THURSDAY, NOVEMBER 21 2019

LATEST NEWS

- News from the industry

Stort eluppdrag på Innovatum i Trollhättan

Byggnad 103 är en ny kontorsfastighet på det spännande utvecklingsområdet Innovatum i Trollhättan.
Assemblin ansvarar för såväl projektering och installation av samtliga elinstallationer när en sju våningar hög kontorsfastighet växer fram på området Innovatum i Trollhättan. Byggnad 103 är ännu ett spännande projekt på det historiska Nohab-området.

Omvandlingen av det klassiska Nohab-området i Trollhättan – till utvecklingscentret Innovatum – startade redan för 20 år sedan. Här har det vuxit upp moderna kontor, bostäder och byggnader för kultur, forskning och offentlig verksamhet, och området fortsätter att utvecklas hela tiden.

Ett av de senaste projekten är Byggnad 103, en ny kontorsfastighet på sju våningar med över 10 000 kvm kontor och restaurang i bottenplan. Byggherren Kraftstaden har anlitat Serneke för projektet, som är en totalentreprenad. Assemblin har fått ansvaret för samtliga elinstallationer inklusive säkerhet, tele och datakom och även automation.

– Vi har under flertalet år och många intressanta projekt utvecklat ett samarbete med Assemblin El i Trollhättan som vi känner oss trygga med och vi är glada att tillsammans med dem, och övriga samarbetspartners, få uppföra Byggnad 103, säger Christoffer Sundin, arbetschef på Serneke Bygg AB.

Åtta-tio medarbetare från Assemblin är delaktiga i eluppdraget, som leds av projektledare Ulrik Karlsson. Assemblin sköter även projekteringen av elinstallationerna i egen regi. Ordersumman ligger på cirka 25 miljoner kronor.

– Det är en styrka hos oss att vi har en sådan bred kompetens, både gällande teknikområden och projektering, säger Anders Härling, filialchef Assemblin El i Trollhättan.

Fastigheten byggs enligt kraven i Miljöbyggnad Silver och kommer bland annat att ha solpaneler på taket. I mitten av 2020 väntas de första hyresgästerna kunna flytta in.

– Innovatum ligger på historisk mark i Trollhättan, där verkstadsföretaget Nohab en gång i tiden bland annat byggde lok åt den ryske tsaren. Det är både intressant och viktigt för oss på Assemblin att vara med och bidra till utvecklingen av det här området, säger Anders Härling.

För mer information, kontakta:
Anders Härling, filialchef Assemblin El Trollhättan, +46 10 472 47 55, anders.harling@assemblin.se
Fredrik Allthin, affärsområdeschef och vd Assemblin El, +46 10 472 40 10, fredrik.allthin@assemblin.se

LATEST NEWS

- News from the industry
11/14/2019
De utbildar ingenjörer om cirkulär produktionEnergifabriken förvärvar Roslagens BiodieselcenterGoda relationer i molnet främjar innovationTio framstående företagare har chans att utses till östra Sveriges främsta entreprenörSvensk industri långt framme inom digitaliseringByggVesta bygger igen i BarkarbystadenNu kan kunder även betala med Swish hos Bilprovningen​Vd-ar inom livsmedels­näringen ser möjligheter med MAX IV i LundMECA Borås nominerade som Årets butik på MotorgalanStora besparingar för bygg­branschen med Retursystem ByggpallFödd in i maskinernas världAlstom installerar ERTMS signalsystem ombord första testtåget i NorgeUnibail-Rodamco-Westfield investerar i biogas till West­field Mall of Scandinavia50 miljoner till framtidens plantorVäderstad tar hem Machine of the Year 2020
11/13/2019
Klaravik är Gasellföretag för tredje året i radBIM – Framtidens koncept flyttar inABB Research Award 2019 tilldelas projekt för batterifria sensorerNCC testar AI-teknik för att göra kranlyft säkrareUttjänta arbetskläder blir hållbara give-awaysSolör Bioenergi ny ägare till fjärrvärmen i VansbroNästa steg för samverkans­plattformen Webex – både enklare och smartareNorvatek får nytt strategiskt uppdrag värt 50 MSEKCom Hem första svenska operatör att lansera wifi 6Bomags BT60 och BT65 packar som stora maskinerHydroscand öppnar butik i OskarshamnNya framgångar för innovativa och klimatvänliga SF6-fria lösningar från Schneider ElectricPEN designar, tillverkar och monterar 32 montrar till Elmia Subcontractor 12-15 november.Allt fler logistikföretag väljer alternativa bränslenThe Absolut Company startar samarbete med Siemens Digital Industries SoftwareSerneke etablerar sig i norra SverigeOrder på SP4 system till välrenommerat universitet i KalifornienTre nya datacenter med värmeåtervinning i StockholmAbsolicon får patent på styrning av solfångare
11/12/2019
Lite snack och mycket verkstad!Svenska Mässan storsatsar på Smart industry med ett Technology Cluster Vännäs Verkstad först ut med senaste Jet Fusion 3D skrivaren -igen 2020 närmar sig med stormsteg, och vår order­stock fylls upp snabbt.KH-Koneet Group utvidgar sin verksamhet till Sverige CEJN presenterar Kabel­vinda med IP65-klassificeringSnabb expansion för expanderbara bergbultar från VirsboNy idrottsplats och 4 000 nya lägenheter i JärvastadenAcronis tillkännager ett strategiskt globalt distributionsavtal med Ingram Micro Nästa generations motviktstruck är härInterxion gör sin största satsning någonsin i Sverige med nytt högsäkerhets­datacenter Den radiologiska rivningen av Barsebäcksverket kan påbörjas nästa årSIL - Säkra instrumentsystem på kokeriet smurfitkappa PiteåINGO lanserar sin första gör-det-själv biltvätt i SverigeInzile lanserar Pro4 vid Stockholms Stads seminarium för eldrivna lastbilar
11/11/2019
Förseningar för Elmias utbyggnadNya produkter från Metal Work Sverige ABSCHUNK utökar med ny kompetens! Väderstad expanderar i Belgien tillsammans med Homburg MachinehandelIntegrerade kretsar produceras i tryckpress​Eatons nya flerfunktionsrelä EasyE4 - kan integreras i IIoTConsafe Logistics erbjuder smart lösning för mindre luft i transporterDigitaliseringen öppnar nya yrkesvägar inom transportsektornEmanuelssons Transport vinnare av Årets HållbarhetsprisLeasePlan presenterar vinnarna i årets stora leverantörspris Ny VD på Spring Systems i Torsås ABIndustri och politik – ny brittisk studieHållbarhet och cirkulärt tänkande på The Harbor
Advertisements