lokaler i Steindorf. Där bildas ett kompetenscenter för vidare samarbete inom utveckling, produktion och service. I de nya lokalerna kommer det även att finnas ett automatiserat reservdelslager för snabb reservdelsförsörjning. Med förbättrade resurser kommer alla återförsäljare och kunder i tysktalande länder garanteras 100 procent stöd och service.

Modellprogram

Naturligtvis kommer alla modeller vara tillgängliga i alla länder där OilQuick har försäljning idag. Modellprogrammet kommer att vara alla Engcons modeller för grävmaskiner från 1,5 ton upp till 33 ton. Först ut i OilQuicks sortiment är 14-19 ton. Tiltrotatorerna får namnet OQTR-E och väntas finnas klara för leverans Q1–Q2 – beroende på modell.
– Det här samarbetet kommer att förkorta våra leveranstider avsevärt. Tidigare har vi haft för långa leveranstider på våra tiltrotatorer. Med Engcons produktionslina och vårt eget förädlingsvärde får vi både kortare leveranstider och mer attraktiva prisnivåer berättar Johan.
– Vi får också bättre eftermarknadsservice för tiltrotatorerna än tidigare. Detta är en viktig del i samarbetet och något vi får höra från våra kunder hela tiden. Garanti, service och reservdelshantering är nästan avgörande för en affär idag.
– Alla nyheter och uppdateringar kommer först ut på sociala medier, så följ OilQuick på Instagram och Facebook för att vara först med det senaste, avslutar Johan.

Se www.oilquick.com för mer information om det nya tilt-programmet.

Contact information
Mailing address
Hede-finnflo­vägen 6
82413 Hudiksvall
Visiting address
Hede-finnflo­vägen 6
82431 Hudiksvall
Region
Hudiksvall
Gävleborgs county
Sweden
VAT number:
556066-5530
Founded: 1952
Employees: 70
Välkommen till OilQuick AB!

VÄRLDENS FRÄMSTA SNABBFÄSTESSYSTEM!
Fler än 22 000 sålda system världen över sedan 1993!

OilQuick AB har specialinriktning på helautomatiska redskapsfästessystem för grävmaskiner, hjullastare, truckar, materialhanteringsmaskiner och kranar. Produkterna marknadsförs och säljes under varumärket OilQuick. Företaget säljer sedan snart 30 år tillbaka även Grab John skopor, som är ett välbekant begrepp inom linjebyggnad.

The company's services/products

Contract machines: sales: Quick mounts, Shovels

Contacts

Johan Lindqvist
0650-153 40
070-518 23 55
Joakim Bohlin
Market coordinator
0650-76978
070-2552080
Tobias Dahlström
0703803209

LATEST NEWS

- News from the industry
5/22/2020
28 nya Volvo hjullastare redo för tjänstgöringABB erbjuder skräddarsydda digitala verktyg och uppstartsservice i takt med att världen återvänder till arbetetSvårigheterna kring finansiering under den fjärde industriella revolutionenDanska personsökarsystem ger säkerhet och snabbare åtkomst till ramperna vid produktions- och logistikplatser.Färsk data från HubSpot visar positiva tecken på återhämtning i SverigePeanta Inventions AB ökar omsättningen med flera miljoner efter juridisk storsegerVattenfall tecknar avtal om klimatsmart fjärrvärme i London5G kommer revolutionera tillverkningsindustrin och driva digital transformation Från problem till lösning – Östersjöns alger ska förädlas till en biobaserad råvara för hygien- och rengöringsprodukter100 dagar med corona - antalet cyberhot har ökat med 33 procentKavli väljer Rejlers som helhetsleverantör av IT-tjänster
5/20/2020
Väderstad lanserar ett nytt innovativt stopphjul till TempoLyckade tester med Litiumjonbatterier Gnosjö Automatsvarvning nomineras till årets klimatprisNu lanseras Verizon Business Data Breach Investigations Report 2020 ABB Power Grids och Stena Recycling i cirkulärt samarbete kring transformatorerFörhoppningsfulla grabbar som investerar för framtidenOKQ8 hjälper Fastighetsägarna MittNords medlemmar till en grönare vardag Ohlssons är den enda certifierade aktören i Skandinavien för underhåll av hydrofilter Dränerande isolerskiva miljövarudeklarerad för ökad transparensLeica Geosystems satsar på uthyrning genom Leica RentalMirola lägger produktionen i SverigeMakita lanserar ny bilningshammare LXT®SeaTwirl får patent i USADells nya Precision Workstations: Mindre, Snabbare, CoolareAtt bygga med limträ har aldrig varit enklareProtolabs utökar kapacitet för 3D-print investerar 12 miljoner euro Tre leveransutmaningar att hantera i CoronatiderLogistic Contractor har rekryterat Johanna Kindlund som teknisk chefMätverktyg för hållbarhetsdata nu tillgängligt för IT produkter
5/19/2020
Finansierings möjlighet för Sveriges industriMagnetgripdon kan lösa uppgifter som andra lyftmetoder inte klararVälj rätt dykrörnorelems nya rullkedjor och kedjehjul boostar kedje­drivare i tunga tillämpningarSaknar du också känslan av att få gå runt på mässor och inspireras?Kommuninvest emitterar 5 miljarder kr i grön obligationPlastförpackningar hetare än någonsin! – Ny förpacknings­konferens i Malmö!Wibax säkrar tillgången till färskt dricksvattenKalmars hittills största sedumtak är på plats!Arbetskraft fördelas om för att hjälpa skogsbruk och lantbruk​Nytt högteknologiskt automationslabb i SkellefteåKalibrering av elsäkerhets­provare hos CA Mätsystem!Smarta val med hållbara lösningar från Procurator PackagingHCL lanserar Virtual Distributed Agile-ramverkDriftsäkerheten avgörande när Borås Schakt AB valde Manitou teleskoplastareZüblin Scandinavia AB och Renta har skrivit ett rikstäckande avtalLK Systems lanserar nytt PushFit-sortiment för både PE-X och PAL
5/18/2020
Ny serie fästen till robotarmarABB levererar laddinfra­struktur till norska ASKOProtek Norr växer genom förvärvVar tredje bil är nu laddbar hos Europcar!Xylem Emmaboda donerar 5000 ansiktsmasker ​Mercedes-Benz bästa generalagent för lastbilar i Sverige. För tredje året i rad!Makita lanserar kolborstfri kapmaskin​Areco Profiles fabrik i Finland återvinner alltLuxbrights tar in 12,5 Mkr och siktar på börsnotering!Inlandsbanan är först i Sverige med ny typ av fjärrmanövrering Vilka symboler vill du visa?GK rustar för hållbarhet och lönsamhetDell introducerar nya XPS 15 och XPS 17
5/15/2020
Nya verktygssystem till robotar ​Swecontekniker mötte framtiden i Konz
Advertisements