LATEST NEWS

- News from the industry

Stigande stålpriser får stort fokus i BE Groups monter

Ett turbulent år med turbulenta priser
Stålbranschen är inne i en kritisk period där stigande priser skapar problem för tillverkningsindustrin. Nu kan BE Group äntligen träffa sina kunder för att diskutera läget på marknaden – och lära sig mer om kundens behov.

När den ena delen stavas pandemi stavas den andra ett högt tryck på stål i Europa. Inhemska producenter har helt enkelt inte klarat av att möta det höga trycket samtidigt som behovet av stål till den kinesiska industrin har ökat markant.

– Det har varit ett turbulent år i branschen med en stark efterfrågan på stål, vilket har gett en turbulent prisbild med kraftigt stigande priser. I det perspektivet är det viktigt att nu kunna träffa kunder för att prata om marknadsläget, om olika material och om vilka alternativ som finns. Men också för att vi ska förstå kundernas behov, krav och förväntningar framöver, säger Jens Karlsson, marknadschef på BE Group.

Stålbranschen är inte direkt en bransch där det presenteras nya revolutionerande produkter varje år. I stället handlar det om att hålla sig uppdaterad om råvarupriser och läget på marknaden. Att förmedla kunskap och information har därför alltid varit en viktig aspekt för BE Group på Elmia Subcontractor och i år är det kanske viktigare än någonsin.

– Marknadsläget, produkter och priser är fokus för våra duktiga säljare på plats. Det är en del av vår övergripande kommunikation och därför även på Elmia Subcontractor, säger Jens Karlsson.

Om prisbilden är en utmaning för stålbranschen, är klimatet en annan. Hållbarhetsfrågor ligger högt upp på agendan både för branschen och för de enskilda bolagen. För BE Group innebär detta bland annat ett gediget arbete med att ta fram miljövarudeklarationer för företagets produkter. Något som kommer att kommuniceras på Elmia Subcontractor.

– Vi miljövarudeklarerar våra processer och beskriver vilken miljöpåverkan en specifik produkt har under hela sin livscykel, från utvinning av råmaterial och tillverkning till transporter, användning av den färdiga applikationen och avfallshantering. Tidigare har vi använt leverantörernas EPD – Environmental Product Declaration – men nu gör vi våra egna miljövarudeklarationer. Allt för att vi ska kunna vara så transparenta som möjligt när kunden frågar efter det, säger Jens Karlsson och fortsätter:

– Det här är genuint viktigt för alla som bor på den här planeten och ur ett företagsperspektiv är det något som efterfrågas av kunderna. Vi måste möta deras krav, även om det är omfattande processer att gå igenom alla produkter.

BE Group startade som Bröderna Edstrand i Malmö redan 1885 och levererar i dag stål, rostfritt stål och aluminium till byggsektorn och tillverkningsindustrin i främst Sverige, Finland och Baltikum. Till Elmia Subcontractor 2021 kommer BE Group med ett par nyheter som presenteras i montern, bland annat en ny webbshop och en del nyinvesteringar på maskinsidan.

– Elmia Subcontractor är en mässa som passar oss bra – här befinner vi oss mitt i branschen. Med sin volym är Elmia Subcontractor unik i norra Europa och här finns såväl bredden som djupet bland både utställare och besökare. Mässan har jobbat upp en kontinuitet och har mer eller mindre blivit ett koncept, säger Jens Karlsson.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Anki Söderström
Communications
+46 36 15 20 90
anki.soderstrom@elmia.se

Elmia AB
Box 6066, SE-550 06 Jönköping, Sweden
+46 36 15 20 00 / info@elmia.se
Contact information
Mailing address
Mäss­vägen 12
55454 Jönköping
Visiting address
Elmia­vägen 11
55454 Jönköping
Region
Jönköping
Jönköpings county
Sweden
Organization id:
556354-2413
Founded: 1989
Employees: 78
English description is missing, swedish description below.

Om Elmia

Elmia AB är ett av Nordens ledande mässföretag och arrangerar årligen olika mässor inom en rad affärsområden, inklusive konferenser, kongresser och event.

Som mötesplats har Elmia en offensiv position - mitt bland människor och företag som antingen har eller söker nya idéer, produkter och tjänster.

Vi nöjer oss inte med att bara vara uppdaterade med allt som händer i din bransch.

Vi vill inspirera, sporra och driva på utvecklingen. Räkna med Elmia som en aktiv partner i din värld.

Contacts

Lotta Frenssen
+46 36 15 20 38

Videos

Hur hittar jag nya kontakter inom tillverkningsindustrin?

LATEST NEWS

- News from the industry
11/19/2021
Fyra miljoner till forskning
11/18/2021
Carsten Holm A/S utökar sitt sortimentetVolvos största grävmaskin är överraskande snabbSteglös tryck- och vakuumkontroll med IO-LinkABB och Zume påskyndar övergången från engångsplastSchneider Electric lanserar hårdvaruoberoende automationsplattformStora Ensos hållbarhets­rapport erhåller prisZebware blir partner med Wasabi HCL ska hjälpa till att förbättra Euroclears digitala landskapNimo-KG levererar 17 maskinerDachser Denmark testar transporter med HVO-dieselDQC, Endeavor och Orango byter namn till FellowmindHållbara konstruktions­material levereras till seismiskt område på Island
11/17/2021
Kvävgasframställning on-site sänker kostnaderna med nästan 300.000 kronor per årJernbro breddar sitt erbjudandeNy generation kvalitets­verktyg från Osborn InternationalVi organiserar dina kablageBioolja från befintliga värmeverkSvenska planglas­leverantören Glasgruppen fossilfri!Hållbar industri, innova­tioner och infrastrukturLär dig mer om reparbete och fallskydd på Fastighets­mässanStjärnformade fjällstugor vinner arkitekttävling för barn och ungaBillerudKorsnäs presenterar ny strategiCastrol har ingått ett femårigt tekniskt partnerskap med Williams Advanced Engineering64 procent beredda att byta jobb för hemarbete Skicka mindre luft med hållbara förpacknings­lösningarTegelgigant tar sjumilasteg på vägen mot CO2-neutral produktion
11/16/2021
MCM – högvolym­produktion med stora 4- och 5-axliga fleroperations­maskinerDENIOS miljöcontainer får toppbetyg i brand­kammartestStora Enso Biomaterials utvecklar och testar nya miljövänliga material och lösningarKrea lanserar ny tjänst för fastighetsfinansieringVerdion satsar ytterligare i NordDICTATOR på Fastighets­mässan Kista 24-25 November 2021Novedo förvärvar VentilationskontrollDEFA huvudsponsor på eCar Expo igen!Idag öppnar Microsofts hållbara datacenter i SverigeMineralvatten från istiden på flaskaEaton ger fyra råd hur industrin ska undvika ett error 404 Säkerhet och innovation i produktion för Plasman
11/15/2021
Elmia Wood återstartar med nytt fokus 2-4 juni 2022Ny Eftermarknadschef på TamtronNP Nilsson fortsätter sin satsning på egenproducerad el Storsatsar på utbildningar inom tak-och tätskikts­branschenNu ska även den tunga trafiken elektrifierasVedum utvecklar ytbehandlingenPremiär för eventveckan Tech InWest SwedenÖvergång till effektiv eldrift Stark tillväxt för miljö­tjänstföretaget Delete Gratis värme, avfuktar och torkar ut!Kaspersky lanserar centraliserad Threat Intelligence-plattform
11/12/2021
Världssuccé tack vare besöken på Elmia SubcontractorÖkad efterfrågan på våra miljötjänster Ny elektronisk flödesvakt Invigning hos VBN Components Enkel digitalisering minimerar svåra felbeslutStor framgång i marina applikationerVarför identitet är grunden till säkra hybrida IT-miljöerJungheinrich köper AMR-företaget arculus GmbHScanmaskin utökar säljkåren i Sverige!Standarder för cybersäkerhetRottneros stöttar grön innovation från Biosorbe
11/11/2021
Vassa teknikbolag skapar affärsmöjligheter för industrin