LATEST NEWS

- News from the industry

Tre tekniker som formar IT-infrastrukturens framtid

Samt beskriver dess långsiktiga effekter
IT förändras snabbt. Under det senaste decenniet har alla företag, som nu arbetar med teknik, rört sig mot automatisering, decentraliserade teknikbudgetar, molnbaserade tjänster och artificiell intelligens. I den här krönikan beskriver Kenni Ramsell, på Dynabook hur företag kan tänka när de planerar sin IT-infrastruktur. Här presenterar han tre typer av teknik som för närvarande formar IT-infrastrukturens framtid samt beskriver dess långsiktiga effekter:

1. Genombrottsteknik
AI, automatisering och IoT. Det här är tekniken som kommer att förändra varje bransch och framtiden för IT-infrastruktur på varje arbetsplats. Även om dessa tekniker verkligen inte är nya koncept, innebär framsteg inom både maskin- och djupinlärning att AI är redo att förändra praktiskt taget alla branscher. Enligt IDC kommer 80 procent av de organisationer som övergår till en hybrid affärsmodell att spendera fyra gånger mer på AI-aktiverad och säker edge-infrastruktur för att leverera business agility och insights i realtid 2022. Vår egen forskning stöder denna tes, vi fann att 52 procent av europeiska IT-chefer säger att köpbeslut kring AI och maskininlärningslösningar är viktigare nu än före pandemin.

För att förbli relevanta måste organisationer förbättra sin speed to market, skaffa sig (och använda) insikter om hur deras kunder vill använda sina tjänster och hantera takten i den tekniska förändringen och kundernas förväntningar. Edge computing-lösningar kan till exempel kombineras med nästa generations bärbara enheter som smarta glasögon för att införa AI och IoT till olika professionella miljöer. Faktum är att 63 procent av organisationerna från vår egen forskning sa att de sannolikt kommer att använda smarta glasögon inom de närmaste tre åren.

2. Teknik för välbefinnande
“Välfärdsteknologi” tenderar att vara ett nyckelord för teknik som förbättrar livet för dem som behöver det. I takt med att fler distansarbetar hemifrån förskjuts dessa teknologier mer och mer mot prioriteringen av de anställdas välbefinnande. Med andra ord blir det allt viktigare att erbjuda bra verktyg som underlättar samarbete och engagemang hos alla som jobbar på distans.

Naturligtvis är det mest uppenbara behovet kommunikation. Därför har verktyg som Zoom, Microsoft Teams och Cisco Webex alla sett en exponentiell tillväxt under de senaste 18 månaderna. Men dessa verktyg handlar om mycket mer än bara produktivitet - de kan också spela en viktig roll för medarbetarnas välbefinnande genom att erbjuda virtuell teambuilding. Enligt vår forskning säger bara 30 procent att stöd för medarbetarnas välbefinnande är en prioritet när det gäller att öka produktiviteten på distans. Men detta är inte nödvändigtvis det rätta tillvägagångssättet - lyckligare anställda är mer benägna att vara engagerade och produktiva, så implementering av teknik för distansarbete för att hålla din arbetskraft ansluten och engagerad är avgörande.

3. Hårdvaruteknik
Naturligtvis, när det gäller teknik, är hårdvara lika viktig som mjukvara. Små detaljer som ergonomiska stolar, tangentbord och möss kan spela en enorm roll när det gäller att stödja en allt mer mobil arbetskraft, och särskilt noga måste man ta hänsyn till bärbara datorer som är en av de viktigaste komponenterna idag.

Utrustning för anställda som jobbar hemma måste uppfylla fyra huvudkriterier. Den första är bärbarhet. Den moderna företagsstyrkan behöver enheter som är lätta att bära med sig, särskilt om de arbetar på resande fot. Faktum är att vår forskning visade att portabilitet var den viktigaste funktionen för 70 procent av företagsköp när man tänker på beslut om att köpa bärbara datorer.

Det andra kriteriet är hållbarhet. Lätt utrustning måste också vara robust för förenkla IT-stödet och för att möjliggöra optimal produktivitet hos användarna. Noggrant konstruerade bärbara datorer med omfattande batteritid är avgörande för dagens verklighet.

Det tredje (och utan tvekan det viktigaste) är säkerhet. 81 procent av deltagarna i vår undersökning tittade speciellt på parametern bärbar säkerhet när de fattade sitt senaste köpbeslut och det är lätt att förstå varför. Vi är mer sårbara för cyberattacker än någonsin tidigare.

Slutligen måste IT-utrustning och tillbehör uppfylla ett fjärde kriterium: användarens behov för enkelhet och användarvänlighet. Med mindre tid för samarbete på kontor måste hårdvarustödet vara enkelt för att stötta IT-supporten och förbättra upplevelsen för distansarbete.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Nicholas Christiansen
nicholas@cloudberry.se
+46 (0) 702-07 10 57

Cloudberry Communications AB
Convendum, Katarinavägen 15
cloudberry.se

LATEST NEWS

- News from the industry
11/19/2021
Fyra miljoner till forskning
11/18/2021
Carsten Holm A/S utökar sitt sortimentetVolvos största grävmaskin är överraskande snabbSteglös tryck- och vakuumkontroll med IO-LinkABB och Zume påskyndar övergången från engångsplastSchneider Electric lanserar hårdvaruoberoende automationsplattformStora Ensos hållbarhets­rapport erhåller prisZebware blir partner med Wasabi HCL ska hjälpa till att förbättra Euroclears digitala landskapNimo-KG levererar 17 maskinerDachser Denmark testar transporter med HVO-dieselDQC, Endeavor och Orango byter namn till FellowmindHållbara konstruktions­material levereras till seismiskt område på Island
11/17/2021
Kvävgasframställning on-site sänker kostnaderna med nästan 300.000 kronor per årJernbro breddar sitt erbjudandeNy generation kvalitets­verktyg från Osborn InternationalVi organiserar dina kablageBioolja från befintliga värmeverkSvenska planglas­leverantören Glasgruppen fossilfri!Hållbar industri, innova­tioner och infrastrukturLär dig mer om reparbete och fallskydd på Fastighets­mässanStjärnformade fjällstugor vinner arkitekttävling för barn och ungaBillerudKorsnäs presenterar ny strategiCastrol har ingått ett femårigt tekniskt partnerskap med Williams Advanced Engineering64 procent beredda att byta jobb för hemarbete Skicka mindre luft med hållbara förpacknings­lösningarTegelgigant tar sjumilasteg på vägen mot CO2-neutral produktion
11/16/2021
MCM – högvolym­produktion med stora 4- och 5-axliga fleroperations­maskinerDENIOS miljöcontainer får toppbetyg i brand­kammartestStora Enso Biomaterials utvecklar och testar nya miljövänliga material och lösningarKrea lanserar ny tjänst för fastighetsfinansieringVerdion satsar ytterligare i NordDICTATOR på Fastighets­mässan Kista 24-25 November 2021Novedo förvärvar VentilationskontrollDEFA huvudsponsor på eCar Expo igen!Idag öppnar Microsofts hållbara datacenter i SverigeMineralvatten från istiden på flaskaEaton ger fyra råd hur industrin ska undvika ett error 404 Säkerhet och innovation i produktion för Plasman
11/15/2021
Elmia Wood återstartar med nytt fokus 2-4 juni 2022Ny Eftermarknadschef på TamtronNP Nilsson fortsätter sin satsning på egenproducerad el Storsatsar på utbildningar inom tak-och tätskikts­branschenNu ska även den tunga trafiken elektrifierasVedum utvecklar ytbehandlingenPremiär för eventveckan Tech InWest SwedenÖvergång till effektiv eldrift Stark tillväxt för miljö­tjänstföretaget Delete Gratis värme, avfuktar och torkar ut!Kaspersky lanserar centraliserad Threat Intelligence-plattform
11/12/2021
Världssuccé tack vare besöken på Elmia SubcontractorÖkad efterfrågan på våra miljötjänster Ny elektronisk flödesvakt Invigning hos VBN Components Enkel digitalisering minimerar svåra felbeslutStor framgång i marina applikationerVarför identitet är grunden till säkra hybrida IT-miljöerJungheinrich köper AMR-företaget arculus GmbHScanmaskin utökar säljkåren i Sverige!Standarder för cybersäkerhetRottneros stöttar grön innovation från Biosorbe
11/11/2021
Vassa teknikbolag skapar affärsmöjligheter för industrin