SATURDAY, NOVEMBER 23 2019

LATEST NEWS

- News from the industry

Smutsig bil? Så här tvättar du på bästa sätt!

Efter en långresa, en kväll med mycket mygg eller färd på dammiga sommarvägar kan det vara dags att ge bilen lite extra omsorg och en rejäl tvätt.
Här får du tips på hur du effektivt och miljövänligt tvättar din bil samt några saker som du bör undvika för att inte skada lacken eller andra delar på bilen.

Tvätta på rätt plats
Först av allt vill vi påminna om att det i de flesta kommuner idag inte är tillåtet att tvätta bilen ute på gatan eller på bakgården. När du tvättar rinner rester av smuts från vägen, olja, sot, tungmetaller och även rester av avfettningsmedel och vax rakt ut i naturen. Se till att åka till en tvätthall där de tar hand om resterna istället.

Miljön är det viktigaste vi har, så låt oss alla hjälpas åt att ta hand om den! Du har väl inte missat att vi på Opus Bilprovning klimatkompenserar för hela vår verksamhet? Du kan läsa mer om vårt miljöarbete på den här sidan. Visste du förresten att det nu finns Svanen-märkta biltvättar? Välj gärna en sån tvätt om du inte föredrar att tvätta själv.

När du väl är i tvätthallen bör du tänka på det här för bästa resultat:

⦁Använd alltid en ny tvättsvamp om du tvättar för hand. Annars riskerar du att få repor i lacken. Små gruspartiklar kan vara svåra att upptäcka innan det är för sent och lacken är bra mycket mer värd än vad en ny tvättsvamp kostar. Spola alltid av bilen ordentligt innan du börjar tvätta med tvättsvampen av samma anledning.
⦁Använd alltid ett bra bilschampo, helst ett miljömärkt sådant, och se till att dosera rätt. Mer schampo betyder inte renare bil utan bara att du måste skölja längre för att få bort alla rester.
⦁Efter schamponeringen ska du spola av bilen nerifrån och upp. Det kan kännas bakvänt, men på så sätt rinner smutsen lättare av då ytan nedanför redan är ren.

Undvik vanliga misstag vid biltvätten
Motortvätt ska bara utföras av proffs. Under motorhuven sitter mycket känslig elektronik, så här ska man vara mycket försiktig för att undvika att slå ut bilens elektroniska system.

Om du använder avfettning måste du vara noga med verkningstiden. Får den verka för länge kan du skada lacken. Det är bättre att upprepa behandlingen två gånger vid behov eller att manuellt lösa upp fläckar av döda insekter eller asfalt istället.

Tråkigt att vaxa och polera? Faktum är att din bil kommer att hålla sig ren lägre efteråt, så hoppa inte över det steget. Vaxning skyddar även lacken, så se den som en långsiktig investering.

Tvätta skonsamt och ofta, så håller sig din bil i skick längre!

LATEST NEWS

- News from the industry
11/15/2019
Nu blir Piteås lokaltrafik 100 procent fossilfriSödra ökar produktionen av korslimmat trä och nyanställer i VäröNobina etablerar sig i NorrbottenSAS välkomnar ny flyg­planstyp för långflygningarHiQ accelererar utvecklingen i Blekinge, Martin Krona in som ny VDKompakt kontakt för jackbart radplintsystemAlcatel-Lucent Enterprise och NetNordic ingår nytt strategiskt partnerskap i SverigeHyundai smygvisar SUV Concept på 2019 AutoMobility LAScania Sverige ny medlem i BioDriv ÖstGaranterad elbusstrafik på linje 8 i MalmöFord avslöjar namnet på sin nya elbil: Ford Mustang Mach-EZert AB är nu medlem i Swedish Industrial Interoperability Association - SEIIAEn visionsraket har landat i MjärdeviOlsson & Co arrangerar Leverantörsdagen 2019 Första tankstationen med flytande gas i Norrland öppnar i Östersund
11/14/2019
Miljömattan® by CWS – service av entrémattor som gör omedelbar skillnadSSAB blir först i världen med fossilfritt stål på marknadenIsah Mujkovic, Christopher Sandqvist och Roger Gustafsson och Karlskrona Industrimekano AB är Årets Nyföretagare!Medarbetarutveckling glöms bort när företag automatiserarCalejo är industrins framtidDe utbildar ingenjörer om cirkulär produktionEnergifabriken förvärvar Roslagens BiodieselcenterGoda relationer i molnet främjar innovationTio framstående företagare har chans att utses till östra Sveriges främsta entreprenörSvensk industri långt framme inom digitaliseringByggVesta bygger igen i BarkarbystadenNu kan kunder även betala med Swish hos Bilprovningen​Vd-ar inom livsmedels­näringen ser möjligheter med MAX IV i LundMECA Borås nominerade som Årets butik på MotorgalanStora besparingar för bygg­branschen med Retursystem ByggpallFödd in i maskinernas världAlstom installerar ERTMS signalsystem ombord första testtåget i NorgeUnibail-Rodamco-Westfield investerar i biogas till West­field Mall of Scandinavia50 miljoner till framtidens plantorVäderstad tar hem Machine of the Year 2020
11/13/2019
Klaravik är Gasellföretag för tredje året i radBIM – Framtidens koncept flyttar inABB Research Award 2019 tilldelas projekt för batterifria sensorerNCC testar AI-teknik för att göra kranlyft säkrareUttjänta arbetskläder blir hållbara give-awaysSolör Bioenergi ny ägare till fjärrvärmen i VansbroNästa steg för samverkans­plattformen Webex – både enklare och smartareNorvatek får nytt strategiskt uppdrag värt 50 MSEKCom Hem första svenska operatör att lansera wifi 6Bomags BT60 och BT65 packar som stora maskinerHydroscand öppnar butik i OskarshamnNya framgångar för innovativa och klimatvänliga SF6-fria lösningar från Schneider ElectricPEN designar, tillverkar och monterar 32 montrar till Elmia Subcontractor 12-15 november.Allt fler logistikföretag väljer alternativa bränslenThe Absolut Company startar samarbete med Siemens Digital Industries SoftwareSerneke etablerar sig i norra SverigeOrder på SP4 system till välrenommerat universitet i KalifornienTre nya datacenter med värmeåtervinning i StockholmAbsolicon får patent på styrning av solfångare
11/12/2019
Lite snack och mycket verkstad!Svenska Mässan storsatsar på Smart industry med ett Technology Cluster Vännäs Verkstad först ut med senaste Jet Fusion 3D skrivaren -igen 2020 närmar sig med stormsteg, och vår order­stock fylls upp snabbt.KH-Koneet Group utvidgar sin verksamhet till Sverige CEJN presenterar Kabel­vinda med IP65-klassificeringSnabb expansion för expanderbara bergbultar från VirsboNy idrottsplats och 4 000 nya lägenheter i Järvastaden
Advertisements