TUESDAY, JUNE 25 2019

LATEST NEWS

- News from the industry

Undervattensrobotar kan lokalisera gifttunnor i Östersjön

Vidareutveckling av samarbetande autonoma undervattensfarkoster skulle enligt Mikael Ekström, docent i robotik vid MDH, kunna lokalisera kvicksilvertunnorna utanför Sundsvall på ett mycket mer kostnadseffektivt sätt än nuvarande förslag.
Genom en omfattande undersökning ska riskerna med de drygt 23 000 kvicksilvertunnorna som dumpats i havet utanför Sundsvall utredas, enligt SVT nyheter och Aktuellt den 8 april. Undersökningen beräknas kosta upp till 32 miljoner kronor. Det innebär dock inte att företagen accepterar ansvaret för tunnorna.

Det är Länsstyrelsen i Västernorrland som har pekat ut ansvariga företag för den omfattande dumpningen av tunnorna med kvicksilverhaltigt innehåll. Enligt rapporten måste också en stor del av tunnorna lokaliseras. Bara en bråkdel av de drygt 23 000 tunnorna har hittats.

Flera juridiska processer pågår för att fastställa ansvaret. Enligt SVT är det ingen som vill riskera att få ett ansvar för tunnorna och historiskt sett har det ofta varit staten som fått betala för den här typen av gamla miljösynder.

Mikael Ekström, docent i robotik vid MDH, forskar på undervattensrobotik kopplat till FN:s globala mål nr 14; Hav och marina resurser.

– Jag forskar på samarbetande undervattensfarkoster som skulle kunna kartlägga och hitta säkra sätt att bärga tunnorna.

Statens Geologiska Undersökning, SGU, gjorde den första undersökningen av området 2008. Sedan dess har regering och länsstyrelse uppvaktats. Förslaget som lagts fram för att lokalisera och bärga tunnorna medför stora kostnader eftersom dykare och fartyg krävs.

– Ett mer kostnadseffektivt sätt, som även kan användas vid minröjning, är att använda samarbetande autonoma undervattensrobotar, säger Mikael Ekström.

Problemet, fortsätter han, är att intresset för utvecklingen av robotarna har varit svalt.

– Vi vill göra något, men har tyvärr inte några pengar för den fortsatta forskningen. Vi behöver utveckla metoder och sensorer för att bygga säkra robotar, säger Mikael Ekström.

Kostnaden för tillverkningen av en sådan robot är marginell. Den hamnar på 100 000–200 000 kronor per robot att jämföras med till exempel minröjning som med traditionella metoder som kostar cirka 200 000 kronor per timme.

En stor del av summan på 32 miljoner kronor som lokaliseringen av gifttunnorna har beräknats till borde kunna läggas på utveckling av autonoma undervattensfarkoster, menar Mikael Ekström. Efter ett EU-projekt om undervattensrobotar som tog slut i somras och i brist på pengar har forskningen sedan dess stått helt stilla.

– Det är mycket viktigt att vi hittar säkra metoder för att ta upp tunnorna som innehåller både kvicksilver och andra tungmetaller.

Att vidareutveckla autonoma undervattensfarkoster skulle också kunna innebära att vi kan använda dem till att lokalisera sjunkna vrak som läcker olja längs våra kuster, både svenska och tyska sjöminor i Östersjön och mycket annat skräp som behöver tas omhand.

– Tidigare har det funnits en mentalitet av att ”syns det inte så finns det inte” och ”havet är stort”. Vi har varit fruktansvärt.

LATEST NEWS

- News from the industry
6/18/2019
Porsche 718 Spyder och 718 Cayman GT4 med sexcylindriga boxermotorerBelysningsexperten Strands: här är årets mest innovativa nyheterJoakim förstärker Merlos servicemarknad.Modernisering och ökat behov av effektivisering största anledningarna till byte av affärssystemBiltema lanserar miljövänligare bärkassarMetod identifierar osynliga skarvar inför lasersvetsningNorton lanserar en rak pneumatisk slipmaskin med mycket kraft i en liten kostymNya Renault ZOE - tar 100 % eldrift till en ny nivåRetursystem Byggpall har stärkts i byggbranschens reviderade riktlinjerUlf Zenk lämnar Lantmännen
6/17/2019
​Säkrare lastning av intermodala enheterNomo förvärvar JokiLaakeriABB-teknik bidrar till Sveriges största solcellsparkSnowflake finns nu tillgängligt på Microsoft Azure GovernmentNy undersökning visar på brister i inventeringen av fastigheters brand- och säkerhetsbehov​Innovation i fokus på Start Up Area Varför behövs miljöhjältar? Vi har 22,5 miljoner anledningar...Preems satsning ger ännu mer grön dieselVäxjö Energi samarbetar med ledande laddoperatörFacit och fusk i SSG Entre undantag inom industrin STIHL MS 500i W tog silver i SkogsElmias Innovation Award 2019 Subaru utvecklar elbilSveriges Byggindustrier välkomnar utredning om kommunala särkravUnderhållsstopp och investeringar hos Smurfit Kappa Piteå”Klimatförändringarna påverkar affärerna” Wibax på BIOBASE konferensSvea Vind Offshore nytt partnerföretag i Power CircleVVS-metoder klar med ny försäljningsanläggning åt PorscheVågleverantören Flintab AB och norska Reknes AS inleder marknadssamarbete ALPINE A110S - Ny sportigare versionTvå elever vid Strömbackaskolan belönade med Bygmastipendiet
6/14/2019
Säkerheten inom laserprocessen är en viktig och global frågaZIWA Mekanisk Tillverkning AB har investerat i en bäddfräsmaskinABB stöttar Sydkoreas grönare framtidSchneider Electric lanserar PowerTag ControlPeab Asfalt vinner 85-miljoners kontraktGodstrafik som bidrar till ökad biologisk mångfaldSmarta logistiklösningen i ArenastadenHolms sopar 144.000 varv runt VätternGrattis Sjöbo till Sveriges största solcellspark!Logger med GPSTvå elever vid Sundsvalls gymnasium belönade med BygmastipendietFord reflekterar över 20 års hållbarhetsarbete i sin årliga rapportEn konferens som gav mersmakÅrets billigaste elveckaSmidig rundstrålande i fler utförandenHelt ny Boeing 777 Freighter utökar DHL:s interkontinentala flottaVolkswagen-koncernen planerar 36 000 laddpunkter för elbilar i EuropaPrototyper i världsklass med skarpt know-howPremiär för SAS nya långdistansplan
6/13/2019
Volvo Cars och Uber presenterar produktionsbil som är redo för självkörandeBrist på byggställningar bakom rekordförsäljningCEJNs snabbkopplingar med NFC-identifiering för motorprovningMora CNC har investerat i sin 5:e Biglia svarvSkanska säljer kontorsprojektet Juvelen i Uppsala till Vasakronan för drygt 560 miljoner kronor Söderberg & Haak växer med generalagentur för BomagAliaxis avyttrar sin keramiska verksamhet till kyocera fineceramicsNy Augmented Reality funktion i Solid Edge ger bättre visualisering av design och underlättar samarbeten.Rejlers flyttar in i Midrocs fastighet The Edge, MalmöMaskinia visar upp hela sitt breda sortimentVeras första uppdragKlart för byggstart av batterifabriken
Advertisements