FRIDAY, JULY 19 2019

LATEST NEWS

- News from the industry

Sverigepremiär för den nya teleskoplastaren Multifarmer 34.9 på Borgeby Fältdagar.

Det blir Sverigepremiär för den nya teleskoplastaren Multifarmer 34.9 på Borgeby Fältdagar 26-27 juni. Maskinen har perfekta anpassningar för lantbruket.
MF 34.9 kan sägas vara lillasyster till MF 40.9 som visades redan på Elmia Lantbruk i höstas. Det fina med 34.9 är det smidiga formatet som gör den så lättkörd i exempelvis stallar och vid packning av plansilo.

Maskinen lyfter 3 ton och har en lyfthöjd med bommen på nio meter. I grundutförandet – som ska säljas i Sverige – är den utrustad med hydrualisk trepunktslyft och mekaniskt kraftuttag.

På Borgeby Fältdagar kommer även storasystern MF 40.9 att visas och i valet mellan de två modellerna är det naturligtvis behovet av lyftkraft, samt formatet som avgör vilken maskin som passar bäst.

– Även nivån på investeringen och driftkostnaden skiljer mellan de två modellerna. V är glada att kunna erbjuda de här två alternativen till lantbruket och därmed öka valfriheten och anpassningen till vilka behov man har, säger Andreas Tagesson, operativ chef på AB Hüllert Maskin.

Han pekar också på det faktum att de två modellerna även har attraktiva användningsmöjligheter för kommuner och fastighetsskötsel. Med personkorg på bommen och förmågan att bära redskap för entreprenad, fastighet och kommunal förvaltning, är Merlos Multifarmer en mångsysslande maskin med oändligt många användningsmöjligheter.

Ytterligare en nyhet från Merlo på Borgeby Fältdagar är teleskoplastaren P50.18. Maskinen har stödben och lyftkapacitet på fem ton och en lyfthöjd på hela 18 meter.

Modellen är efterföljare till den tidigare storsäljande teleskoplastaren P40.17 som under decennier varit omhuldad som perfekt maskin för bland annat byggbranschen. Stabiliteten, styrkan och lyfthöjden hör till dess starkaste egenskaper.

Den nya P50.18 erbjuder nu ytterligare ett tons lyftkapacitet och adderad lyfthöjd på en meter.

– Mer muskler och längre räckvidd gör att vi har stort hopp om att den ska bli en succé för framför allt entreprenad- och byggbranscherna, säger Andreas Tagesson.

Modellen har försetts med ny hytt, nya hjulaxlar, ny utformning på stödbenen och ett nytt system för lastavkänning och kontroll.

Fakta Merlo Multifarmer 34.9

Maskinvikt: 8500 kg

Lyftkapacitet: 3400 kg

Lyfthöjd: 8,8 meter

Effekt: 100 kW (136 hk)

Transporthastighet: 40 km/tim

Trepunktslyft, lyftkapacitet: JA

Kraftuttag: JA

Dragkapacitet: 20 ton

Mått: L 5440 / B 2240 / H 2485

Fakta Merlo Multifarmer 40.9

Maskinvikt: 8800 kg

Lyftkapacitet:4000 kg

Lyfthöjd: 8,8 meter

Effekt: 125 kW (170 hk)

Transporthastighet: 40 km/tim

Trepunktslyft, lyftkapacitet: JA

Kraftuttag: JA

Dragkapacitet: 20 ton

Mått: L 5490 / B 2350 / H 2535

Fakta Merlo Panoramic 50.18

Maskinvikt: 13250 kg

Lyftkapacitet: 5000 kg

Lyfthöjd: 17,5 meter

Effekt: 75 kW (102 hk)

Transporthastighet: 40 km/tim

Mått: L 6060 / B 2460 / H 2535

LATEST NEWS

- News from the industry
7/5/2019
Ett parkeringsgarage fullt med GARO-laddboxarUtveckla den applicerbara forskningen kring träbyggande – skapa frizoner
7/4/2019
Rudells blir AR Rackings enda återförsäljare i SverigeNCC tecknar rikstäckande ramavtal med RiksbyggenByggblock för högtryckshydraulik i hårda miljöerFordonsbesiktningens historiaReserapport från Z&I´s Roadshow"Därför är SunPine så centrala i omställningen"Telia kopplar upp E.ONs kunder i SverigeFler certifieras inom underhållsledarskapVärldens första batteridrivna modell med spadgrepp och KickBack ControlKlimatomställningen viktig fråga när näringsministern besökte Cementa i SliteOrkla väljer ledande energileverantör för sin värmeförsörjning i FilipstadEtt lyckat Vinnova-projekt under ledning av SSGMaskiner och människor testade knäckebrödLiqui Moly officiell partner för friidrotts-EM 2020Nya Opel Astra – nu ännu mer effektivJobba med Skyddsronder och checklistor i Zert RMWater&Wastewater – ny internationell VA-mässa 2021
7/3/2019
Säker med Kipp i 100 årNya Renault Captur som plug-in hybridFord levererar nyheter om Ford GT vid Goodwood Festival of SpeedSveriges nya forskningsfartyg levererat till SLU i SpanienMariestads kommun får ledande roll i Sveriges IndustrikommunerModellstyrd marksanering på Godisfabriken i GävleVärlden behöver inte fler plaggCapgemini blir en av Volvo Cars huvudleverantörer inom digital transformation och molnlösningarSvevia målar om HögakustenbronBlogg Almedalen 2019: Flexibilitet är det nya svarta – så vad händer härnäst?Nya BMW X6 - större, starkare och lyxigareSkellefteå Snickericentral får stororder på över 40 miljonerIndustri på frammarschMiljöreglering hotar nödvändig klimatomställningKompetensförsörjning i fokus på ME:s almedalsseminariumNya RIO:n i serien E-LineHyundai rankad i topp när det kommer till kvalitet
7/2/2019
Schneider Electric Foundation i partnerskap med Solar Impulse FoundationDigitala verktyg som skapar verklig affärsnyttaKontrollera trycket i ditt hydraulik system med testnipplar från CEJNStavdal och Ramirent påbörjar sammanslagningenStena Recycling deltar i pilotprojekt för spårbarhet av farligt avfallProcessus projekterar för ett hållbart samhälle världen överAbacus produktionsstartar 131 studentbostäder i Ruddammen, centrala StockholmNuvarande åtaganden att avveckla kolkraft gravt otillräckliga för att vända klimatförändringen Smart Industriell ModerniseringFortsatt god konjunktur i Stockholm trots orolig omvärld Almedalen 2019 - Uppdämt behov av omställningPressinbjudan - Klimatsäkert vatten9 av 10 återvinner i SverigeLätthet och brandklass avgjorde valetITU-elever tävlar i Ungdoms-SM i CNC-TeknikEn av de första FSC-certifierade etikettproducenterna i NordenSSC Öhns Snickeri flyttar verksamheten till SävarErnströmgruppen förvärvar BS ElcontrolKGKs hållbarhetsarbete uppmärksammas av Svensk HandelFriendly Building nominerat till innovationspriset E-prize
7/1/2019
Volvo Car Sverige stärker rollen som marknadsledare i juniUtveckling inom fordonsindustrin kan ge stora möjligheter till svenska leverantörerNy rapport visar att vart tionde fastighetsbolag saknar kontroll på sin energianvändningMontico digitaliserar svetsutbildningVerizon förenas med Zoom för att utöka kundernas kommunikationsmöjligheter Berendsen investerar i Sveriges första eldrivna distributionsbil för mattor
Advertisements