TUESDAY, MAY 18 2021
Följ oss i sociala medier

LATEST NEWS

- News from the industry

Protolabs lanserar ett unikt hackathon i hållbarhet för designingenjörer

Snart startar ett helt unikt utbildningshackathon för designingenjörer i Europa. Protolabs center för samverkan, inspiration och innovation - InspirON - har skapat evenemanget, som ger deltagarna en total genomgång av de allt mer angelägna hållbarhetsfrågorna.
Det digitala eventet startar den 20 april och pågår till slutet av maj och består av paneldiskussioner och webinar med hållbarhetsexperter och kända tänkare inom området i kombination med praktiska uppgifter.

InspirON-eventet genomförs i samarbete med IET - Institution of Engineering and Technology och Wevolver, och kommer att hjälpa deltagare förstå hur utveckling kan göras maximalt hållbart genom hela produktens livscykel.

Under de närmaste åren kommer vi att uppleva snabbare förändringar mot en mer hållbar värld, grundade i beslut fattade av regeringar runt om i världen. Den svenska regeringen har exempelvis satt som mål att minska koldioxidutsläppen inom icke-handlande sektorer med 63% fram till 2030, det brittiska målet är en generell minskning med 68% fram till 2030, medan EUs målsättning är minst 55% under samma period.

Bjoern Klaas, Vice President och ansvarig för Protolabs verksamhet i Europa kommenterar: “Regeringars ambitioner leder till tuffare krav på tillverkningssektorn och som en konsekvens också på dem som designar och utvecklar produkter. Vi står alltså inför en stor designutmaning och det är mot den bakgrunden, vi nu presenterar vårt InspirON-evenemang, som ett sätt att hjälpa designingenjörer att gå mot en mer hållbar ekonomi.

“Evenemanget är ett utmärkt tillfälle för designingenjörer, oavsett var de befinner sig karriärmässigt, att lära sig direkt från experterna inom området. Det kommer att hjälpa dem förbereda sig för den snabbt utvecklande “gröna” lagstiftningen - samhällets ökande intresse och ambition för energieffektivitet, minskat plastavfall och begränsning av växthusgaser och andra föroreningar.”

“Fokusområden inkluderar etik, allmänhetens inställning, material, processer, cirkulär ekonomi och goda exempel inom hållbarhet - allt levererat av ledande auktoriteter inom området . Några av dem är ‘innovation warrior’ Simon Lockrey, Sophie Thomas från brittiska grafiska designerfirman Thomas Matthews, författare och talare Alexandra Deschamps-Sonsino samt Chris Grantham från IDEO.

Evenemanget för samman deltagare under principen “lärande i kombination med utmaning”: Vad kan deltagare designa om med livscykelanalys (LCA) och hållbarhet i åtanke?

Utmaningen ger deltagare möjlighet att jobba i team och praktiskt använda vad de lär sig samt få återkoppling på sitt arbete. Alla webinars, paneldiskussioner och utmaningen som sammantaget utgör evenemanget är kompetensutvecklings-ackrediterat (CPD) i enlighet med IETs CPD-policy.

Bland de många experter som deltar i eventet finns Dr Simon Lockrey, senior lecturer på RMIT, Australien och styrelseledamot i International Sustainable Development Research Society. "Vi står inför stora utmaningar under det här århundradet; klimatförändringar, begränsningar av tillgången till resurser och ökade risker kring tillgång till mat och vatten. Designers och ingenjörer måste bli mer medvetna om vilken inverkan de produkter och tjänster de utvecklar har på världen mot bakgrund av dessa ökande problem. Livscykelanalyser är ett sätt att öka förståelsen för frågorna och InspirON-evenemanget från Protolabs sprider ljus på de bästa lösningarna globalt så att de kan användas i framtida projekt.”

En annan av experterna är Dr Vannessa Goodship, associate professor i gruppen för material och tillverkning (WMG) på Warwicks universitet i Storbritannien. “Att överlåta frågor kring hållbarhet till andra är inte längre ett gångbart alternativ. Vi måste agera nu. Vi måste lära oss mer nu. Ta därför chansen att delta på InspirON från Protolabs och lär dig hur framtidens design ser ut, möt communityn, nätverka och gör skillnad.”

Bjoern Klaas avslutar: “Tillverkare börjar i högre grad inse det verkliga värdet av hållbarhet, och att det finns många praktiska och finansiella fördelar både på kort och lång sikt. Ett lämpligt ramverk som InspirON-evenemanget, gör att designingenjörer kan bli bättre på att förverkliga dessa fördelar och därmed förbättra lönsamhet och se till att verksamheter lever upp till framtidens regelverk och nya krav från konsumenter.”

Evenemanget genomförs på engelska. Du hittar mer information och anmäler dig på eventets webbsida här.

Mediekontakt:
Helena Liden, JustPR
Tel: 0702 651195
Epost: helena.liden@justpr.se

https://www.wevolver.com/
Contact information
Mailing address
Halesfield 8
TF74QN Telford
Region
United Kingdom
VAT number:
5366160
Founded: Not specified
Employees: Not specified
English description is missing, swedish description below.

Välkommen till Protolabs!

Företaget grundades 1999 av Larry Lukis, en framgångsrik entreprenör och datanörd. Han ville radikalt minska tidsåtgången för att ta fram formsprutade prototypsdelar.

Hans lösning var att automatisera den traditionella produktionsprocessen genom att utveckla en komplex mjukvara som kommunicerade med ett nätverk av fräsar och pressar. Till följd av detta kunde plast- och metalldelar produceras på en bråkdel av den tid det tidigare hade tagit.

Hur vi kan hjälpa
Snabbare produktutveckling, minskade kostnader och optimerad leveranskedja med 3D-utskrifter, CNC-bearbetning och formsprutning som tekniken möjliggör.

Välkommen att kontakta oss!

Certifications

ISO 13485:2016 – ISO 14001:2015 – ISO 9001:2015

Contacts

Tom Edstav
+46 (0) 8 408 391 86
+46 (0) 70 39 30 444
Mercy Mbabazi
+46 (0) 8 408 391 56
Stephan Garber
+46 (0) 8 408 391 59
Eino Heinonen
+46 (0) 8 502 426 41

Videos

This is Digital Manufacturing

This is Digital Manufacturing
We Are Local: CNC Machining at Protolabs

LATEST NEWS

- News from the industry
5/6/2021
KH-maskin öppnar i JönköpingStrömsnäs förpackningar ökade försäljning under Q1 Bränslepellets löser klimatkris i NederländernaNYHET: Energieffektiv synkronmotor som sätter en ny standardRISE växlar upp inom tillämpad AI - Rekryterar tio AI-forskare till ny centrumbildningFantastisk vecka för flera anläggningar i SverigeSpara tid och energi med en plugg som klarar alla bygguppdragTransportbranschen kan dra viktiga lärdomar från pandeminLogistic Contractor AS inleder samarbete kring en logistiktomt sydväst om OsloFacebook-efterlysning hittade julgäster från Tjeckien
5/5/2021
Grön energi sänker CO2-utsläppen med mer än hälften Länk för länk: Fördelarna med att se hela kedjanNomo förvärvar ABRA KulelagersenteretDoldisen som är navet i det nya restauranglandskapetGeomatikk tecknar avtal med SinfraUltimo Software Solutions går in på den nordiska marknaden På väg med Truckloads of InspirationAcronis säkrar en investering om 250 miljoner USD och värderas till 2,5 miljarder USD
5/4/2021
Nordomatic stärker strategiskt fokus på medarbetare och företagskulturSmart tillverkning & Industri 4.0: Mastercams femdelade vision lyfter framtidens tillverkningFasthållning med vakuum­teknikTvå starka familjföretag fusioneras - Polarica tar det stora klivet för framtidens bärhus tillsammans med Kaskein Marja Falu Mekaniska Verkstad AB förvärvar Svärdsjö Mekano ABManitou 180ATJ är en favorit hos Molins Saxliftar ABHydroscand satsar på ökad kapacitet i automatiserat centrallagerFiber och Elkraft i Norr AB blir en del av VINCI Energies nätverk i SverigeTrend Micro presenterar den första säkerhetslösningen som förhindrar avbrott i industriella kontrollsystemSom svar på elbristen - MVS lanserar hållbar energi­lagringslösningDell Technologies lanserar partnerprogrammet RISE
5/3/2021
Nu byggs Algecos nordligaste entreprenörsboendeToolbar från Edströms Verktyg förbättrar lönsamheten hos WelandSå enkelt är det att boka tågfrakt från Kina till Sverige hos DB SchenkerBolt ny taxiaktör i Linköping och Norrköping – "hög tid att östgötar slipper betala överpris"83 procent har använt en QR-kod för att genomföra en betalning det senaste året – men många känner inte säkerhetsriskerna som finnsAMAZONE lanserar en ny generation av sin självgående växtskyddspruta Pantera.Peab bygger ny containerhamn i SundsvallOptimera först i Sverige att sälja Ekolutions hampafiberisoleringKundanpassade filtreringslösningarNSK-lager ökar driftsäkerheten i drivlinan inom jordbrukssektorn
4/30/2021
Försvarsmakten förnyar maskinparken med ännu fler hjullastare från SweconKollaborativa robotar från ABB hjälper Husqvarna att bli mer kostnadseffektivaFANUC lanserar ny trådgnist modell!Manometer med hastelloy­membran från WIKANy AI och Maskinförordning föreslås av EU-kommissionenTerri släpper ny maskinserie med innovationen Terri AWS som standardIndustrirörmontörsutbildning på Hammarö fortsätter i Monticos regi – stor efterfrågan i branschenABB:s robot IRB 1300 förbättrad med nytt skydd för tuffa miljöer och renrumstillämpningarUpp till kamp för landets hårt kämpande småföretagareRenta expanderar i NorgeSafestate – Startupen som ska förenkla it-säkerhet och skydda svenska företag mot cyberhotFrån Trainee till Team LeaderProcessindustrin lockar - många kvinnliga sökande till YH-utbildningPalo Alto Networks Prisma Cloud får automatiserat skydd för hybrida multi-molnmiljöerJoakim Efraimsson utses till vd för Wästbygg AB
4/29/2021
Exakt reglering vid låga cylinderhastigheterKarl Magnus Skepö är ny säljare på det södra distriktetSchneider Electric lanserar flexibla och lättmonterade armaturen Exiway LightUtan servicetekniker stannar produktionenNy handbok om elsäkerhet i arbetslivetMer etanol i bensin ger stor klimatvinst, borde gjorts tidigare!Guide för gummibeläggningar på stickade arbetshandskar
4/28/2021
SMC lanserar robust och energisnål 2-portsventil
Advertisements