WEDNESDAY, AUGUST 04 2021
Följ oss i sociala medier

LATEST NEWS

- News from the industry

Syntronic tillverkar kretskort med tryckluft och nitrogen från Atlas Copco

Med en kvävgasgenerator från Atlas Copco säkerställer Syntronic att den nitrogen som används i tillverkningen uppfyller företagets produktions- och miljömål.
I nyrenoverade och ändamålsenliga fabrikslokaler i Kumla utvecklar och producerar det svenska företaget Syntronic avancerade kretskort för applikationer inom bland annat telekomindustrin, fordonsindustrin och försvarsindustrin.

Vid tillverkning av kretskort är nitrogen en viktig del i processen och för att säkerställa en kostnadseffektiv och tillförlitlig tillförsel av gas har Syntronic valt att köpa in en kvävgasgenerator från Atlas Copco Compressor.

Syntronic är en global leverantör med stor kunskap om utveckling och tillverkning av kretskort

Syntronic är ett globalt design- och konsultföretag som startade i Stockholm 1983 och som idag finns på flera platser i Nordamerika, Europa och Asien. I Sverige finns företaget i ett flertal olika orter, däribland i Kumla där fabriken startade upp i Ericssons gamla lokaler år 2018. Verksamheten utvecklas kontinuerligt och idag jobbar ett 40-tal personer på två monteringslinor där olika typer av kretskort produceras för kunder inom olika industrier. Syntronics kunskaper spelar en viktig roll bland annat inom utvecklingen av produkter för det kommande svenska 5G-nätet.

De kretskort som produceras i Syntronics fabrik i Kumla är både prototyper och volymprodukter där designen tagits fram av kunden själv eller av Syntronics designteam på uppdrag av kunden. Produktionslinorna är anpassade för ytmontering och lödningen sker i stora lödugnar där lodet smälts ned och kopplar ihop komponenterna på kretskortet yta (så kallad lödning med reflow).

Är det fråga om mindre komponenter i begränsade serier så har Syntronic även en maskin för selektiv lödning. För att undvika korrosion och för att öka kvaliteten i lödprocessen ersätts det syre som omger kretskortet med nitrogen av mycket hög renhet.

Syntronic väljer att producera sin egen kvävgas på plats

Kvävgas kan köpas från något av de stora gasbolagen eller framställas lokalt på plats. Syntronic är ett av de företag som valt att framställa egen kvävgas på plats i fabriken. Med en egen kvävgasgenerator från Atlas Copco följer en rad fördelar och jämfört med kvävgas på flaska eller tank går det att spara så mycket som 80 %. Dessutom blir miljöpåverkan mindre eftersom gastransporter med lastbil elimineras.

Syntronic har via fastighetsägaren tillgång till 100 % oljefri luft via tre kompressorer i Atlas Copcos ZR/ZT-serie (i känsliga applikationer inom elektronikindustrin är oljefri luft det absolut bästa valet för att skydda såväl maskiner som slutprodukten). Att koppla in en kvävgasgenerator NGP100+ med tillhörande tank var därför ett enkelt val som ligger i linje med företagets produktions- och klimatmål. Dessutom var Atlas Copco den leverantör som rekommenderades av tillverkaren av de lödugnar som Syntronic köpt in.

Den tryckluft som produceras separeras i olika beståndsdelar genom PSA-teknologi och Syntronic kan därför få precis den renhet de behöver ända upp till 99,999 %. Underhåll och service sköts av Atlas Copcos lokalt förankrade servicetekniker, något som ökar driftsäkerheten och utrustningens livslängd.


Fördelar med egenproducerad kvävgas

• Du kan spara upp till 80 % av kostnaden för kvävgas jämfört med att köpa kvävgas i bulk
• Du når normalt avkastning på investeringen inom 18 månader och produkten har en normal livslängd på över 10 år
• Du får konstant kvävetillförsel: du behöver aldrig oroa dig för att en leverans inte ska komma fram i tid
• Du sparar utrymme och minimerar risker: du behöver inga gastuber/behållare för flytande kväve på lagret eller ute på gården
• Du får en enklare administration som sparar tid och pengar med färre leveranser per vecka
• Du minskar ditt klimatavtryck via minskade koldioxidutsläpp

>Läs mer om kvävgas och hur den används
Contact information
Mailing address

10523 Stockholm
Visiting address
Sickla Industriväg 19
13154 Nacka
Region
Stockholm
Stockholms county
Sweden
Organization id:
556155-2794
Founded: 1971
Employees: 158
English description is missing, swedish description below.

Välkommen till Atlas Copco Compressor AB!

Vi ingår i Atlas Copcos affärsområde Kompressorteknik och vårt ansvar är att marknadsföra och sälja kompressorer, vakuumpumpar, gasgeneratorer och rörsystem på hela den svenska marknaden. Sedan flera år tillbaka erbjuder vi även nulägesanalyser, energioptimering och riskbedömningar. Vårt uppdrag är att i varje försäljning erbjuda produkter och lösningar som adderar värde till applikationen, som förbättrar arbetsmiljön för människor på industrigolvet och som bidrar till ett minskat klimatavtryck.

Via vår rikstäckande eftermarknadsorganisation kan vi erbjuda förebyggande underhåll och akutservice på alla typer av maskiner – kompressorer, vakuumpumpar och gasgeneratorer. Oftast kan vi även hjälpa kunder med maskiner som inte sålts av oss. Alla servicejobb utförs av välutbildade och erfarna tekniker med lokal förankring och god kännedom om faktorer som kan påverka statusen och livslängden på er maskin. Servicen är snabb och effektiv och utförs vid en tidpunkt som passar er produktion. Potentiella problem som kan leda till effektivitetsförluster och driftsstopp lyfts fram och åtgärdas efter överenskommelse. Givetvis använder vi alltid originaldelar från Atlas Copco när maskinen levererats av oss.

Vi strävar efter att vara en pålitlig affärspartner och vi är stolta över att kunna erbjuda våra kunder energieffektiva och unika lösningar inom en mängd olika applikationer. Genom att lyssna på våra kunder, och genom att dela idéer med våra kollegor, driver vi utvecklingen av nya innovativa produkter som skapar affärskritiska fördelar inom svensk industri.

Välkommen att kontakta oss!

Latest ads from Atlas Copco Compressor AB

All 15 objects by this company

Certifications

ISO 14001:2015 – ISO 9001:2015 – OHSAS 18001 – SS-EN 17020

Contacts

Alexandra Calgar
0721-452501

News related to the company

LATEST NEWS

- News from the industry
7/1/2021
Accelerera digitaliseringen genom “the power of integration”Förlängt partneravtal med HV71Infinidat lanserar storage-as-a-service (STaaS) som förenklar och effektiviserar AIOps i stora IT-miljöerSweco blir teknisk rådgivare för utformning av energiö i NordsjönJessica Öberg ny vd för CombitechSolör Bioenergy Group förvärvar framgångsrikt fjärrvärmeverksamhet från Veolia NordicMVS ansluter sig till nätverk för smart elektrifieringSciety-nätverket och Segulah Medical Acceleration investerar 106 MSEK i SAGA DiagnosticsBOLIST Svedala byter ägare
6/30/2021
Semi-automatiserade plocktruckar effektiviserar plockprocessernaSwedish Agro Machinery blir ny återförsäljare för MetsjöEcoStruxure Security Expert från Schneider Electric nu SSF-certifierat i samtliga larmklasserHybrit har producerat världens första vätgas­reducerade järnsvampNexans Aurora: Byggd för framtiden, redo för världs­haven, nyss namngiven i NorgeVerizon och Digital Catapult lanserar Retail Accelerator-program med uppslukande 5G-teknologi Företags- och privatlån under pandeminCTEK stärker sin styrelse och utser två nya medlemmarMålbilder för miljöhänsyn utvärderasEn företagscykel har många fördelar!Coronapandemin har gjort svenskarna mer hygienmedvetna
6/29/2021
Överväg gärna keramiska standardkomponenter för att minska nötning och slitageVolvo EC530E och EC550E - 50-tons grävmaskiner med idéer som är större än deras storleksklassKaeser förvärvar Kompressorservice i SkövdeHållbarhet är kärnan i Mirkas verksamhetFyra fällor att undvika när du vill lånaSensor Control Nordic AB har tecknat ett partneravtal med RealWearHelene Åsander tillträder som inköpschef på Wästbygg GruppenAdvenica får order värd 19,2 MSEKVolvo Cars utökar sitt samarbete med BluJay W3 Energy ska förvalta Fu-Gens första vindkraftparker i SverigeNy tvätthall i Sjöbo med klimatsmart uppvärmningTECE lanserar prefabskåp för golvvärmeFörändrade krav i spåren av pandeminNya Ducato 2021Scandinavian Carbide Company – Ny aktör med lång erfarenhet på hårdmetallprodukter
6/28/2021
I datacentren är det ingen som vill ha varmt väder – så här går kylning till på bästa sättSkanska investerar cirka 540 miljoner kronor i logistikprojekt i HelsingborgMSB ska bidra till ökad kontroll över explosiva varorWorld Trade Center Göteborg expanderar – tar över top floor på Mässans gata 10Halmstad digitaliseras – väljer AddMobile som leverantörIngenjörsstudenter vidareutvecklade Skövdeföretagets prototypKlimatpåverkan en viktig fråga i utvecklingen av Frihamnen i GöteborgTelia testar livestreaming för drönare
6/24/2021
SMC Automation tecknar avtal med Bravida CoolingNy generation plasma­skärare från SPARTUS!Binar och Standby sponsrar Trollhättan City Trail96 % av svenska företag planerar fortsatt hybridarbeteDuroc Machine Tool utökar i Västra Götaland.David lämnar över till PeterSchneider Electrics koncernchef Jean-Pascal Tricoire har utsetts till “Glassdoor Top CEO” 2021Sweco förvärvar Boydens EngineeringTidernas investeringslyft i MoelvenMinskade energileveranser av fasta biobränslen 2020Veeam stärker sitt ProPartner-nätverk i EMEA med nya strategiska rekryteringar
6/23/2021
Elektronikföretaget som vågar ta plats Nya kulrullar och rullöverföringsenheter i teknopolymerSå kan du jobba mer aktivt Ahlsell förvärvar Kartecon OyHon ska öka intresset för ventilation HCL Technologies uppmärksammas av Great Place to Work Institute Stora utsläppsminskningar vid återvinning av plastförpackningar Connect Companies växer – anställer två nya experter på integration och systemutveckling