TUESDAY, JANUARY 28 2020

LATEST NEWS

- News from the industry

Skolan som tränar framtida ledare i Instalco

Instalcoskolan är Instalcos egen skola för att vidareutbilda framtida ledare och för att attrahera och behålla kompetent personal.
Andra omgången av Instalcoskolans företagsledarprogram har nu tagit examen. Nio nya ”studenter” i Sverigeklassen och sex i Norgeklassen har nu diplomerats efter utbildningen i samarbete med IHM.

Instalcoskolan bedrivs också för att säkerställa att alla inom Instalco har rätt kompetens och förutsättningar för att kunna leverera i sina respektive roller. Nu har den andra klassen av företagsledarprogrammet genomgått sin utbildning som pågått under ett och ett halvt år.

- Det är otroligt vad mycket gemensamt vi har i våra bolag och vilka synergier som skapas när vi träffas. Jag har fått många nya insikter och kunskaper som jag ska implementera i mitt arbete i vårt bolag, säger Henrik Ahlin som är marknadschef på elbolaget Vallacom i Linköping.

Företagsledarprogrammet är den översta av de tre nivårena i Instalcoskolan. Här ingår utbildning inom bland annat fördjupat ledarskap, kundrelationer och försäljning. På denna nivå syftar Instalcoskolan även till att identifiera skickliga ledare som i framtiden ska kunna ta över som vd för lokala enheter. Kursen består av åtta utbildningsdagar vid fyra träffar under ett och ett halvt år.

- För att vara en managementutbildning på åtta dagar är den extremt gedigen och fullmatad och vi har tillsammans med Instalco hittat ett innehåll och en mix som ska kunna lyfta deltagarna inom management och ledarskap till nästa nivå, säger Henrik Jönsson på Proud People som är en av grundarna och lärarna vid Instalcoskolan.

Undervisningen i Instalcoskolan bygger på det reflektiva undervisningssättet där teorier och modeller presenteras och som sedan ska diskuteras och tränas av deltagarna. Allt ska bygga på att leda sig själv, leda sin grupp, leda sin verksamhet, leda sin affär och kunna leda i förändring.

- Man ska komma ihåg att de som går Instalcoskolans företagsledarprogram redan är otroligt kompetenta ledare. De är individer som vågar utveckla sig själva och utmana sitt ledarskap, säger Henrik Jönsson.

Instalcoskolans företagsledarprogram drivs i samarbete med IHM och utbildningen för projektledare och ledande montör drivs i samarbete med EGA.

LATEST NEWS

- News from the industry
1/20/2020
Multicloud allt hetare – ofta rätt val för allaIndustrins husbyggnads­investeringar överraskar positivt under 2019Nytt rekordår för Apotea – sålde för 2,7 miljarder krCirkulärt lantbruk på Snöborg Gård i Dala-Järna belönas med HKScans MiljöprisÅtgärdspaket ska öka skogens tillväxt med 20 procent till 2050Solör Bioenergi ny ägare till fjärrvärmen i HorndalAkzoNobels färg når nya höjder med byggandet av Europas högsta byggnad
1/17/2020
Kirsebergs Plåt & Mekaniska Verkstad AB investerar i världens mest intelligenta fiberlaser på 6 kWLoad Assist utmanar hjul­lastarförarna att prestera bättreDr Karl Busch har utsetts till hederssenator vid Münchens tekniska universitetFörsta penseldraget med vattenbaserad färg på ØresundsbronCementa välkomnar beslut om fortsatt kalkstens­brytning på GotlandTvå av tre kunder föredrar mobila tekniklösningar när de shoppar i butikDEFA lanserar laddkoncept för bilhandlare och bilverkstäderSkyddsslang av återvunnen plast ger hållbarhet i industrirobotarnas världKombiterminalen Båramo i Skillingaryd blir en del av Europas järnvägsnätEY i Sverige ska rekrytera 600 nya medarbetare under 2020Instalco installerar sig i VäxjöSvensktillverkade Woolpower växerEn baklampa utöver det vanliga från BriodLightsEn ny sladdfri kap & gersåg för kraftig användning
1/16/2020
Elisolation i Laxå är först i Sverige med nya Hedelius Acura 85Nu är Volvos 90-tons grävmaskin tillgänglig världen överMidroc Electro satsar i Norrland och förvärvar CraneX ABMigatronic gör debut på Elmia AutomationRullcontainrar testas i Danmark på paketbilarCybersäkerhetstrenderna under 2020 Epiroc inför prediktiv försörjningskedja med hjälp av JDAKorrekt förberedelse och planering för topproduktion och prestanda Logistikföretaget Brambles i nyckelrollNy chef för System Innovation på Interroll De första glas- och metall­ingenjörerna har tagit examenWifi-uppkopplade brandvarnare har fått goda resultat i forskningsprojektCARTINA satsar på Tech & DesignÄnnu ett EU-projekt är i hamn - fokus på utveckling och infrastruktur Kompakta motorer från Caterpillar ger ökade prestanda och enklare installationMercedes-Benz CLA säkrast bland de säkra
1/15/2020
Farlig svetsrök - Rätt metod för utsugGöran Nylén ny vd för Helge Nyberg ABNya Carnegiebryggeriet expanderarLaddningarna av elbilar ökade med över 400 procent – eller 750 resor Lindesberg-ÖrebroDrivlösningar med integrerad styrelektronikKonkursanalys. Endast 1 % av Sveriges företag går i konkursAdBlue® från Arom-dekor Kemi nu också i 4 l påse.Hållbarhet är en guldgruva av affärsmöjligheter!Fristads deltar i projekt för miljöeffektivare container­trafikDesignskydd för Calmarks engångsartikel beviljat i EU och USALångivaren DBT rekryterar två toppkrafter Honeywell lanserar steel mesh barrier, lightweight fall protection systemNu blir det lättare att sortera avfall i Upplands-Bro
1/14/2020
SSAB engageras i forskningsprojekt om metallbearbetning i FinlandAlfa Laval tar värmeåtervinn­ingsorder värd 125 milj krKyl och smörj med norelems nya sortiment av kylmedels­slangarÄnnu ett bolag klart för Comfort-kedjan!Kontract inleder det nya decenniet som ledande i Sverige på kundnöjdhetMiljoner till forskning inom astma och allergiModernisering av datacenter minskar Wexnets energi­användning ytterligareSchneider Electric presenterar TeSys Ö islandCastellum lyser upp med solelBatteritillverkaren Nilar lanserar ny energilagrings­lösning för villamarknadenErgofast introducerar MAX RB611T för najning av grövre dimensionerErbjudande från Zert
Advertisements