TUESDAY, MAY 18 2021
Följ oss i sociala medier

LATEST NEWS

- News from the industry

Världens första trådlösa laserscanner för mätning av detaljer inuti CNC-maskiner eliminerar delinspektion och justering av flaskhalsar

Hexagons Division Manufacturing Intelligence har lanserat en trådlös multi-sensor laserscanner med precision av högsta metrologinivå som är speciellt utformad för att fungera i CNC-styda verktygsmaskiner.
M & h LS-R-4.8 kan fånga cirka 40 000 mätpunkter per sekund - jämfört med status quo för att ta enskilda punkter med traditionella pekprober - och överför data säkert till mottagaren via radio, vilket gör det möjligt för operatörer att byta sensor automatiskt utan manuellt ingripande.

Mätning på maskinverktyget, oavsett om det gäller inspektion av arbetsstycke, temperatur eller verktygskontroll, är en värdefull informationskälla i bearbetningsprocessen. Med dessa data kan arbetsstycken styras före eller till och med emellan bearbetning. På detta sätt kan kvaliteten på produkterna säkerställas och mätresultat används för att på ett flexibelt sätt förbättra produktionen - till exempel genom automatisk detaljuppriktning. Dessa små förbättringar ackumuleras för att förbättra produktionseffektiviteten.

Den trådlösa skannern tar bort flaskhalsar genom att ta in mätningar för förbättringar i processen från CMM-maskiner. I modern produktion måste tillverkningen ofta stoppas tills resultaten kommer in. Den här nya trådlösa laserskannern ger snabb mätning i verktygsmaskinen och resultaten skickas snabbt till relevanta produktionsområden, till exempel kvalitetsingenjörer eller produktionschefer.

Att fånga 40 000 mätpunkter per sekund ger information om hela detaljen snarare än bara valda enskilda punkter. Detta gör det möjligt för användare att utvärdera produktionskvalitet, förbättra produktionsprocesser genom att identifiera problem tidigt, bättre anpassa detaljerna för steg senare i arbetsflödet och en inblick i hela detaljkvaliteten. Manuel Müller, produktmarknadschef, kommenterar:
”Trådlös anslutning innebär att dessa mätningar nu är alla möjliga utan att flytta detaljen från maskinen eller installera externa mobila mätanordningar - som båda skulle vara tidskrävande.”

Den förbättrade tidsbesparingen och högre genomströmning från att använda skannern är särskilt viktig när flera maskiner används för sekventiella produktionssteg. Delar måste placeras exakt för att kunna börja fräsa exakt varje gång. Manuel Müller förklarar: ”Lasern ökar genomströmningshastigheten genom att fånga hela ytan på hela delen direkt, snarare än att långsamt mäta många enskilda punkter. Att mäta detaljer med manuella enheter mellan varje steg tar betydligt längre tid än att använda en integrerad laserscanner. ”

Den trådlösa skannern använder lasertriangulering för att leverera höga hastigheter och noggrannhet. Laserstrålen projiceras på komponenten och dess reflektion passerar genom en lins där den detekteras av en bildkamera. Positionsmätpunkterna bestäms sedan av den informationen.

Dedikerad modulär programvara presenterar data i ett lättförståeligt format, vilket gör det enkelt för maskinoperatörer eller kvalitetsgrupper att snabbt identifiera kvalitetsproblem och korrekt justera en detalj för omarbetning medan den fortfarande är fixerad till verktygsmaskinen. Värdet som laserskanning ger maskinverktyget erbjuder även maskinens OEM-tillverkare och deras operatörer kraftfulla nya funktioner:

• Skapa färgkartor som läggs ovanpå den fastklämda detaljen på CAD-modellen för att identifiera avvikelser
• Mätning av friformytor med upp till fem axlar, vilket garanterar att nästan alla delar av komponenten kan mätas
• Skanna en del medan den finns på maskinverktyget för att exportera en STL-fil till CAD, skapa ett punktmoln för omvänd teknik, till exempel med Hexagons programvara REcreate.
• Generering av korrigeringsvärden med hjälp av en “Best-Fit” programvarumodul, som kan laddas till maskinstyrningen för automatisk deljustering.

Det nya paketet innehåller den trådlösa skannern, den modulära programvaran och Hexagons multisensormottagare RC-R-100. Skannern lagras direkt i verktygsmagasinet inuti CNC-maskinen och förs automatiskt in i spindeln utan någon manuell inblandning.

Hexagon arbetar huvudsakligen med maskinverktygsföretag som gör det möjligt för dem att leverera mervärde till sina kunder och erbjuder en lösning som kan användas på flera maskiner från olika OEM-verktygsmaskiner. Lasern är bara en av en serie Hexagon-mätinstrument som förvandlar verktygsmaskiner från alla leverantörer till en komplett multisensorenhet. Exempelvis kan separata prober fånga temperatur och väggtjocklek, och nu fångas fullständiga ytdata med lasern.

Allt går med bara en mottagare, och Manuel Müller förklarar att den trådlösa tekniken växlar mellan dem sömlöst: ”Vi arbetar med OEM-tillverkare som passar flera sensorer till sina maskiner, som helt enkelt kan växlas automatiskt för vissa applikationer, beroende på vilket program operatören kör.”

Kontakter:

Stewart Bint, Global Media Relations Officer (UK-baserad)
Tel: +44 1189 756084
E-post: stewart.bint@hexagon.com

Robin Wolstenholme (Storbritannien), Global Media Relations and Analyst Relations Manager
Telefon: +44 (0) 207 0686562
e-post: robin.wolstenholme@hexagon.com

media.mi@hexagon.com
Contact information
Mailing address
-
63502 Eskilstuna
Visiting address
Svista 7
SE-63502 Eskilstuna
Region
Eskilstuna
Södermanlands county
Sweden
VAT number:
556601-9773
Founded: 1911
Employees: 61
English description is missing, swedish description below.

Hexagon Metrology Nordic AB hjälper industriella tillverkare att utveckla dagens omvälvande teknik och framtidens livsförändrande produkter. Som en ledande metrologi- och tillvekningslösningsspecialist ger vår expertis inom Sensing, Thinking, Acting – insamling, analys och aktivt användning av mätdata – våra kunder förtroende att öka produktionshastigheten och accelerera produktiviteten samtidigt som de förbättrar produktkvaliteten.

Med hjälp av ett nätverk av lokala servicecentra, produktionsanläggningar och kommersiell verksamhet på fem kontinenter, formar vi smarta förändringar inom tillverkningsindustrin för att bygga en värld där kvalitet driver produktiviteten.

Hexagon Manufacturing Intelligence är en del av Hexagon (Nasdaq Stockholm: HEXA B; hexagon.com), en ledande global leverantör av informationsteknik som driver kvalitetsförbättringar och produktivitet över geospatiala och industriella företagsapplikationer.

Vi utför mättjänster, service, kalibrering, Retrofit, CMM-support, mjukvarusupport,
utbildning, mätlego samt applikationsarbeten.

Välkommen att kontakta oss!

Latest ads from Hexagon Metrology Nordic AB

All 11 objects by this company

Certifications

ISO 9001:2000

Contacts

Lennart Hedman
016-16 08 21
Jens Stenström
016-16 08 09
Henrik Stranne
016-16 08 49
Per Uno Olsson
016-16 08 16
Henrik Jansson
-
Peter Petersson
-

News related to the company

2021-02-22Hexagon effektiviserar reverse engineering från metrologi till tillverknings­bara delar med REcreate
2021-02-15Hexagon lanserar R-evolution, en ny affärsenhet fokuserad på en hållbar framtid
2020-10-14Driv autonomi och effektivitet med smartare, kollaborativ CMM-teknik
2020-01-29Hexagon stärker plattformen HxGN Content Program
2020-01-08Hexagon stärker sin produkt­portfölj inom smarta gruv­lösningar genom förvärvet av Blast Movement Technology (BMT)
2019-10-15Hexagons samarbetar med Sandvik, välkommen på eventet Framtidens Verkstad!
2019-05-13Hexagon Manufacturing Intelligence bjuder in rörtillverkare till event med fokus på rör- och trådmätning
2019-02-18Hexagon håller event i södra Sverige
2018-11-08Hexagon Manufacturing Intelligence och Softgear inleder samarbete för tydligare mätresultat
2018-11-05Hexagon Manufacturing Intelligence förstärker säljavdelningen med ny försäljnings- och marknadschef.
2018-09-07Hexagon Manufacturing Intelligence scanningdagar i Norrland.
2018-08-23Hexagon lanserar nytt flaggskeppssortiment av Absolute Arm
2018-08-06Ny vidvinkelreflektor för lasertracker-system
2018-04-27Hexagon Manufacturing Intelligence lanserar koordinatmätmaskin
2018-03-01Hexagon Manufacturing Intelligence lanserar mätmaskinserie med fokus på produktivitet
2017-11-14Hexagon presenterar sina digitala, säkra och uppkopplade lösningar på Smart City Expo World Congress
2017-06-29Carl-Johan Hallenborg har blivit ny VD för Hexagon MI i norden.

Videos

Hexagon. Shaping Smart Change.

LATEST NEWS

- News from the industry
5/6/2021
KH-maskin öppnar i JönköpingStrömsnäs förpackningar ökade försäljning under Q1 Bränslepellets löser klimatkris i NederländernaNYHET: Energieffektiv synkronmotor som sätter en ny standardRISE växlar upp inom tillämpad AI - Rekryterar tio AI-forskare till ny centrumbildningFantastisk vecka för flera anläggningar i SverigeSpara tid och energi med en plugg som klarar alla bygguppdragTransportbranschen kan dra viktiga lärdomar från pandeminLogistic Contractor AS inleder samarbete kring en logistiktomt sydväst om OsloFacebook-efterlysning hittade julgäster från Tjeckien
5/5/2021
Grön energi sänker CO2-utsläppen med mer än hälften Länk för länk: Fördelarna med att se hela kedjanNomo förvärvar ABRA KulelagersenteretDoldisen som är navet i det nya restauranglandskapetGeomatikk tecknar avtal med SinfraUltimo Software Solutions går in på den nordiska marknaden På väg med Truckloads of InspirationAcronis säkrar en investering om 250 miljoner USD och värderas till 2,5 miljarder USD
5/4/2021
Nordomatic stärker strategiskt fokus på medarbetare och företagskulturSmart tillverkning & Industri 4.0: Mastercams femdelade vision lyfter framtidens tillverkningFasthållning med vakuum­teknikTvå starka familjföretag fusioneras - Polarica tar det stora klivet för framtidens bärhus tillsammans med Kaskein Marja Falu Mekaniska Verkstad AB förvärvar Svärdsjö Mekano ABManitou 180ATJ är en favorit hos Molins Saxliftar ABHydroscand satsar på ökad kapacitet i automatiserat centrallagerFiber och Elkraft i Norr AB blir en del av VINCI Energies nätverk i SverigeTrend Micro presenterar den första säkerhetslösningen som förhindrar avbrott i industriella kontrollsystemSom svar på elbristen - MVS lanserar hållbar energi­lagringslösningDell Technologies lanserar partnerprogrammet RISE
5/3/2021
Nu byggs Algecos nordligaste entreprenörsboendeToolbar från Edströms Verktyg förbättrar lönsamheten hos WelandSå enkelt är det att boka tågfrakt från Kina till Sverige hos DB SchenkerBolt ny taxiaktör i Linköping och Norrköping – "hög tid att östgötar slipper betala överpris"83 procent har använt en QR-kod för att genomföra en betalning det senaste året – men många känner inte säkerhetsriskerna som finnsAMAZONE lanserar en ny generation av sin självgående växtskyddspruta Pantera.Peab bygger ny containerhamn i SundsvallOptimera först i Sverige att sälja Ekolutions hampafiberisoleringKundanpassade filtreringslösningarNSK-lager ökar driftsäkerheten i drivlinan inom jordbrukssektorn
4/30/2021
Försvarsmakten förnyar maskinparken med ännu fler hjullastare från SweconKollaborativa robotar från ABB hjälper Husqvarna att bli mer kostnadseffektivaFANUC lanserar ny trådgnist modell!Manometer med hastelloy­membran från WIKANy AI och Maskinförordning föreslås av EU-kommissionenTerri släpper ny maskinserie med innovationen Terri AWS som standardIndustrirörmontörsutbildning på Hammarö fortsätter i Monticos regi – stor efterfrågan i branschenABB:s robot IRB 1300 förbättrad med nytt skydd för tuffa miljöer och renrumstillämpningarUpp till kamp för landets hårt kämpande småföretagareRenta expanderar i NorgeSafestate – Startupen som ska förenkla it-säkerhet och skydda svenska företag mot cyberhotFrån Trainee till Team LeaderProcessindustrin lockar - många kvinnliga sökande till YH-utbildningPalo Alto Networks Prisma Cloud får automatiserat skydd för hybrida multi-molnmiljöerJoakim Efraimsson utses till vd för Wästbygg AB
4/29/2021
Exakt reglering vid låga cylinderhastigheterKarl Magnus Skepö är ny säljare på det södra distriktetSchneider Electric lanserar flexibla och lättmonterade armaturen Exiway LightUtan servicetekniker stannar produktionenNy handbok om elsäkerhet i arbetslivetMer etanol i bensin ger stor klimatvinst, borde gjorts tidigare!Guide för gummibeläggningar på stickade arbetshandskar
4/28/2021
SMC lanserar robust och energisnål 2-portsventil
Advertisements