LATEST NEWS

- News from the industry

Världens största producent av foder och räkor effektiviserar med Interroll

Systemintegratörerna Thai MecTech Co., Ltd. och MT Food System Co., Ltd. har installerat toppmoderna transportlösningar med Interroll Drum Motors som huvudsaklig drivutrustning hos Charoen Pokphand Foods i Bình Phước, Vietnam.
Charoen Pokphand Foods är världens största producent av foder och räkor och förlitar sig på Interroll i strävan efter högkvalitativ utveckling av livsmedelsindustrin.

Trots att livsmedelssäkerheten får alltmer uppmärksamhet är det väldigt få konsumenter som är medvetna om de många hälsorisker som döljs i livsmedelsproduktionen. För att säkerställa att hela processen - från råvaror till färdiga produkter - är säker och kontrollerbar, investerar livsmedelsföretag mycket i rätt utrustning.

Bearbetningsutrustning, redskap och bänkskivor längs produktionslinjen är extremt mottagliga för föroreningar från omgivningen och kan därför äventyra livsmedelshygienen. Med ständig utveckling inom industrin och ökande hygienstandarder måste materialhanteringslösningar som används i produktionen också uppgraderas för att bättre möta de senaste kraven på livsmedelssäkerhet och möta marknadens utmaningar.

Branschledaren Charoen Pokphand Foods (CPF) lever upp till höga livsmedelssäkerhetsstandarder. CPF är världens största producent av foder och räkor och är en av världens tre största tillverkare av fjäderfä och fläsk. Med verksamhet i över 20 länder har företaget blivit ett välkänt varumärke på många internationella marknader. I egenskap av thailändskt företag fortsätter CPF att investera i den blomstrande sydostasiatiska marknaden i syfte att ge kunderna produkter av hög kvalitet som uppfyller de högsta hygienstandarderna.

Systemintegratörer som Thai MecTech Co., Ltd. och MT Food System Co., Ltd. installerade en uppsättning transportlösningar för CPF-anläggningen i Bình Phước, Vietnam, för att hjälpa företaget att bättre bemöta de utmaningar som livsmedelsindustrin står inför, med effektivitet och hygien i centrum. Som nyckeldrivutrustning installerades totalt 211 Interroll-trummotorer, inklusive DM 0080, DM 0113, DM 0138 och mer.


På frågan varför Interroll Drum Motors valdes svarade CPF:s Executive Vice President Anurat Suthamnirun: “Det viktigaste för livsmedelsindustrin är hygien, och med Interroll Drum Motors kan vi minska de flesta hygienproblemen vid transportbanden. Dessutom kräver Interrolls produkter betydligt kortare rengöringstid vilket gör att vi kan få mer produktionstid och lägre kostnader för rengöring.”

Interrolls trummotorer garanterar högsta hygieniska skydd och minskad energiförbrukning
Interroll Drum Motors har ett antal oöverträffade, branschledande fördelar, särskilt när det gäller hygien och säkerhet. De har fått EHEDG-certifiering (European Hygienic Engineering & Design Group), med IP66/IP69K skydd, vilket innebär att de ger högsta hygieniska skydd. Tidigare tenderade livsmedelsföretag att använda konventionella växelmotorer som drivenheter för transportsystemen. Men på grund av deras struktur kan smuts ansamlas. Men med trummotorer minskar risken avsevärt för produktföroreningar i livsmedelsförädlingsområdet eftersom de flesta delarna är placerade inuti höljet och den släta, rostfria ytan hjälper till att minska risken för smuts och mikrobiell ansamling. Detta gör också rengöringen snabbare och enklare. Utöver sina hygieniska fördelar är Interroll trummotorer också mycket effektiva: De minskar energiförbrukningen med upp till 30 procent jämfört med konventionella lösningar. Dessutom kan Interroll Drum Motors spara företag mycket tid och kostnader eftersom det inte finns något särskilt behov av underhåll under deras livslängd. Interrolls modulära plattformsstrategi gör också att nästa generations trummotorer är enkla att installera och har kort och pålitlig leveranstid.

Pålitligt partnerskap
Det är faktiskt inte första gången som Interroll och Charoen Pokphand Group har samarbetat. Den första ordern mellan de två företagen går tillbaka till 1993, med mer än 10 000 order hittills. Förutom trummotorer har Interroll också försett Charoen Pokphand Group med ett brett utbud av produkter, inklusive Rollers, RollerDrive och sorteringssystem. Den gemensamma strävan efter höga hygienstandarder och pålitlig produktkvalitet har gjort denna relation ännu mer solid. För systemintegratörer bidrar Interrolls säljteam och kundservice runt om i världen till att samarbetet blir lätt, nära och effektivt.

“Det är en ära att återigen leverera produkter till CPF. Asien-Stillahavsområdet är en av de viktigaste strategiska marknaderna för Interroll globalt, och livsmedelsindustrin är avgörande för den nationella ekonomin och människors försörjning. Livsmedelssäkerhet är nära besläktad med allas hälsa”, säger Dr. Ben Xia, Interroll Executive Vice President Head of Operations Asia. “Som ledande global leverantör av materialhanteringslösningar kommer Interroll att fortsätta att leverera våra innovativa produkter och lösningar till Asien-Stillahavsmarknaden och arbeta tillsammans med branschpartners för att hjälpa livsmedelsindustrin att nå en bättre utveckling med högre kvalitet och effektivitet.”

Med sina materialflödeslösningar bidrar Interroll aktivt till optimering av processer inom livsmedelsbearbetning. Detta förkortar också den tid då mat cirkulerar. Samtidigt garanterar en högre hygiennivå i transportsystemen bättre livsmedelskvalitet och säkerhet. Många användare inom livsmedelsbearbetning och färsk matlogistik förlitar sig på Interroll.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
INTERROLL Nordic A/S
Karlsrovägen 64
SE-302 41 Halmstad
T.+46 35 22 70 77
Jörgen Wiktorsson
j.wiktorsson@interroll.com
www.interroll.se

INTERROLL (Schweiz) AG
Via Gorelle 3 │ 6592 Sant'Antonino │ Switzerland
Tel. +41 91 850 25 25
Martin REGNET
media@interroll.com
www.interroll.com

LATEST NEWS

- News from the industry
10/20/2021
Framtidens odlingar är härContinental 150-årsjubilerarAreco utvecklar kvalitets­arbetetSå väljer ni tillfälliga lokalerNy dansk-svenskjobbmässa ser dagens ljus
10/19/2021
Ny försäljningschef för ÅkerströmsNy truckmodell 35/40/45D 50DN-9VB från Hyundai Byt tätningsringar när du byter lager i maskinernaSå elektrifierar du din fordonsflotta Så påverkar rekordhöga elpriser industrinTeknik så smart att den inte synsUndvik smuts i avloppetHyr eller köp?Umelag tävlar i Korea den 23 oktoberUppmärk­sammar skickliga maskin­förareTIB auktoriserar företag inom takbranschenExklusiv live visning - ECOBOT städrobotar!Bosch lanserar världens kraftfullaste borrmaskinerNya teleskoplastare går åt som smör i solskenVertiv går med i Sustainable Digital Infrastructure Alliance Linde lanserar Linde GreenData kan bli Sveriges nästa stora framgångsbransch
10/18/2021
Ny truckmodell 25/30D 35DN-9V från Hyundai Fortsatt expansion av solceller i StockholmSweco satsar på hållbart producerade förpacknings­materialLambertsson löser logistiken åt Stora EnsoNytt webbhotell garanterar data på svensk markRekordmånga studenter i öppen innovationElbilar rusar på begagnatmarknadenBICO stärker IP-portföljen med patent i USA och SverigeSmartare och mer hållbart sätt att bekämpa dammFörsta spadtaget för Eleikos nya logistikcentral
10/15/2021
Här kommer våra fantastiska fyraInvesteringar för framtidens Smart Factory Volvo CE bidrar till en hållbar framtidIngersoll Rand kondenshanteringssystemABB firar stolt fem år av ABB Ability-innovationerVerksamhet som flyttar utomlands – tillverkningsindustrin hårt drabbadFörst i världen med autonom skotningDescartes kommenterar E-barometern Q2 2021Alelion förstärker säljteam efter mycket starkt orderinflödeÅteranvändning av komponenterRevolutionerande teknik för trottoardetekteringFör framtidens maskin­uthyrare, för nästa generation
10/14/2021
Tillsammans skapar vi Sveriges bästa material­hanteringInnovativ metod gör 3D-printning i koppar möjligtSMC lanserar nya produkter för batteritillverkningXano spänner musklerna på Elmia SubcontractorIntegrering av Topcon höjer ribban inom grävprecisionHur får man en dygnet runt produktion att fungera smidigt?Ankorstore fortsätter att expandera och tar nästa kliv i NordenSaab expanderar i USAEpiroc vinner stor gruvutrustningsorder CTC lanserar ett nytt koncept för större fastigheterEfterfrågan på begagnad elektronik är högre än någonsinNy säljare på Sennebogen hos Scantruck ABCO2-kompenseringstjänst får DEKRA-validering inom hållbarhet
10/13/2021
Intercut på Blechexpo 26 – 29 oktober 2021Etablerar sig på den svenska marknadenNCC bygger tunnel för skyfall i KöpenhamnHitta bra ergonomi när du jobbar hemifrånTurbo R-Line är här!