LATEST NEWS

- News from the industry

Revolutionerar design och prestanda

För viktiga rymdkomponenter
När den AI-drivna mjukvaruplattformen Hyperganic Core nu integreras i EOS digitala och avancerade additiva tillverkningslösningar möjliggörs stora språng inom innovation och produktion för flyg- och rymdindustri.

EOS, ledande leverantör av ansvarsfulla tillverkningslösningar via industriell 3D-printteknik, och Hyperganic lanserar ett exklusivt partnerskap för att främja området ’space propulsion’. Hyperganic arbetar för att accelerera teknisk innovation genom sin banbrytande mjukvaruplattform.

Dr Hans J. Langer, EOS grundare och en visionär inom additiv tillverkning (AM), säger:
– Som ständiga och banbrytande innovatörer samarbetar vi nu med Hyperganic för nästa paradigmskifte inom AM. Det är ett designskifte som möjliggör nya lösningar och nivåer av prestanda. Samtidigt revolutionerar det designprocessen och ger AM ett verkligt digitalt arbetsflöde, från mjukvarugenererad algoritmisk teknik till digital tillverkning.

Lin Kayser, VD för Hyperganic:
– Vi är mycket glada över detta branschunika samarbete med EOS. Algoritmisk teknik gör idéer till design på några minuter, där ingenjörer sätter regler och datorn genererar resultat. Specifikt kommer området rymdframdrivning som fortfarande använder mycket konservativ design att tjäna stort på algoritmisk teknik.

Revolutionerande designfrihet för AM
Historiskt har människor använt ritbordet för att översätta idéer till papper, innan CAD-system kom och förändrade arbetet. Ändå kräver även små designförändringar fortfarande mödosamt ombyggnadsarbete. Eftersom varje iteration kostar tid och pengar tvingar CAD-baserade metoder ingenjörer till konservativ design, istället för att tänja på gränserna.

Samtidigt har designfrihet alltid varit en av de vägledande principerna för AM, vilket möjliggör delstrukturer och applikationer som var omöjliga att tillverka med traditionella produktionsprocesser. Partnerskapet mellan EOS och Hyperganic tar nu detta tillvägagångssätt till nästa nivå.

Ett radikalt exempel är en aerospike-raketmotor designad av Hyperganic och tillverkad av EOS och AMCM, ett företag i EOS-gruppen. Aerospike-motorn, som klassiskt ses som en enorm ingenjörs- och tillverkningsutmaning, byggdes från grunden med hjälp av en algoritmisk modell av Hyperganic. En av de hundratals mönster, som Hyperganic producerade på bara några dagar, producerades i en EOS M 400-4. Den mycket komplexa komponenten printades utan stöd med den nyutvecklade EOS NickelAlloy IN718-processen.

Aerospike-motorn omarbetades sedan automatiskt för produktion på ett betydligt större AMCM M 4K-system i EOS CopperAlloy CuCrZr. Att kombinera nivån av komplexitet i design med förmågan att skriva ut i sådan storlek på ett tillförlitligt sätt kommer att driva nästa innovation inom rymdframdrivning.

Om EOS
EOS tillhandahåller ansvarsfulla tillverkningslösningar via industriell 3D-utskriftsteknik till tillverkare runt om i världen. Genom att koppla samman högkvalitativ produktionseffektivitet med sin banbrytande innovation och hållbara metoder kommer det oberoende företaget som bildades 1989 att forma framtidens tillverkning. EOS drivs av sitt plattformsdrivna digitala värdenätverk av maskiner och en holistisk portfölj av tjänster, material och processer och är djupt engagerat i att uppfylla sina kunders behov och agera ansvarsfullt för vår planet. www.eos.info

Om Hyperganic
Hyperganic Group, som bildades 2017, är ett globalt mjukvaruföretag med kontor i Tyskland, Singapore och Kina. Hyperganic omdefinierar teknik för att förbättra framtiden för mänskligheten. Företagets mjukvaruplattform skapar delar, strukturer och hela maskiner genom algoritmer och AI, och möjliggör massproduktion i digitala fabriker med industriell 3D-printing. Hyperganic arbetar med ledande företag och forskningsorganisationer i USA, Europa och Asien inom en mängd olika områden. www.hyperganic.com

LATEST NEWS

- News from the industry
6/20/2022
En av Gold Sweden’s Best Managed CompaniesDen mest kraftfulla dammsugaren* från MieleWenaas AS etablerar sig i SverigeNya rapporter ger djupare insikt om hybridarbete
6/17/2022
Höj trycket lokalt med hjälp av tryckluftClemondo satsar på miljövänliga produkterNu ska Dalarna locka fler utländska investerare20 företag får utmärkelsen Sweden’s Best Managed Companies 2022Elektrifiering av bioraffinaderier ger flerfaldig produktionsökningAudi gör det lättare att ladda elbilenNy bläckstrålemärkning till OEM Electronics maskinparkIndustrins förutsättningar inför avtalsrörelsenEaton utökar samarbetet med MicrosoftMiljonstöd möjliggör återvinning av komplex plast Sigma Technology lanserar ett nytt företagCisco presenterar lösningar för smartare, enklare nätverkNy injektionspistol sparar både arbetstid och resurser
6/16/2022
Förstå PulverbäddsfusionsteknikSvenska Mässan Gothia Towers satsar på solcellsanläggningSchneider Electric rankas på andra platsSnabbväxande installationsföretag med många strängar på sin lyraNy funktion möjliggör nätverkande kring Zoom-eventsElmopeder går undan nuCarlsberg elektrifierar lagertransporterna i HallandLambertsson växlar upp med förnybart bränsleBYGG.se lanserar ny offerttjänst för hantverksarbetenNio nya projekt vässar svensk 2D-branschRenta förenas med norrländska L E MaskinStorskalig odling av mikroalger Unit4 förvärvar danska Scanmarket
6/15/2022
ABB-robotar lyfter produktivitet och hållbarhet på Fårbo Mekaniska Omvänd osmos – StapelbarNy landschef för Ahlsell SverigeMimecast har köpts upp av riskkapitalbolaget Permira Sökmotorn för möbler och inredning i Sverige - FAVIFlyttstädning och annan städning för företagetHelsingborg startar Sveriges första kommunala AI-labbNy utbildning säkrar hållbara affärer i Sydsveriges näringslivElever på Järfälla gymnasium tilldelas BygmastipendietTranpenad förvärvar Eyes4workUltimo ledare inom EAM-teknologiNy Castrol studie i Norden kring nästa bilköpStor skillnad på epostskydd bland nordiska företag Peab utför renoverings­projekt för Helsingfors UniversitetssjukhusTaigatechs AI-lösning redo för marknadenJoanna odlar i ett Elfa-system!
6/14/2022
CAD-Design blir vanligare och vanligareVolvo CE påbörjar testning Ny lasertrackerplattform med ultralång räckviddBättre fiskelycka tack vare hållfast LesjöforsdetaljF-Secures nya allt-i-ett-skydd förenklar säkerheten Lambertsson etablerar nytt kundcenterNP Nilsson förvärvar och växer inom industriellt byggandeNu möts internationell gruvindustri i SkellefteåDigitaliseringen har fått yrkeshögskolan att satsa på fler programmerareOmedelbara offerter på CNC-bearbetningHydroscand Group AB förvärvar Anderstorp Hydraulik ABZipforce lanserar en ny generation portabla elmotorer för cyklarNya allroundmaskiner för effektiv palltransportVärldsledaren inom värmepumpar storsatsar på den svenska marknaden
6/13/2022
Optimal lösning – det är målet för varje projektABB visar upp framtiden för processautomation