SUNDAY, JULY 21 2019

LATEST NEWS

- News from the industry

Svensk får toppjobb i den globala kärnkraftsindustrin - Ingemar Engkvist blir VD för WANO

Kärnkraftsbolagens globala branschorganisation (WANO=World Association of Nuclear Operators) har utsett Ingemar Engkvist till VD.
Engkvist är idag chef för organisationens Paris-kontor, och han har även haft en stor betydelse för den svenska kärnkraftens utveckling under 2000-talet.

- Jag är mycket glad över att ha fått förtroendet att leda WANO´s organisation. Jag ser fram emot att jobba nära såväl de regionala kontoren som vårt London-kontor med stabs- och ledningsfunktioner. Allt med syfte att stödja kärnkraftsindustrin så effektivt som möjligt de kommande åren, säger Ingemar Engkvist, i ett pressmeddelande från WANO.

WANO´s styrelseordförande, Tom Mitchell, är mycket nöjd med utnämningen.

- Ingemar är ett utmärkt val av ledare för vår organisation. Jag är övertygad om att han med sin stora erfarenhet både från operativ verksamhet och från arbetet inom WANO, kommer att kunna utveckla högsta möjliga servicenivå till våra medlemmar, säger Tom Mitchell i pressmeddelandet.

Det är inte första gången som en svensk tilldelas ett chefsuppdrag i den globala kärnkraftsindustrins högsta ledningsnivå. Agneta Rising har sedan 2013 varit generaldirektör för World Nuclear Association, kärnkraftens globala branschorganisation.

Per Lindell, tidigare VD för Barsebäcksverket, är ordförande i SAGNE (Standing Advisory Group on Nuclear Energy) som är direkt underställd generaldirektören för IAEA, den internationella myndigheten för kärnteknisk verksamhet.

- Det här visar på det förtroende och den kompetens som byggts upp inom svensk kärnkraft under flera decennier, säger Johan Svenningsson, VD Uniper Sverige, som genom Sydkraft Nuclear Power, har ägarandelar i samtliga svenska kärnkraftverk.

- Ingemar Engkvist har betytt oerhört mycket för svensk kärnkraft, och på Uniper är vi stolta över att kunna bidra till den nyrenässans för kärnkraft som vi nu ser runt om i världen. Fossilfri kärnkraft har en avgörande betydelse för att stoppa de globala fossilutsläppen och därmed hantera klimatutmaningen, poängterar Johan Svenningsson.

Ingemar Engkvist tillträder tjänsten den 1 januari 2020.

LATEST NEWS

- News from the industry
7/5/2019
Ett parkeringsgarage fullt med GARO-laddboxarUtveckla den applicerbara forskningen kring träbyggande – skapa frizoner
7/4/2019
Rudells blir AR Rackings enda återförsäljare i SverigeNCC tecknar rikstäckande ramavtal med RiksbyggenByggblock för högtryckshydraulik i hårda miljöerFordonsbesiktningens historiaReserapport från Z&I´s Roadshow"Därför är SunPine så centrala i omställningen"Telia kopplar upp E.ONs kunder i SverigeFler certifieras inom underhållsledarskapVärldens första batteridrivna modell med spadgrepp och KickBack ControlKlimatomställningen viktig fråga när näringsministern besökte Cementa i SliteOrkla väljer ledande energileverantör för sin värmeförsörjning i FilipstadEtt lyckat Vinnova-projekt under ledning av SSGMaskiner och människor testade knäckebrödLiqui Moly officiell partner för friidrotts-EM 2020Nya Opel Astra – nu ännu mer effektivJobba med Skyddsronder och checklistor i Zert RMWater&Wastewater – ny internationell VA-mässa 2021
7/3/2019
Säker med Kipp i 100 årNya Renault Captur som plug-in hybridFord levererar nyheter om Ford GT vid Goodwood Festival of SpeedSveriges nya forskningsfartyg levererat till SLU i SpanienMariestads kommun får ledande roll i Sveriges IndustrikommunerModellstyrd marksanering på Godisfabriken i GävleVärlden behöver inte fler plaggCapgemini blir en av Volvo Cars huvudleverantörer inom digital transformation och molnlösningarSvevia målar om HögakustenbronBlogg Almedalen 2019: Flexibilitet är det nya svarta – så vad händer härnäst?Nya BMW X6 - större, starkare och lyxigareSkellefteå Snickericentral får stororder på över 40 miljonerIndustri på frammarschMiljöreglering hotar nödvändig klimatomställningKompetensförsörjning i fokus på ME:s almedalsseminariumNya RIO:n i serien E-LineHyundai rankad i topp när det kommer till kvalitet
7/2/2019
Schneider Electric Foundation i partnerskap med Solar Impulse FoundationDigitala verktyg som skapar verklig affärsnyttaKontrollera trycket i ditt hydraulik system med testnipplar från CEJNStavdal och Ramirent påbörjar sammanslagningenStena Recycling deltar i pilotprojekt för spårbarhet av farligt avfallProcessus projekterar för ett hållbart samhälle världen överAbacus produktionsstartar 131 studentbostäder i Ruddammen, centrala StockholmNuvarande åtaganden att avveckla kolkraft gravt otillräckliga för att vända klimatförändringen Smart Industriell ModerniseringFortsatt god konjunktur i Stockholm trots orolig omvärld Almedalen 2019 - Uppdämt behov av omställningPressinbjudan - Klimatsäkert vatten9 av 10 återvinner i SverigeLätthet och brandklass avgjorde valetITU-elever tävlar i Ungdoms-SM i CNC-TeknikEn av de första FSC-certifierade etikettproducenterna i NordenSSC Öhns Snickeri flyttar verksamheten till SävarErnströmgruppen förvärvar BS ElcontrolKGKs hållbarhetsarbete uppmärksammas av Svensk HandelFriendly Building nominerat till innovationspriset E-prize
7/1/2019
Volvo Car Sverige stärker rollen som marknadsledare i juniUtveckling inom fordonsindustrin kan ge stora möjligheter till svenska leverantörerNy rapport visar att vart tionde fastighetsbolag saknar kontroll på sin energianvändningMontico digitaliserar svetsutbildningVerizon förenas med Zoom för att utöka kundernas kommunikationsmöjligheter Berendsen investerar i Sveriges första eldrivna distributionsbil för mattor
Advertisements