Ad

LATEST NEWS

- News from the industry

Preem har utfört lyckade produktionstester

Med Enviros återvunna pyrolysolja
Scandinavian Enviro Systems (publ) ("Enviro", "Bolaget”) har informerats av drivmedelsbolaget Preem om att bolaget genomfört lyckade produktionstester av den återvunna pyrolysolja som Enviro nyligen levererade.

Drivmedelsbolaget Preem beställde i november förra året återvunnen pyrolysolja från Enviro för användning som råvara för produktionstester för att fastställa hur väl den lämpar sig för framställning av olika biobränslen. Sedan oljan började levereras i början av februari i år har Preem genomfört tester av oljan vid sin anläggning i Lysekil som sedan tidigare beviljats tillstånd för produktionstester av just pyrolysolja.

Den olja som levererades hade återvunnits ur uttjänta däck vid Enviros anläggning i Åsensbruk och Preem har nu informerat Enviro om att testerna fallit väl ut. Sedan tidigare har ett dotterbolag till ett ledande amerikanskt oljebolag också genomfört lyckade produktionstester av Enviros olja. Det amerikanska oljebolaget har efter det lyckade produktionstestet lagt en kommersiell order på Enviros pyrolysolja värd totalt 4,7 MSEK, något Enviro tidigare kommunicerat.

– Beskedet från Preem är ännu en viktig bekräftelse på det kommersiella värdet på vår återvinningsteknologi och de material som vi kan utvinna med hjälp av den. Det här ger ytterligare stöd åt vår expansionsplan och den förväntade lönsamhet som den bygger på, säger Thomas Thomas Sörensson, vd för Enviro.

Förutom användning för framställning av biobränslen kan Enviros olja även användas för att ersätta fossila oljor inom såväl oljeindustrin som den kemiska industrin.

Enviros återvunna pyrolysolja har sedan tidigare både erhållit certifiering i enlighet med det globala hållbarhetscertifieringssystemet ISCC EU samt godkänts i enlighet med EU-förordningen REACH.

För mer information, vänligen kontakta:
Thomas Sörensson, vd Enviro, +46 (0)735-10 53 43, thomas.sorensson@envirosystems.se
Alf Blomqvist, styrelseordförande Enviro, +46 (0)733 149 700, alf@blomqvistunlimited.com

Mangold Fondkommission AB är Enviros Certified Adviser på Nasdaq First North Growth Market Stockholm.

Scandinavian Enviro Systems AB
Frihamnen 16B, 417 70 Göteborg
info@envirosystems.se
envirosystems.se

LATEST NEWS

- News from the industry
5/26/2023
Red Hat introducerar AI-driven automation Förnyar och utökar sitt utbud av verkstadsinredning Ransomware driver profess­ionalisering av cyberbrottFredrik Göransson blir ny VD för Transtronic ABRed Hat påskyndar IT-automation
5/25/2023
Gnosjö har Nordens största hydromatpark VBN Components nya maskinVad företag ska tänka på vid val av företagsabonnemangDubbade däck på hjul­lastaren ger säker snöröjningTillkännager Partner Award-vinnarna på SPHERE23
5/24/2023
Hur man löser storleksbegränsningar?Account Manager Western Sweden & DenmarkBra resultat på CementaNordic Laser Technology CenterUppdaterad snedsätesventil
5/23/2023
Kundutbildning i fjädertek­nik hos lettiskt kundföretagAros Kapital blir officiell partner till IFK GöteborgHar ni behov av specialmaskiner?Bildanalys & Vision byter namn till Computer VisionConsilium Safety Group och Roxtec i samarbete
5/22/2023
Jämför lån online för att hitta det bästa erbjudandetSwift-Cut – Mycket maskin för pengarna!SSAB och BE Group sam­arbetar inom fossilfritt stålSamarbete för att nå hållbara lösningarMensapriset 2023 går till Fredrik Löfgren!