LATEST NEWS

- News from the industry

TECE får UCs tillväxtcertifikat

För snabb utveckling
På 10 år har VVS-företaget TECE ökat sin omsättning stadigt. Under förra året var ökningen över 30 procent i Sverige. För det har företaget fått ta emot Nordiskt tillväxtcertifikat från UC, baserat på TECEs starka årsbokslut 2021.

TECE Sverige har haft en stadig omsättningsökning på mellan 15 och 30 procent årligen sedan starten för 10 år sedan. Bara hittills i år har ökningen varit 18 procent. Idag är man en av de främsta aktörerna inom sanitetssystem, golvvärme, avlopps- och tappvattensystem med en omsättning på 68 miljoner under 2021.

Det är bara ett fåtal av Sveriges företag som kvalificerar sig som tillväxtföretag utifrån kreditupplysningsföretaget UCs tillväxtmodell, där bland annat omsättning, tillväxt, EBITDA-marginal, soliditet och antal anställda vägs in i bedömningen.

– Att vi får ta emot certifikatet känns såklart jätteroligt! Det är glädjande att se att våra satsningar på att hitta kundanpassade lösningar har gett resultat. Att vi dessutom har en marknad som efterfrågar moderna badrumslösningar, har också bidragit till vår fina tillväxt, säger Geir Herdlevær, Nordisk VD på TECE.

TECE står idag för cirka 14 procent av marknaden inom vägghängda toaletter i Sverige. Trenden med vägghängt är stor i Europa och i takt med att privatpersoner och företag i Norden investerar i lyxigare, mer moderna badrum, börjar den trenden även nå hit.

Ett av TECEs stora genombrott på den svenska marknaden är innovationen TECE Safetybag – en lösning där tätskiktet sitter förmonterat på inbyggnadsfixturen, vilket sparar tid för både plattsättaren och installatören. Och även om företaget erbjuder produkter för såväl tappvatten som golvvärme, så är det framför allt TECE Safetybag som har gett TECE en unik ställning på marknaden.

Hela TECE-koncernen har haft en stark tillväxt de senaste 10 åren, då man gått från 1 100 anställda till närmare 1 700 och en omsättning från 155 till 325 miljoner Euro. Idag finns TECEs dotterbolag på 27 platser runt om i världen, med huvudkontor i Tyskland.

För ytterligare information

Geir Herdlevær, Nordisk VD, TECE Sverige AB
Mobil: +47 934 42 902
E-mail: geir.herdlevaer@tece.se

Sofia Ljunggren, Nordic Marketing Manager, TECE Sverige AB
Mobil: +46 (0)702 09 96 20
E-mail: sofia.ljunggren@tece.se

LATEST NEWS

- News from the industry
12/1/2023
Stålåret 2023: Världsliga ting?Stärker relationen mellan kund och tillverkareNSK arrangerade European Distributor Convention 2023Steute strukturerar om sina affärsområdenMomentum Group förvärvar Swerub
11/30/2023
Viktigt med reservdelar för vattenskärmaskinerDra tunga laster mer mobilt Höj precisionen med krysslaser Varför du måste ha rätt analysinstrument Optimera din verksamhet med svarv och fräsverktyg
11/29/2023
En extra tia per dag – ger enorma fördelarEffektiv formmätning för precision Nitdragarens funktion och användningsområde Rätt kläder när du svetsar Ont i armen under och efter arbetsdagen?
11/28/2023
Idealiska maskiner för stora arbetsstycken Plasmaskärbord är en revolution inom skärning Undvik skador från fukt och mögel Brandmanschetter för över­gången från metall till plast Vår verkstadsinredning samlat på ett ställe!
11/27/2023
Treston Quick Edge ArbetsstationSäkra driften av dina maskiner Ett sekel av metallåtervinning Utrustning för att säkerställa en effektiv rivning Välj en certifierad leverantör för trådbondning