LATEST NEWS

- News from the industry

Två skånska yrkesklädes­leverantörer går samman

Ökad tillgänglighet och närhet
Två av Skånes främsta leverantörer av yrkeskläder går samman och blir en av branschens största privatägda aktörer, med en gemensam omsättning på 120 miljoner kronor. Det handlar om Malmöbaserade W.O.R.X och Helsingborgs-företaget Kondektor, som har yrkesbutiker i Ängelholm, Helsingborg och Lund. Nu siktar man på att bli den mest moderna och tillgängliga leverantören.

Kondektor har servat företag och yrkesproffs i nordvästra Skåne i drygt 16 år. Det började i Helsingborg, men efterhand har företaget expanderat genom nya butiker i Ängelholm, och senast också i Lund. I 20 år har W.O.R.X gjort detsamma i Malmö.

Ökad tillgänglighet och närhet
Nu gör de gemensam sak och blir i och med det regionens största privata leverantör. Men framförallt är det kundernas behov som ligger bakom beslutet, menar de båda ägarna, Henrik Dahlberg och Erik Ramneskog.

- Många av kunderna har verksamhet över en större geografi. Tillsammans ökar vi kraftigt tillgängligheten för våra kunder, säger Henrik Dahlberg, Kondektor.

- Ja, våra kunder kommer uppleva en större geografisk närhet som förbättrar alltifrån service till leveranstid och miljönytta, säger Erik Ramneskog på W.O.R.X.

Ännu återstår en del innan hopslagningen är färdigställd. Men redan nu kommer företagen börja marknadsföra sig gemensamt, och synergierna får kunderna ta del av omedelbart.

- Visionen är att bli yrkesproffsens ledande partner, med marknadens främsta service, sortiment och närhet, oavsett var de arbetar, berättar Erik Ramneskog.

Utvecklar erbjudandet
En del i att utveckla erbjudandet är också att tillhandahålla expertrådgivning och ett välutvecklat sortiment inom personlig skyddsutrustning.

- Det är en specialistkompetens som vi redan nu anställt och som våra kunder kommer kunna få hjälp och vägledning av, säger Henrik Dahlberg.

- Vi blir nu ett större privatägt bolag med ca 30 medarbetare, och tillsammans har vi starkare förutsättningar att utveckla erbjudandet till nytta för våra kunder. Men det skapar också fler möjligheter för våra medarbetare att växa i företaget. Det är något vi verkligen värdesätter, avslutar Erik Ramneskog.

För mer information, kontakta:
Henrik Dahlberg
VD, Kondektor AB
T: 0703-96 72 80
E: henrik@kondektor.se

Erik Ramneskog
VD, Wind or Rain Xtratech AB
T: 0766-07 10 10
E: erik@worx.nu

LATEST NEWS

- News from the industry
9/25/2023
Ett enklare sätt att böja plåtPrecision i varje skär och böjTruckutbildning för företagSolcellsmontörerna väljer infästning av högsta kvalitetDags för höstens roligaste skolutmaning
9/22/2023
Optimera ytjämnheten Volvos nya slaggskopa är redo för heta uppgifterTotalleverantör inom last och truck i GöteborgAutomatisering och fjärrstyrning?Luft är en framtidsbransch
9/21/2023
Tre år sedan lanseringen av Maeda MC285CB-3Trådbondning Ny maskin i Sveriges största tillväxtregion60 år av Busch vacuum solutionsSällsynt Massey Ferguson-traktor
9/20/2023
Rodin & Co AS tillkännager strategiskt förvärv Plåt & Ventföretagens vd lämnar sin rollInvesterar för framtiden i laserskärning Öka produktiviteten och drifttiden Skogsbruk - Kraftfullt & robust
9/19/2023
En innovativ lösning för fasadtvätt Utökar erbjudandet inom vätskeanalysStålåret 2023Att jobba med aluminium är att jobba med lösningarHans Sohlström ny VD och koncernchef för Stora Enso