TUESDAY, JUNE 22 2021
Följ oss i sociala medier

LATEST NEWS

- News from the industry

Smart vattennät hjälper Anglian Water att förebygga vattenbrist

År 2025 beräknas Anglian Water i östra England lida av en vattenbrist på upp emot 30 miljoner liter vatten per dygn. För att klara den utmaningen har vattenverket börjat installera ett smart vattennät som ska säkra vattenförsörjningen.
Projektet omfattar uppgraderade vattenmätare som ska installeras i samarbete mellan Xylem-företaget Sensus, och Arqiva, en brittisk leverantör av kommunikationsinfrastruktur och medietjänster.

Med det nya smarta vattennätet, kommer Anglian Water snabbt kunna identifiera läckor och informera kunder om hur mycket vatten de använder.

– Vi har en förvaltningsplan med riktlinjer för hur vi ska hantera efterfrågan på vatten. Enligt planen ska vi installera uppgraderade mätare som hjälper kunderna att förstå deras vattenförbrukning samt ger oss möjlighet att lokalisera läckor på fastighetssidan, läckor som kan orsaka att hundratals liter vatten per dag går förlorade, säger Peter Simpson, Anglian Waters VD.

Avläsning varje timme via Sensus-nätet
Arqiva ska ansvara för driften av vattennätet i 15 år samt övervaka drygt trekvarts miljon Sensus-mätare i bland annat Norwich, Lincoln, Northampton och Peterborough. Med Arqivas tjänst för fullt övervakade nät överförs avläsningar av användningen per timme till Anglian Water genom att använda kommunikationsnätverket Sensus FlexNet, en tvåvägskommunikation över Arqivas särskilda nät. Med frekvent datainsamling kan Anglian Water bättre förstå sina kunders vattenförbrukning..

– Det har blivit allt viktigare för vattenleverantörer att hushålla med vatten och göra det möjligt för kunder att fatta smartare beslut om vattenanvändning. Projektet med Anglian Water och vår partner för övervakade nät, Arqiva, visar hur effektivt data och smart teknik kan bidra till att lösa problem med vattenbrist. Det här är ett viktigt steg mot en resilient och vattensäker framtid för regionen, säger Xylems VD Patrick Decker.

– Vi delar uppfattningen med Anglian om att vatteneffektiviteten är en av de absolut viktigaste frågorna för vattenverk i världen i dag. Anglian Water verkar i Storbritanniens torraste region och ska försörja en befolkning som är en av de snabbast växande i landet. Projekt som det här är helt avgörande för att vattenbrist ska kunna undvikas i framtiden, säger Alex Pannell, chef för Commercial Broadcast and Utilities på Arqiva.

Rätt data vid rätt tidpunkt
På Anglian Water är digitaliseringen i full gång och med analyserna från Xylem skapas ytterligare möjligheter att hantera vattenresurserna.

– En hållbar vattenhushållning börjar med en medvetenhet om förbrukningen och var det finns läckor. Med detta program får Anglian och deras kunder tillgång till data som hjälper dem att förstå vattensvinnet så att de kan minska det och ändra sitt konsumtionsbeteende. Med rätt data vid rätt tidpunkt kan vattenverken minska förlustvattnet och nå sina mål när det gäller både kundservice och hållbarhet, säger Colin Sabol, chef för Measurement & Control Solutions på Xylem.

Läs mer om digitalisering inom vattensektorn
I Xylems senaste hållbarhetsrapport för 2019, “Water for a Healthy World,” tas digitalisering av vattenlösningar upp som en möjlighet att skapa vatten-, energi- och kostnadseffektiviteter för vattenverk och andra kunder.

LATEST NEWS

- News from the industry
6/14/2021
Krea lanserar ny rådgivningstjänst för större finansieringsaffärerSchneider Electric och Polarbröd utökar samarbetet när nya bageriet i Älvsbyn växer framUtvärdera din affärsmodell för lönsam tillväxtConcentric AB tillkännager ett nytt kontraktIntec fortsätter tillväxtresanByggPartner uppför Sveriges första byggnad enligt FSC-systemets projektcertifieringW3 Energy tecknar operativt avtal med LuxcaraEY har utsett världens främsta entreprenör
6/11/2021
Stor leverans till Pan Rental: ”Våra kunder vill köra Volvo”Ytskyddsbeläggning för dricksvatten-applikationerStålservice i Nyköping AB har investerat i en ny bandsågautomatFlexibel säkerhet för formsprutningDe 12 vanligaste misstagen vid köp av arbetsbelysning DICTATORS system för dörrslussar är det smartaste och enklaste Interlock­systemet på marknaden!Alkoskåp får hemtjänsten i Svenljunga att rullaNy konsultjätte på den svenska marknaden tar krafttag med digitaliseringRejlers får förnyat förtroende från ElviaVäderstad stöttar yrkesutbildning i Motala: ”Vi måste stötta skolorna mer”NCC moderniserar reningsverk i UppsalaNu försvinner stenarna från Södra PortenTvå år med Dachser Air & Sea Logistics Sweden
6/10/2021
Ethernet-switchar för fältapplikationerVBN Components får genombrottsorder från amerikanska försvaretFC Maskin har sålt ytterliggare 1 Mitsubishi trådgnist!ABB PixelPaint vinner prestigefulla IERA-priset för innovation och entreprenörskapSvenska spelindustrin under Corona-pandeminGeomatikk lanserar GeoDig, appen för gräventreprenörerKAMIC Group förvärvar Talema Group, en global tillverkare och leverantör av magnetkomponenterGasellföretag inom V/A köpte unik Manitou teleskoplastare från Scantruck ABStörre möjligheter för årets nyexaminerade – ingångsjobben ökarTillverkare av akustik­lösningar vill öka trivsel med nytt sortiment av färgerSvenska företag bland de mest utsatta för cyberangrepp
6/9/2021
Robusta miniatyrtryckgivareAdvanced Engineering Göteborg flyttar mässan till 19–20 april 2023ABB lanserar ny skräddarsydd digital övervakningstjänst för prediktivt underhåll av transportbandNytt ljus över tillverkningen av ultratunna polymererHögskolan Väst digitaliserar och utvecklar utbildning inom elektriska fordonUltraplatt bakgrundsbelysningAttraktiv kontorsmiljö lockar efter pandeminElektronikmässan Göteborg flyttar till 2023Cisco tar steget in i fram­tiden med nya Webex SuiteNCC bygger ut vattenkraftverk i Skellefteå
6/8/2021
ifm tilldelas: Årets fabrik 2020Ny teknik och rätt personal är utställaren Hygaps framgångsfaktorer Spara pengar med noggrann CIP-övervakningBli certifierad ventilations­montör – på nätetFrån smarta komponenter till Industry 4.0 Hur kan stål bidra till ett hållbart samhälle?MTRX inleder samarbete med EuropcarMångmiljonsatsning med fossilfri ånga till Örtofta sockerbruk utanför Eslöv ger betydande klimatfördelarGunnebo Fastening lanserar - Nytt koncept Ny förpackningFlexibel och enkel att installera - det nya operatörsassistanssystemet ifm mateMats Norberg ny vd för SwerockDana Lim anställer säljexpert för att stärka närvaron i SverigeÅrets Tjänstebilsbarometer från LeasePlan
6/7/2021
Schneider Electric levererar automationslösning till svenska exportföretaget PrimozoneKonfigurera givarparametrar via en app med BluetoothSoftronic bygger upp nytt specialistområde inom IT-arkitekturVi bygger hållbarhet, tillsammans - Saint-Gobain Sweden ABSmidmek fortsätter sin satsning - My Becker ny projektchefOOF Group och Eleiko Group bildar joint venture och uppför 18 700 m² logistik i HalmstadMowida förenklar livet i fastighetsbranschen
Advertisements