MONDAY, JANUARY 20 2020

LATEST NEWS

- News from the industry

Undvik ryggskott och förslitningsskador med ergonomisk fathantering

Satsningar på hållbar och hälsosam arbetsmiljö krävs
Prognoserna pekar på att fler kommer att har längre yrkesliv framöver. Då är det av allra högsta vikt att företagen satsar på en hållbar och hälsosam arbetsmiljö utan ergonomiska risker och förslitningsskador. Fördelarna för företagen att satsa på en miljösmart och säker arbetsplats med fräschare tänk är många, särskilt om ny arbetskraft ska rekryteras eller befintlig bevaras.

Transporter inom företaget är en av de största farorna vid hantering av fat. Felaktig hantering kan leda till allvarliga miljö- och hälsorisker: Tippning eller fall av ett fat resulterar snabbt i skador eller i okontrollerade utsläpp. Dessutom utsätts de anställda för stora fysiska belastningar genom att manuellt transportera, lyfta eller tippa fat.

Med fokus på arbetsmiljö utvecklar DENIOS-ingenjörer utrustning för säker och ergonomisk fathantering. Med anpassad arbetsutrustning minskar riskerna vid intern fathantering. Nedan finner du 5 effektiva hjälpmedel för en säker och ergonomisk fathantering.

1.Fatrullare
Den lilla universella transportutrustningen
Fatrullare består av en stabil golvplattform med hjul. De möjliggör enkel manövrering av stående fat på arbetsplatsen samt transport över korta avstånd. Tack vare deras lätta, utrymmesbesparande design och deras exceptionella manövrerbarhet är fatrullare också idealiska för användning i områden där utrymmet är begränsat.

Modeller:
• Olika storlekar för alla vanliga fattyper (60, 200 och 220 liters fat)
• Med dragstång för en mer bekväm transport
• Med lutningsfunktion, t.ex. för tömning av fatet med pump
• Tillverkad av rostfritt stål, speciellt för livsmedels- eller läkemedelssektorn
• Med integrerat droppbricka (PE eller stål)
• Elektriskt avledande modell för användning i ex-zoner

2. Fatkärra
Säker transport med betydligt mindre ansträngning
Med en Fatkärra kan tunga fat transporteras över långa avstånd med betydligt mindre ansträngning. Med integrerad transportsäkerhet (till exempel i form av ett bälte eller en kedja) säkerställs ett säkert grepp. Vissa modeller erbjuder ytterligare praktiska funktioner, t.ex. uppsamlingsanordningar för spill.

Modeller:
• Olika storlekar för alla vanliga fattyper (60, 200 och 220 liter fat)
• Gummerade däck för transport på jämna underlag och luftfyllda däck för transport på ojämna ytor.
• Med lutningsfunktion, t.ex. för tömning av fatet med pump
• Med lutningsfunktion och stabilitet, t.ex. för fyllning från liggande fat
• Med möjlighet att lasta av på uppsamlingskärl (För modeller med max. 365 mm kärlhöjd)
• Elektriskt avledande modeller för användning i ex-zoner


3. Fattång och krok
Lyft av fat på svåråtkomliga platser
Särskilda situationer, t.ex. lastning av ett räddningsfat eller specifik lyftning av ett fat från den bakre raden kräver speciell fathanteringsutrustning Här hittar du Fattång och fatkrok. De består av robust stål eller flexibla kedjekonstruktioner enkelt kan anslutas till trucken.

Modeller:

• Olika storlekar för alla vanliga fattyper (60, 200 och 220 liters fat)
• Modeller för stående eller liggande fat

4. Trucktillbehör för fathantering
Motordriven transport över långa avstånd
Fat behöver ofta transporteras över långa avstånd och utomhus?.Men du vill helst undvika att investera i en helt ny maskin. Inga problem! Med praktiska trucktillbehör för fathantering, kan fat lyftas upp och transporteras säkert.

Modeller:

• Olika storlekar för alla vanliga fattyper (60, 200 och 220 liters fat)
• Greifer, die den gleichzeitigen Transport von 2 Fässern ermöglichen und so den Umschlag verdoppeln
• Elektriskt avledande modeller för användning i ex-zoner
• Speciella fatvändare, som tillåter lutning av fat för avtappning eller för liggande förvaring.
• Modell som möjliggör doserad fattömning från valfri höjd samt enkel manövrering och användning från förarplatsen.
• Fattång för kontrollerad vändning av fatet och avtappning

5. Fatlyft
Lasta fat på pallar, uppsamlingskärl och hyllor problemfritt
Fatlyftar är effektiva hjälpmedel för lastning av t.ex. Euro-pallar, uppsamlingskärl eller hyllor. Den kraftsparande tekniken ger exakta lyft och sänkningar av fatet. Integrerade hjul säkerställer god manövrerbarhet och möjliggör också transport över kortare avstånd.

Modeller:

• Olika storlekar för alla vanliga fattyper (60, 200 och 220 liters fat)
• Modeller med speciell fatvändare, som gör det möjligt att tippa fatet för avtappning eller för horisontell förvaring erbjuds
• Olika konstruktions- och lyfthöjder för olika applikationer
• Olika justerbara chassivarianter som kan köras över pallar alternativt under eller vinkla runt hörn.
• Batteridrivna modeller för att lyfta och sänka utan manuell ansträngning (optimal ergonomi för frekvent användning)
• ATEX certiifierade modeller för användning i ex-zoner

För fler modeller besök www.denios.se

Har du frågor eller funderingar? Hör av dig till oss. Vi hjälper dig gärna! Tel: 036- 39 56 60 eller mejla info@denios.se
Contact information
Mailing address
Dator­gatan 3
56133 Huskvarna
Visiting address
Dator­gatan 3 5tr
56133 Huskvarna
Region
Jönköping
Jönköpings county
Sweden
VAT number:
556613-7930
Founded: 1986
Employees: 8
Välkommen till DENIOS AB

I mer än 30 år har vi hjälpt företag - oavsett om det är ett tvåmansföretag eller en stor koncern - att leva upp till det ökande ansvaret och minimera riskerna för människa och miljö vid hanteringen av kemikalier. Med förvaringslösningar, där man kan lagra farliga ämnen på ett säkert och lagenligt sätt. Med produkter, som underlättar hanteringen och skyddar personalen från kontakt med skadliga substanser. Med rådgivning kring säker förvaring och hantering av kemikalier. Med förbrukningsprodukter så som spillskydd, absorbenter och trasor.

Som PARTNER FÖR MILJÖN erbjuder vi våra kunder en säker helhetslösning med produkter och kunskap för smidigare och säkrare kemikaliehantering. Utöver våra standardprodukter utvecklar vi koncept och lösningar för lagring och hantering av farliga ämnen, hela vägen till individuellt planerade lösningar, specialanläggningar och stora anläggningar.

För detta ändamål erbjuder vi en kompetent projekthandläggning - från rådgivning och planering via egen produktion och montering till kontroll och driftsstart. Välkommen att kontakta oss!

Certifications

ISO 14001:2008 – ISO 9001:2000

Contacts

Elina Pöyliö
036-39 56 60

News related to the company

Videos

Påkörningsskydd och avspärrningar

Påkörningsskydd och avspärrningar
Förvaringsskåp plåt
Hurtsar från DENIOS
Fatkärra SecuComfort
Test av uppsamlingskärl vid brand
Brandklassade kemikalieskåp
Uppsamlingskärl för fat PolySafe
BioX

LATEST NEWS

- News from the industry
1/13/2020
15 nya fossilfria regionbussar i Västerbotten - 88% lägre växthusgasutsläpp Planetväxlar i en klass för sig!Fantastiskt år för Mercedes-Benz lastbilar!
1/10/2020
Nytt spännande koncept för framtidens automation.Fräsarna går på djupetTrollhättans truck expanderarNy Mimecast-rapport visar att dataförlust är finans­branschens främsta oros­faktorBygg inte höga hus i trä – det är för farligtBengt Widstrand ny VD för Finja Betong ABSveriges största solcellspark på gång i SträngnäsRecirkulering av pallar – för miljöns skullEn motor som pallar trycketMikroorganismer matas med giftgas för att producera biobränsleHydroscand erbjuder nu UNO-MATICEngcons grundare: Branschkollegor – ta ansvar och ställ krav!Materialflödet reproduceras perfekt i miniatyr med LEGO® Spännande om svenska framsteg inom forskning och teknik 2019Wästbygg AB bygger handelshus i Kristianstad
1/9/2020
EB80 multifunktionsmodul – en nyhet från Metal Work PneumatikNy app från Atlas Copco ökar intelligensen hos vakuum­pumparSwecamp Bomstadbaden – nöjd BAGA-kundVolkswagen Tiguan − Sveriges populäraste bilmodell hos privatköpareABB ska leverera kraft­försörjningen till Europas största batterifabrikCramo AB uppgraderar sin arbetsmiljöcertifieringInsyn i processen Framtidens digitala sjukhus­fastigheter testas på Central­sjukhuset i Kristianstad20 nya företagare med Widrikssons nyföretagar­programTvå av tre konsumenter föredrar hållbara transporter framför korta transporttiderSvensk artificiell intelligens kan revolutionera prostatacancerdiagnostikenNya tjänsten hjälper svenskar köpa solceller till bäst prisHon ska ta Bygma till toppositionAGA byter namn till Linde i januari 2020
1/8/2020
norelem förankrar säker­heten med nya lastbärande öglor och skruvarNya CP7755-serien ger dig full kontroll över kraftenHexagon stärker sin produkt­portfölj inom smarta gruv­lösningar genom förvärvet av Blast Movement Technology (BMT)Swepart Transmission har investerat i en Fanuc Robocut trådgnistmaskin CareTrack ingår nu som standard för utvalda kompaktmaskiner från VolvoPanasonic förbättrar effektiviteten i populär luft-vattenserie Stor kunskapsbrist bland svenskarna om privat cybersäkerhet Sveriges nya mässhotell byter namn till Quality Hotel Arlanda XPONetgain öppnar kontor i GöteborgLuleå tekniska universitet och Swerim stärker samarbetetPressinbjudan frukostseminarium25 intressanta fakta om distansarbete inför 2020Från organiskt avfall till näringsrik jordförbättring på fem dagar
1/7/2020
Busch Vacuum Solutions har utsetts till ”World Market Leader 2020”Ny normbrytare lanseras av Sontheimer under kommande årskiftetEgmont investerar i ledande norsk digital byråProline Promag W 300/400/500Eldrivna kylfordon för fossil­fria livsmedels­leveranser i stadsmiljöHon vill utveckla det digitala ledarskapet i grundskolanSh Industri förvärvar APJ Betong & anläggningsteknik AktiebolagSatsning på små och medel­stora företagDe blev årets kvinnliga entreprenörerSöderberg & Haak växlar upp i Stockholm och MälardalenHydroscand erbjuder nu Filter Regulator KitXERVON förvärvar AC StällningsmontageRiksbyggens Brf Viva nominerad till World in Property AwardNytt vasst life science projekt!Första företaget klart för etablering på DuvehedÄlvsbyhus - landets största småhustillverkare 20 år i följd!
1/3/2020
Atlas Copco slutför förvärvet av tysk leverantör av appliceringslösningar
Advertisements