LATEST NEWS

- News from the industry

Unik veteranbil säljs som konstnärligt stilleben

Willys Jeep-veteran på auktion på Klaravik
I Sverige finns det bara ett par tvåhjulsdrivna Willys Jeep-bilar från 1946 kvar. Och för att rama in det unika faktumet har nuvarande ägaren Robert Lundgren gjort bilen till ett konstverk. Nu säljs den speciella veterankärran, med den minst sagt udda presentationen, på Klaravik.

Robert Lundgren köpte själv den sällsynta bilen, med modellår 1946, för några år sedan. Som trångbodd storstadsbo i Stockholm fanns dock inte riktigt platsen i ett traditionellt garage. Då tänkte han, minst sagt, utanför boxen och förvandlade Willys-bilen till något större – idén om en konstinstallation var född.

– Den här bilen är verkligen så speciell, så jag ville förmedla den känslan. Vad som står ut? Var ska jag börja, haha. Den är mig veterligen en av två kvarvarande Willys Jeep-bilar med den här årsmodellen som finns kvar i Sverige, som är tvåhjulsdrivna och inte sexcylindriga och fyrhjulsdrivna, säger han och fortsätter:

– Allt är också i original på bilen, den har bara den gamla sortens lagningar. I stort sett hela sitt liv har den rullat på Hölö, utanför Stockholm, och använts som hönsbil och levererat ägg på ön.

Mervärde i installationen

I Roberts ägo har den nu placerats och gjorts till ett konstverk, bakom glas i en ombyggd 20 fots container.

– Förutom bilen i sig har jag lyft in lite rekvisita för att få den rätta känslan till installationen. En liten oljecistern i nostalgimodell, bland annat, finns intill bilen.

Nu hoppas han att någon samlare ska vurma för bilens fortsatta existens lika mycket som honom. Av platsskäl behöver den kära ägodelen nu lämna Värmdö.

– Ja, detta är en raritet på så många sätt. Det vore så kul om någon ville förvalta arvet vidare, avslutar “bilkonstnären” Robert Lundgren.

Auktionen avslutas på klaravik.se den 7 juni kl. 10.00.

För mer information, kontakta
David Kvicklund, Content Manager, david.kvicklund@klaravik.se, 054-774 52 31
Contact information
Mailing address
Tynäs­gatan 10
65216 Karlstad
Visiting address
Tynäs­gatan 10
65216 Karlstad
Region
Karlstad
Värmlands county
Sweden
Organization id:
556881-8693
Founded: 2012
Employees: 190
English description is missing, swedish description below.

Välkommen till Klaravik - marknadsplatsen för maskiner, verktyg och fordon.

Klaravik är marknadsplatsen för maskiner, verktyg och fordon. Vi ger företag och privatpersoner möjlighet att köpa begagnade maskiner, verktyg och fordon enkelt, tryggt och till rätt pris. Vårt mål är att förmedla vinnare i alla led. För våra säljande kunder jobbar vi nära med lokal förankring för en ansvarsfull affär. För våra köpare är vi marknadsplatsen som aldrig stannar, alltid med nya relevanta auktioner. Och för samhället bidrar vårt hållbara återbruk till att göra miljön en smula lyckligare. Win-win-win, helt enkelt. Klaravik Sverige & Danmark har 190 anställda, 390 000 registrerade budgivare och varje vecka läggs tusentals nya objekt ut på auktion. 2021 omsatte Klaravik drygt 3 miljarder svenska kronor.

Välkommen att kontakta oss!

Latest ads from Klaravik

All 1500 objects by this company

Contacts

Åsa Albinsson
0
Klaravik Kundtjänst
054-151304
David Kvicklund
054-774 52 31

Videos

Klaravik - Så funkar det

LATEST NEWS

- News from the industry
9/25/2023
Ett enklare sätt att böja plåtPrecision i varje skär och böjTruckutbildning för företagSolcellsmontörerna väljer infästning av högsta kvalitetDags för höstens roligaste skolutmaning
9/22/2023
Optimera ytjämnheten Volvos nya slaggskopa är redo för heta uppgifterTotalleverantör inom last och truck i GöteborgAutomatisering och fjärrstyrning?Luft är en framtidsbransch
9/21/2023
Tre år sedan lanseringen av Maeda MC285CB-3Trådbondning Ny maskin i Sveriges största tillväxtregion60 år av Busch vacuum solutionsSällsynt Massey Ferguson-traktor
9/20/2023
Rodin & Co AS tillkännager strategiskt förvärv Plåt & Ventföretagens vd lämnar sin rollInvesterar för framtiden i laserskärning Öka produktiviteten och drifttiden Skogsbruk - Kraftfullt & robust
9/19/2023
En innovativ lösning för fasadtvätt Utökar erbjudandet inom vätskeanalysStålåret 2023Att jobba med aluminium är att jobba med lösningarHans Sohlström ny VD och koncernchef för Stora Enso