LATEST NEWS

- News from the industry

Teleskoplastare – ett perfekt val för skidanläggningen

En teleskoplastare är den ultimata maskinen för en skidanläggning. Den klarar branta sluttningar, höga lyfthöjder och tar sig fram lika smidigt sommar som vinter.
– Mångsidigheten och smidigheten var avgörande för oss, berättar Niclas Ohlslöf, fastighet- och sportchef på Ramundbergets skidanläggning som investerat i en Merlo MF 40.9CS.

Den första snön har just fallit i Ramundberget första veckan i september och inom kort ska anläggningens Merlo MF 40.9CS få på sina kedjeförsedda vinterdäck. Maskinen används för ett stort antal arbetsuppgifter på skidanläggningen, allt från att lyfta upp personal i personkorg för att serva skidliftar och lyktstolpar till att bära material upp för fjället och ploga snö.

– Mångsidigheten var bland det viktigaste för oss. Det är svårt att ta sig fram med maskiner på våra branta sluttningar och trånga ytor så vi behövde en smidig maskin med bra kapacitet och det har vi hittat i Merlo MF 40.9 CS, fortsätter Niclas Ohlslöf.

Under sommaren har det byggts cykelleder på fjället och stora mängder grus har behövt transport. Med hjälp av en traktorkärra har Merlon dragit upp 8 ton grus samtidigt som den burit 3 ton i skopa 300 höjdmeter upp för fjället. Med trepunktslyften har den också använts med en slaghack för att klippa gräs på ruffen på anläggningens golfbana.

I mars i år levererades maskinen, men redan i december förra året fick Ramundberget en lånemaskin från AB Hüllert Maskin.

– Det var en Merlo 50.8-modell och den räckte inte riktigt till. Nio meters räckvidd passar oss bra, den hade gärna fått nå ett par meter till men ska man ha den räckvidden blir maskinen för stor istället. Vi klarar av att göra underhållsarbete på höga höjder på ett säkert och godkänt sätt, säger Niclas Ohlslöf.

Merlon har ersatt både en JCB409 som användes för att ta sig fram på de trånga ytorna och den större Volvo L60 som användes på större ytor.

– Både motormässigt och kapacitetsmässigt är den jämförbar med vår större hjullastare. Vi valde att göra oss av med båda hjullastare och satsa fullt ut på teleskoplastaren. Skulle vi behöva en hjullastare vid något tillfälle kan vi hyra in en istället, säger Niclas Ohlslöf.

Maskinen har lockat intresse från andra skidanläggningar i trakten och redan efter en kort tids körning var Ramundbergs maskinförare idel positiva.

– Vi har verkligen hittat rätt maskin i Merlo MF40.9CS för våra behov, säger Niclas Ohlslöf.

– Dessutom är den grön och matchar vår nya hybridpistmaskin. Hållbarhet har under många år varit viktigt för Ramundberget och även om hjullastaren vi använde var från 2018 så känns det bra att vi har en maskin som uppfyller de senaste miljökraven.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Sara Jenkins
Marknadskommunikatör
sara.jenkins@hullert.se
0701937308
Contact information
Mailing address
Box 173
53423 Vara
Visiting address
Torg­gatan 56, 534 23 Vara
53423 Vara
Region
Vara
Västra Götalands county
Sweden
Organization id:
556469-7711
Founded: 1945
Employees: 17
English description is missing, swedish description below.

Välkommen till Hüllert Maskin!

Det gedigna företaget från Vara som erbjuder teleskoplastare i toppklass. Med multiverktyg för otaliga användningsområden får du en maskin som lyfter vilken verksamhet som helst. Dessutom får du komfort och sikt som gör det till en fröjd att jobba med din Merlo. Men framförallt medföljer bästa tänkbara support och service i köpet. Så har det varit sedan starten 1945. Upptäck Hüllert du också.

Vi ser stor potential för teleskoplastare på den svenska marknaden. Många maskinägare väljer av tradition fortfarande den konventionella hjullastaren, redskapsbäraren, trucken, kranen eller traktorn för sin materialhantering. Vårt mål är att de kunder som investerar i en teleskoplastare från Merlo, ny eller begagnad, ska hitta fler användningsområden för sin maskin och på så sätt skapa fler affärsmöjligheter.

Kort sagt, med en Merlo så ökar användningsgraden och lönsamheten. Våra kunders bästa är också det bästa för oss. Utöver ovanstående så är vårt mål att leverera marknadens bästa kundresa. Med en service och eftermarknad i världsklass, är vi noga med att våra kunder ska få den bästa upplevelsen med oss!

Välkommen att kontakta oss!

Latest ads from AB Hüllert Maskin

All 2 objects by this company

Agents

Merlo, Italy (General agent)
Merlo är en italiensk maskintillverkare som bland annat producerar teleskoplastare i fabriken i Cuneo. Läs mer om Merlo på www.merlo.com.

Contacts

Andreas Tagesson
0512-30 00 33
Jakob Burge
070-193 73 20
Karl-Fredrik Bengtsson
0701937310
Robbie Wessel
0701937314
Klas Vangen
0708399209
Peter Sjöström
0707279100
Hannah Svanung
0701937308
Thomas Larsson
0512300032

News related to the company

Videos

Tvättning av fasad med Roto

Tvättning av fasad med Roto
Merlo TF35.7
Merlo Roto med Romastor
Merlo P40.17 Plus med Karl-Fredrik

LATEST NEWS

- News from the industry
10/20/2021
Framtidens odlingar är härContinental 150-årsjubilerarAreco utvecklar kvalitets­arbetetSå väljer ni tillfälliga lokalerNy dansk-svenskjobbmässa ser dagens ljus
10/19/2021
Ny försäljningschef för ÅkerströmsNy truckmodell 35/40/45D 50DN-9VB från Hyundai Byt tätningsringar när du byter lager i maskinernaSå elektrifierar du din fordonsflotta Så påverkar rekordhöga elpriser industrinTeknik så smart att den inte synsUndvik smuts i avloppetHyr eller köp?Umelag tävlar i Korea den 23 oktoberUppmärk­sammar skickliga maskin­förareTIB auktoriserar företag inom takbranschenExklusiv live visning - ECOBOT städrobotar!Bosch lanserar världens kraftfullaste borrmaskinerNya teleskoplastare går åt som smör i solskenVertiv går med i Sustainable Digital Infrastructure Alliance Linde lanserar Linde GreenData kan bli Sveriges nästa stora framgångsbransch
10/18/2021
Ny truckmodell 25/30D 35DN-9V från Hyundai Fortsatt expansion av solceller i StockholmSweco satsar på hållbart producerade förpacknings­materialLambertsson löser logistiken åt Stora EnsoNytt webbhotell garanterar data på svensk markRekordmånga studenter i öppen innovationElbilar rusar på begagnatmarknadenBICO stärker IP-portföljen med patent i USA och SverigeSmartare och mer hållbart sätt att bekämpa dammFörsta spadtaget för Eleikos nya logistikcentral
10/15/2021
Här kommer våra fantastiska fyraInvesteringar för framtidens Smart Factory Volvo CE bidrar till en hållbar framtidIngersoll Rand kondenshanteringssystemABB firar stolt fem år av ABB Ability-innovationerVerksamhet som flyttar utomlands – tillverkningsindustrin hårt drabbadFörst i världen med autonom skotningDescartes kommenterar E-barometern Q2 2021Alelion förstärker säljteam efter mycket starkt orderinflödeÅteranvändning av komponenterRevolutionerande teknik för trottoardetekteringFör framtidens maskin­uthyrare, för nästa generation
10/14/2021
Tillsammans skapar vi Sveriges bästa material­hanteringInnovativ metod gör 3D-printning i koppar möjligtSMC lanserar nya produkter för batteritillverkningXano spänner musklerna på Elmia SubcontractorIntegrering av Topcon höjer ribban inom grävprecisionHur får man en dygnet runt produktion att fungera smidigt?Ankorstore fortsätter att expandera och tar nästa kliv i NordenSaab expanderar i USAEpiroc vinner stor gruvutrustningsorder CTC lanserar ett nytt koncept för större fastigheterEfterfrågan på begagnad elektronik är högre än någonsinNy säljare på Sennebogen hos Scantruck ABCO2-kompenseringstjänst får DEKRA-validering inom hållbarhet
10/13/2021
Intercut på Blechexpo 26 – 29 oktober 2021Etablerar sig på den svenska marknadenNCC bygger tunnel för skyfall i KöpenhamnHitta bra ergonomi när du jobbar hemifrånTurbo R-Line är här!