Undvik ryggskott och förslitningsskador med ergonomisk fathantering - industritorget.com
TUESDAY, AUGUST 04 2020
Följ oss i sociala medier

LATEST NEWS

- News from the industry

Undvik ryggskott och förslitningsskador med ergonomisk fathantering

Satsningar på hållbar och hälsosam arbetsmiljö krävs
Prognoserna pekar på att fler kommer att har längre yrkesliv framöver. Då är det av allra högsta vikt att företagen satsar på en hållbar och hälsosam arbetsmiljö utan ergonomiska risker och förslitningsskador. Fördelarna för företagen att satsa på en miljösmart och säker arbetsplats med fräschare tänk är många, särskilt om ny arbetskraft ska rekryteras eller befintlig bevaras.

Transporter inom företaget är en av de största farorna vid hantering av fat. Felaktig hantering kan leda till allvarliga miljö- och hälsorisker: Tippning eller fall av ett fat resulterar snabbt i skador eller i okontrollerade utsläpp. Dessutom utsätts de anställda för stora fysiska belastningar genom att manuellt transportera, lyfta eller tippa fat.

Med fokus på arbetsmiljö utvecklar DENIOS-ingenjörer utrustning för säker och ergonomisk fathantering. Med anpassad arbetsutrustning minskar riskerna vid intern fathantering. Nedan finner du 5 effektiva hjälpmedel för en säker och ergonomisk fathantering.

1.Fatrullare
Den lilla universella transportutrustningen
Fatrullare består av en stabil golvplattform med hjul. De möjliggör enkel manövrering av stående fat på arbetsplatsen samt transport över korta avstånd. Tack vare deras lätta, utrymmesbesparande design och deras exceptionella manövrerbarhet är fatrullare också idealiska för användning i områden där utrymmet är begränsat.

Modeller:
• Olika storlekar för alla vanliga fattyper (60, 200 och 220 liters fat)
• Med dragstång för en mer bekväm transport
• Med lutningsfunktion, t.ex. för tömning av fatet med pump
• Tillverkad av rostfritt stål, speciellt för livsmedels- eller läkemedelssektorn
• Med integrerat droppbricka (PE eller stål)
• Elektriskt avledande modell för användning i ex-zoner

2. Fatkärra
Säker transport med betydligt mindre ansträngning
Med en Fatkärra kan tunga fat transporteras över långa avstånd med betydligt mindre ansträngning. Med integrerad transportsäkerhet (till exempel i form av ett bälte eller en kedja) säkerställs ett säkert grepp. Vissa modeller erbjuder ytterligare praktiska funktioner, t.ex. uppsamlingsanordningar för spill.

Modeller:
• Olika storlekar för alla vanliga fattyper (60, 200 och 220 liter fat)
• Gummerade däck för transport på jämna underlag och luftfyllda däck för transport på ojämna ytor.
• Med lutningsfunktion, t.ex. för tömning av fatet med pump
• Med lutningsfunktion och stabilitet, t.ex. för fyllning från liggande fat
• Med möjlighet att lasta av på uppsamlingskärl (För modeller med max. 365 mm kärlhöjd)
• Elektriskt avledande modeller för användning i ex-zoner


3. Fattång och krok
Lyft av fat på svåråtkomliga platser
Särskilda situationer, t.ex. lastning av ett räddningsfat eller specifik lyftning av ett fat från den bakre raden kräver speciell fathanteringsutrustning Här hittar du Fattång och fatkrok. De består av robust stål eller flexibla kedjekonstruktioner enkelt kan anslutas till trucken.

Modeller:

• Olika storlekar för alla vanliga fattyper (60, 200 och 220 liters fat)
• Modeller för stående eller liggande fat

4. Trucktillbehör för fathantering
Motordriven transport över långa avstånd
Fat behöver ofta transporteras över långa avstånd och utomhus?.Men du vill helst undvika att investera i en helt ny maskin. Inga problem! Med praktiska trucktillbehör för fathantering, kan fat lyftas upp och transporteras säkert.

Modeller:

• Olika storlekar för alla vanliga fattyper (60, 200 och 220 liters fat)
• Greifer, die den gleichzeitigen Transport von 2 Fässern ermöglichen und so den Umschlag verdoppeln
• Elektriskt avledande modeller för användning i ex-zoner
• Speciella fatvändare, som tillåter lutning av fat för avtappning eller för liggande förvaring.
• Modell som möjliggör doserad fattömning från valfri höjd samt enkel manövrering och användning från förarplatsen.
• Fattång för kontrollerad vändning av fatet och avtappning

5. Fatlyft
Lasta fat på pallar, uppsamlingskärl och hyllor problemfritt
Fatlyftar är effektiva hjälpmedel för lastning av t.ex. Euro-pallar, uppsamlingskärl eller hyllor. Den kraftsparande tekniken ger exakta lyft och sänkningar av fatet. Integrerade hjul säkerställer god manövrerbarhet och möjliggör också transport över kortare avstånd.

Modeller:

• Olika storlekar för alla vanliga fattyper (60, 200 och 220 liters fat)
• Modeller med speciell fatvändare, som gör det möjligt att tippa fatet för avtappning eller för horisontell förvaring erbjuds
• Olika konstruktions- och lyfthöjder för olika applikationer
• Olika justerbara chassivarianter som kan köras över pallar alternativt under eller vinkla runt hörn.
• Batteridrivna modeller för att lyfta och sänka utan manuell ansträngning (optimal ergonomi för frekvent användning)
• ATEX certiifierade modeller för användning i ex-zoner

För fler modeller besök www.denios.se

Har du frågor eller funderingar? Hör av dig till oss. Vi hjälper dig gärna! Tel: 036- 39 56 60 eller mejla info@denios.se
Contact information
Mailing address
Dator­gatan 3
56133 Huskvarna
Visiting address
Dator­gatan 3 5tr
56133 Huskvarna
Region
Jönköping
Jönköpings county
Sweden
VAT number:
556613-7930
Founded: 1986
Employees: 8
Välkommen till DENIOS AB

I mer än 30 år har vi hjälpt företag - oavsett om det är ett tvåmansföretag eller en stor koncern - att leva upp till det ökande ansvaret och minimera riskerna för människa och miljö vid hanteringen av kemikalier. Med förvaringslösningar, där man kan lagra farliga ämnen på ett säkert och lagenligt sätt. Med produkter, som underlättar hanteringen och skyddar personalen från kontakt med skadliga substanser. Med rådgivning kring säker förvaring och hantering av kemikalier. Med förbrukningsprodukter så som spillskydd, absorbenter och trasor.

Som PARTNER FÖR MILJÖN erbjuder vi våra kunder en säker helhetslösning med produkter och kunskap för smidigare och säkrare kemikaliehantering. Utöver våra standardprodukter utvecklar vi koncept och lösningar för lagring och hantering av farliga ämnen, hela vägen till individuellt planerade lösningar, specialanläggningar och stora anläggningar.

För detta ändamål erbjuder vi en kompetent projekthandläggning - från rådgivning och planering via egen produktion och montering till kontroll och driftsstart. Välkommen att kontakta oss!

Certifications

ISO 14001:2008 – ISO 9001:2000

Contacts

Elina Pöyliö
036-39 56 60
Martin Källberg
072-731 17 10

News related to the company

Videos

Påkörningsskydd och avspärrningar

Påkörningsskydd och avspärrningar
Förvaringsskåp plåt
Hurtsar från DENIOS
Fatkärra SecuComfort
Test av uppsamlingskärl vid brand
Brandklassade kemikalieskåp
Uppsamlingskärl för fat PolySafe
BioX

LATEST NEWS

- News from the industry
7/8/2020
Hantera dina spännband som ett proffsFöråldrad teknik gör att transport-och logistikföretag förlorar kunder Svenskarna börjar pensionsspara för sent – många riskerar att få klara sig på halva lönen BluJay partnerskap med Raven Logistics ger ett enda transportsystemUnit4 introducerar nytt globalt partnerprogramVerizon Business utökar sin VNS-portfölj med Ciscos ENCSAI-företag ska hjälpa handeln fylla butikerna med bibehållet avstånd
7/7/2020
Stort projekt för bilindustrin avklarat!Förbättrad säkerhet och ergonomi med ny och modern produktionsutrustningCTEK och Ferroamp lanserar ny integrationslösning för Chargestorm Connected och EnergyHubElesa tilldelas Högsta Kreditklass av Syna!
7/6/2020
Ny och unik data visar på bred och stor efterfrågan av byggplåtWELAND AB förvärvar Andon Robotics AB och Svets & Robotteknik i Småland ABJuni blir den första månaden under 2020 med färre inledda konkurser i Sverige än 2019.Ny rapport uppmärksammar HCL som ledande leverantör av specialiserade insiktstjänster Emballator skräddarsydde guldhink för Svenska SpelHushåll i Europa är för varma under sommarenNya möjligheter för telekomoperatörer med edge computingMambu ingår partnerskap med Google Cloud för att snabba på kundernas övergång till molnet
7/4/2020
Nytt distributionsavtal med Pedab breddar marknaden för dynabook
7/3/2020
Bolt introducerar ny och unik prissättningsmodell för sina elsparkcyklar mySwecon uppdaterad - här är nya finesserna!Wibax ingår i avtal om att förvärva Baltic TankNorelem säkrar fabriksteknik med ny skärmhållare och tillbehörssortimentFallskyddsprodukter från PetzlDana Lim rekryterar nyckelkompetens inom industriförsäljningMolnanvändningen i företag ökar både under och efter pandeminTechnima Nordic har lanserat nya aerosoler med RAL-bättringsfärger avsedda för färgmarknadenGoldman Sachs och TPG Growth leder Infinidats nya finansieringsrunda
7/2/2020
En återfödelse i innovationens namnNy gratis e-utbildning inom byggetik ska nå flerFixera med vakuumteknik direkt på arbetsbordetAtt anlita en konsult kommer aldrig blir detsamma igen!Maximera era digitala verktyg – för kreativitetens skull Lindab lanserar ställbar rännkrok som passar alla takNy handbok beskriver hållbarhetsaspekterna för skogsråvara från svenskt skogsbrukMontera i sten eller betong vid sommarhuset
7/1/2020
100 procent återvunnen plast i ny pall för Systembolagets flödenAnimation av flerstegsejektorer som minskar luftförbrukning100-årig forskning kan utrota dödsolyckornaKompakt och tunn centrifugalfläktHär är utsuget som renar utandningsluften från virus och bakterier
6/30/2020
VBN Components hårdmetall vinner Best of Industry AwardWeland investerar i såglinje från KaltenbachTryggare arbetsplats inom tillverkningsindustrinIntegrerat packflöde skapade ökad effektivitetEtt par räcker - HARTING TW1STEREftermontering av dödvinkelassistent för tunga lastbilarMotorer för puckhantering och sorteringsarmar i automatiserat i labbFör gemensam och säker hantering av produkt- och miljödata
6/29/2020
Unikt samarbete med ABB säkrar leverans av Tiki-maskerEldriven hjullastare – ett bättre alternativ för både klimatet och arbetsmiljönVad innebär tillräckligt pålitlig när du anlitar en barnvakt? Hållbar industri, innovationer och infrastrukturIndustriell 5G Router utvecklas i samarbete mellan Phoenix Contact, Ericsson och QuectelMontabert by Komatsu – krossar hårt motstånd30 % lägre CO2-utsläpp med klimatförbättrad betong baserad på miljöcementKan svenskar skilja på Work Management och Projektledning? Lerbergs Entreprenad väljer Leica Geosystems för tryggheten och tekniken
6/26/2020
Spaljisten lägger en stororder till Automationsteknik Veldi Kompetens får ärofyllt uppdrag - utbildar medarbetare inom Volvo​Granngårdarna beställde likadana Volvo hjullastare till lantbruket
Advertisements