SATURDAY, SEPTEMBER 21 2019

LATEST NEWS

- News from the industry

Stena Recycling inleder samarbete med Högskolan i Halmstad

Stena Recycling inleder ett samarbete med Högskolan i Halmstad och passar samtidigt på att inrätta ett stipendium som delades ut den 5 juni under Utexpo.
Stipendiet delas ut till studenter vars examensarbete handlar om innovativa lösningar inom återvinning med fokus på rätt resurshantering.

- Som Sveriges ledande återvinningsbolag behöver vi hela tiden hålla oss uppdaterade på allt som rör utveckling kopplat till hållbar resurshantering. Våra 70 000 kunder kräver av oss att vi ska ligga i framkant, och vad är bättre då än att ta tillvara på och premiera studenternas arbeten, säger Kristofer Sundsgård, VD Stena Recycling.

Årets stipendiater, som får dela på 10 000 kronor, heter Filip Göranson och Johannes Hellgren och deras examensarbete vid Akademin för informationsteknologi handlar om optisk sopsortering med spiralkoder. Just sortering och att göra det på rätt sätt, är viktigt i samband med återvinning. Ju renare fraktioner, desto enklare att ta tillvara på materialen för att skapa ny råvara.

Samarbetet mellan Högskolan och Stena Recycling syftar till att stärka såväl lärosätets attraktivitet som Stena Recyclings konkurrenskraft. Genom samverkan skapas synergier mellan utbildning, forskning och innovation, där Stena Recycling får tillgång till studenter och forskares kunskaper, och Högskolan knyter en långsiktig kontakt med Sveriges ledande återvinningsbolag.

- Det är viktigt för oss att samarbeta med akademin, inte minst med tanke på vår verksamhet i Halmstad, Stena Nordic Recycling Center. Vid Högskolan finns flera intressanta akademier och forskningsprogram, något som vi gärna vill dra nytta av i ett långsiktigt kunskapsutbyte. Vi får ta del studenters och forskares arbeten, högskolan får en partner som ligger långt framme både operativt och strategiskt inom återvinningsområdet, säger Kristofer Sundsgård.

Examensarbetet Optisk sopsortering med spiralkoder
Filip Göransons och Johannes Hellgrens examensarbete är en undersökning av möjliga tillämpningar för en teknik som är baserad på "spiralkoder" applicerat på området sopsortering. Rapporten visar framtagning och avläsning av spiralkoder genom bildanalys, och undersökningar för resultatet av tekniken i praktiska test. Idag avskiljs matavfall från övriga hushållssopor med hjälp av en optisk teknik som särskiljer soppåsarna med avseende på färg. Konceptet benämns "Gröna påsen" då påsarna för matavfallet är gröna. Filip Göranson och Johannes Hellgren undersöker om det genom att trycka olika spiralkoder på soppåsar går att, med hjälp av bildanalys, identifiera påsens innehåll och ursprung. Resultatet från labbmiljö visar en korrekt identifiering av soppåsar på 100 procent med sex stycken identiteter.

LATEST NEWS

- News from the industry
9/12/2019
ITU-programmet får vara kvarTobias Håkansson blir ny regionchef för distrikt ÖresundHager har förstärkt försäljningsteamet i väst med ett par strategiskt viktiga rekryteringarNy undersökning från LTH visarPatrik Settlin utses till ny vd för LitiumPSA:s el- och hybridoffensiv – de första svenska priserna klaraHenkel Norden inleder samarbete med KW PartsKonjunkturvändningen är näraKlimatomställning och kompetensförsörjning i höstens regeringsförklaringAirmees cargocyklar breder ut sig över Stockholm Ökad automation och digitalisering med hjälp från Prevas och RobotlyftetABB inleder byggnation av ny robotfabrik i ShanghaiNy varumärkesprofil för Volkswagen TransportbilarIAAM Sverige arrangerar European Advanced Materials Congress
9/11/2019
Viktigare än någonsin att nätverka på mässgolvetFatpump – Bästa tipsen för ett bra köpStålåret 2019: Nu laddar vi omBesiktningstekniker till Opus i AkallaVälsmord hydraulikinspiration i Borlänge 23-24 oktoberProduktnyhet September 2019 - SortimentväskaRamirent blir totalleverantör till NCC:s bostadsprojekt i ÄngelholmSizes ingår partnerskap med Business Arena StockholmSTIHL invigde expansion av det nordiska huvudkontoretebm-papst lanserar nya fläktar för kommersiella fordonLand Rover Defender - Ikonen är tillbakaEngcon ökar sin omsättning för nionde året i rad BMW visar upp nyheter på IAA Cars i FrankfurtStena Recycling är officiell partner till ASAPRacing och konceptbilarVärldspremiär för Volkswagens nya elbil ID.3
9/10/2019
VBN Components finalist för tyska MM Maschinenmarkts innovationsprisThomas Johansson ny affärsområdeschef för Energi och Industri VästEnkel rörbearbetningGöranssons Maskiner AB i Staffanstorp samarbetar med Beck Maskin Sverige ABPeab bygger nya Storbron i SundsvallBränslecellsdriven dragtruck för framtidens flygplatslogistikNy miljöcontainer unik i att uppfylla uppdaterade krav Diac satsar på framtiden Jobbprognos för svensk industri bland de svagare i Europa​600 byggnadsvårdsexperter räddar miljönAbkati förstärker säljkåren i StockholmNya Hilti DSH 600-X motorkapMexichem - som Wavin är en del av - blir Orbia: To Advance Life Around the WorldFord kommer sälja fler elbilar än diesel- och bensinbilar tillsammans år 2022Nya produkter på ny mark När du vill ha raka svar! FLEX nya digitala vattenpass är här!Vad har olja, solpaneler, lithiumbatterier och en kompisklubb gemensamt?​Mobileye – förarens extra ögonEfterlängtad sliphjälp - ONE+ Batteridrivna FingerslipSnabbare produktion med konverterad nonwoven!Hager stärker sin säljorganisation med Jonas Becker Pressinbjudan: Advanced Biofuels Conference
9/9/2019
Kompakt smartness i ÖvikLesjöfors goes to HollywoodABB öppnar nytt högeffektslabb för lågspänningsprodukterLuna lanserar handverktyg för smidigare säkring Besök Diac Metal AB på Elmia underleverantörsmässaRiksarkitekten – starkt dragplåster till mässan Nordic Property ExpoConrad Elektronik erbjuder nu smidiga inköpslösningar för företagRollco firar 20 år!Sportkläder i återvunnen plast från havet vinner Textilias miljöstipendium 2019 Thermotransferskrivare för industriella applikationer
Advertisements