SATURDAY, NOVEMBER 23 2019

LATEST NEWS

- News from the industry

Toyota och Subaru enas om att tillsammans utveckla en plattform och en batteridriven suv

Genom att sammanföra sina teknologier kommer de två företagen att utveckla en ev-dedikerad plattform för mellanklass och större passagerarfordon.
⦁De två företagen kommer att använda Subarus fyrhjulsdrivningsteknologi samt Toyotas teknologi inom elektrifierade fordon.
⦁Baserat på den planerade plattformen ska de två företagen tillsammans utveckla en suv i C-segmentet som ska säljas under respektive företags varumärke.

Toyota Motor Corporation (Toyota) och Subaru Corporation (Subaru) avslöjade 6 juni att de har kommit överens om att utveckla en plattform avsedd för batteridrivna fordon i mellanklass och större passagerarfordon samt tillsammans utveckla en batteridriven suv i C-segmentet som ska säljas under respektive företags varumärke. Genom att kombinera sina respektive styrkor – som den fyrhjulsdrivning Subaru utvecklat under flera år och den elektrifieringsteknologi Toyota använder tillsammans med andra företag som delar denna strävan, avser de två företagen att ta upp utmaningen att skapa attraktiva produkter med den attraktion endast eldrivna bilar kan erbjuda.

Ända sedan överenskommelsen att samarbeta 2005 har Toyota och Subaru fördjupat sitt samarbete i olika områden – inkluderat utveckling, produktion och försäljning. Ett exempel är de ansträngningar som ledde fram till säljstart av den gemensamt utvecklade bakhjulsdrivna Toyota 86 och Subaru BRZ 2012 och lanseringen av Subarus Crosstrek Plug-in-hybridi USA, vilken elektrifierades i linje med Toyotas hybrid-teknologi.

Bilindustrin är mitt i en en-gång-per-sekel djupgående transformation som startade med uppkopplade fordon, autonom och assisterad körning, bildelning samt elektrifierade drivlinor och komponenter. Såväl Subaru som Toyota förutsätts utveckla teknologierna i en högre hastighet och med bredare initiativ än någonsin. Genom att bygga vidare och fördjupa företagens starka band representerar överenskommelsen ett nytt område som särskilt fokuserar på det omedelbara behovet att svara på behovet av elektrifierade drivlinor och komponenter.

För att svara på behovet av elfordon, med hänsyn till olika länders varierande energisituation samt miljölagstiftning, infrastruktur och marknadsläget för elektriska fordon, är ett effektivt och snabbt utvecklingsarbete ett måste. För att göra fordonen marknadsmässiga kräva också batterier med hög kapacitet samt - i takt med ökningen av fordonen popularitet - en säkrad tillgång på batterier. I tillägg till detta, med utgångspunkt i olikheter hur bilar används och för att maximera räckvidden samt status på infrastruktur, kommer metoderna för att sälja också att kräva ett nytt synsätt. Detta och andra frågor medför ökade utmaningar relaterat till kostnader, tillgång och säljmetoder.

För att snabbt svara på de olika behov olika marknader har och de mångfacetterade utmaningarna anser såväl Subaru som Toyota att det att fortsätta en affärsmodell som går utanpå konventioner och korsar företagsgränser tillsammans med andra enheter som delar denna strävan. Som ett första steg i denna riktning, medan produktifieringen accelererar genom att utnyttja respektive företags styrkor och samarbeta där det är möjligt, kommer de två företagen att gemensamt utveckla en plattform – speciellt dedikerad för elektrifiering. Plattformen ska utvecklas så att den kan appliceras på ett flertal fordonstyper – inkluderat sedaner och suvar i C- och D-segmentet – samt effektivt utvecklande av deriverande fordonsmodeller.

Not från Subaru:

Som en följd av denna överenskommelse med Toyota, kommer Subaru nu att föra över sina utvecklingsresurser inom elektrifiering till det nya samarbetsprojektet. Inom detta ramverk kommer Subaru att fortsätta sina ansträngningar att skapa en attraktiv elektrifierad suv till sina kunder samtidigt som man ökar effektiviteten inom ingenjörskap, utveckling, inköp och andra områden genom detta gemensamma projekt.

LATEST NEWS

- News from the industry
11/15/2019
Nu blir Piteås lokaltrafik 100 procent fossilfriSödra ökar produktionen av korslimmat trä och nyanställer i VäröNobina etablerar sig i NorrbottenSAS välkomnar ny flyg­planstyp för långflygningarHiQ accelererar utvecklingen i Blekinge, Martin Krona in som ny VDKompakt kontakt för jackbart radplintsystemAlcatel-Lucent Enterprise och NetNordic ingår nytt strategiskt partnerskap i SverigeHyundai smygvisar SUV Concept på 2019 AutoMobility LAScania Sverige ny medlem i BioDriv ÖstGaranterad elbusstrafik på linje 8 i MalmöFord avslöjar namnet på sin nya elbil: Ford Mustang Mach-EZert AB är nu medlem i Swedish Industrial Interoperability Association - SEIIAEn visionsraket har landat i MjärdeviOlsson & Co arrangerar Leverantörsdagen 2019 Första tankstationen med flytande gas i Norrland öppnar i Östersund
11/14/2019
Miljömattan® by CWS – service av entrémattor som gör omedelbar skillnadSSAB blir först i världen med fossilfritt stål på marknadenIsah Mujkovic, Christopher Sandqvist och Roger Gustafsson och Karlskrona Industrimekano AB är Årets Nyföretagare!Medarbetarutveckling glöms bort när företag automatiserarCalejo är industrins framtidDe utbildar ingenjörer om cirkulär produktionEnergifabriken förvärvar Roslagens BiodieselcenterGoda relationer i molnet främjar innovationTio framstående företagare har chans att utses till östra Sveriges främsta entreprenörSvensk industri långt framme inom digitaliseringByggVesta bygger igen i BarkarbystadenNu kan kunder även betala med Swish hos Bilprovningen​Vd-ar inom livsmedels­näringen ser möjligheter med MAX IV i LundMECA Borås nominerade som Årets butik på MotorgalanStora besparingar för bygg­branschen med Retursystem ByggpallFödd in i maskinernas världAlstom installerar ERTMS signalsystem ombord första testtåget i NorgeUnibail-Rodamco-Westfield investerar i biogas till West­field Mall of Scandinavia50 miljoner till framtidens plantorVäderstad tar hem Machine of the Year 2020
11/13/2019
Klaravik är Gasellföretag för tredje året i radBIM – Framtidens koncept flyttar inABB Research Award 2019 tilldelas projekt för batterifria sensorerNCC testar AI-teknik för att göra kranlyft säkrareUttjänta arbetskläder blir hållbara give-awaysSolör Bioenergi ny ägare till fjärrvärmen i VansbroNästa steg för samverkans­plattformen Webex – både enklare och smartareNorvatek får nytt strategiskt uppdrag värt 50 MSEKCom Hem första svenska operatör att lansera wifi 6Bomags BT60 och BT65 packar som stora maskinerHydroscand öppnar butik i OskarshamnNya framgångar för innovativa och klimatvänliga SF6-fria lösningar från Schneider ElectricPEN designar, tillverkar och monterar 32 montrar till Elmia Subcontractor 12-15 november.Allt fler logistikföretag väljer alternativa bränslenThe Absolut Company startar samarbete med Siemens Digital Industries SoftwareSerneke etablerar sig i norra SverigeOrder på SP4 system till välrenommerat universitet i KalifornienTre nya datacenter med värmeåtervinning i StockholmAbsolicon får patent på styrning av solfångare
11/12/2019
Lite snack och mycket verkstad!Svenska Mässan storsatsar på Smart industry med ett Technology Cluster Vännäs Verkstad först ut med senaste Jet Fusion 3D skrivaren -igen 2020 närmar sig med stormsteg, och vår order­stock fylls upp snabbt.KH-Koneet Group utvidgar sin verksamhet till Sverige CEJN presenterar Kabel­vinda med IP65-klassificeringSnabb expansion för expanderbara bergbultar från VirsboNy idrottsplats och 4 000 nya lägenheter i Järvastaden
Advertisements