Ad

LATEST NEWS

- News from the industry

Upp till 62% trycklufts­besparing

Med Air Management System från SMC
Nu lanserar SMC Air Management System, en smart enhet som övervakar maskindriften och sänker eller stänger av trycket i produktionspaus. Upp till 62% av luftförbrukningen kan reduceras med bibehållen prestanda och användaren får ut all relevant driftdata via fältbussprotokoll eller OPC UA, vilket ger en bra grund för tillståndsbaserat underhåll. Trådlös kommunikation mellan enheterna gör det enkelt att installera, skala upp och bygga ut systemet efter behov.

Air Management System (AMS20–60) känner av förändringar i tryckluftsflödet till en maskin och sänker trycket när de fördefinierade kriterierna är uppfyllda, med en avsevärd tryckluftsbesparing som följd. Om applikationen tillåter så kommer AMS20–60 i nästa steg att stänga av tryckluftstillförseln helt, vilket resulterar i noll förbrukning.

Hjärtat i AMS20–60 är SMC:s tryck-, temp- och flödesvakt i kombination med en smart kommunikations-hubb som är kompatibel med trådlös teknik och utrustad med en OPC UA-server. En standby-regulator, antingen manuell eller elektropneumatisk, sänker trycket i produktionspauserna och avluftningsventilen isolerar tryckluftstillförseln helt om så är möjligt. Perioderna för standby och avstängning kan vara relativt korta, till exempel vid mindre stopp, eller långa, såsom under helger och vid planerade driftstopp.

Dataöverföring mellan AMS20–60 och överordnat system sker via fältbuss eller OPC UA och enheten är kompatibel med IO-Link för kommunikation med exempelvis externa givare. AMS20–60 ger enkel tillgång till högupplöst data som kan användas för att detektera läckage och införa tillståndsbaserat underhåll, något som ökar driftsäkerheten i produktionen och minskar risken för kostsamma stopp. Tillgängliga fältbussprotokoll är EtherNet/IP™, PROFINET och EtherCAT.

AMS20–60 finns i bas- och fjärrutförande med trådlös anslutning och 100 meters räckvidd mellan enheterna samt möjligheten att ansluta upp till 10 fjärrenheter per basenhet. Systemet är enkelt att skala upp och går att bygga ut med SMC:s kompakta, trådlösa moduler EXW1 för ytterligare funktionalitet. Den trådlösa tekniken är störningsfri och har hög säkerhet tack vare SMC:s egen datakryptering, samtidigt som den är enkel att installera i och med minskat kablage och färre kontakter. Alla AMS20–60 är anpassade för modulärt montage med övrig luftbehandling från SMC.

– Med Air Management System får våra kunder full kontroll över sin luftförbrukning och samlar enkelt in driftdata för vidare analys. Kunderna äger själva sin data och beslutar hur den ska användas, tex. för att bygga modeller för underhåll. För den som vill nå en ökad digitalisering i sin produktion är det här en perfekt produkt, säger Mattias Sundberg, produktchef på SMC.

Mer information:
Mattias Sundberg
Produktchef
Tel: +46 70-860 20 15
E-post: masu@smc.nu
Contact information
Mailing address
Ekhags­vägen 29-31
14171 Segeltorp
Visiting address
Ekhags­vägen 29-31
SE-14171 Segeltorp
Region
Huddinge
Stockholms county
Sweden
Organization id:
556276-4034
Founded: 1986
Employees: 117
English description is missing, swedish description below.

Välkommen till SMC Automation AB!

SMC utvecklar produkter och lösningar inom industriell automation och är världens största tillverkare av pneumatiska komponenter. Företaget omsätter ca 50 miljarder kronor och har 20 000 anställda globalt. I Sverige finns SMC etablerade sedan 1986 med huvudkontor i Huddinge och regionkontor i Göteborg, Lund, Borlänge och Växjö samt en mängd återförsäljare över hela i landet.

Kvalitet i allt vi gör

Vi är en pålitlig global marknadsledare med hållbarhet i fokus - både i egen tillverkning och i produkt. Tillsammans med våra kunder vill vi kontinuerligt förbättra och produktutveckla för en långsiktigt hållbar och konkurrenskraftig tillverkning. Vi investerar mycket i F&U och det ger produkter som är lättare, nättare och drar mindre energi.

Våra värdeord - Stolthet, Engagemang, Professionalism, Hänsyn & Mod

Välkommen att kontakta oss!

Contacts

SMC Kundinformation
08-603 12 40
Joakim Kalcidis
Digital communicator
08-603 12 77
Magnus Karlström
0708602063

Videos

SMC:s Produktöversikt 7.0

LATEST NEWS

- News from the industry
5/26/2023
Combitech tecknar nytt ramavtalPeab bygger nytt riksarkiv i HärnösandTele2 och Stena Fastigheter minskar digitalt utanförskapChargeNode och Easypark inleder ett samarbeteGrillska Gymnasiet är Sveriges bästa UF-skola
5/25/2023
Gnosjö har Nordens största hydromatpark VBN Components nya maskinVad företag ska tänka på vid val av företagsabonnemangDubbade däck på hjul­lastaren ger säker snöröjningTillkännager Partner Award-vinnarna på SPHERE23
5/24/2023
Hur man löser storleksbegränsningar?Account Manager Western Sweden & DenmarkBra resultat på CementaNordic Laser Technology CenterUppdaterad snedsätesventil
5/23/2023
Kundutbildning i fjädertek­nik hos lettiskt kundföretagAros Kapital blir officiell partner till IFK GöteborgHar ni behov av specialmaskiner?Bildanalys & Vision byter namn till Computer VisionConsilium Safety Group och Roxtec i samarbete
5/22/2023
Jämför lån online för att hitta det bästa erbjudandetSwift-Cut – Mycket maskin för pengarna!SSAB och BE Group sam­arbetar inom fossilfritt stålSamarbete för att nå hållbara lösningarMensapriset 2023 går till Fredrik Löfgren!