SATURDAY, JANUARY 19 2019

LATEST NEWS

- News from the industry

Porttelefonen är bara början på våra smarta hem

Med en modern porttelefon så kan du lita på att enbart behöriga personer kommer in och ut i fastigheten.
Detta är något du kan läsa om mer här ( titanbeslag.se/porttelefon/ ). Utvecklingen av smarta passersystem har gjort det tryggare på arbetsplatser såväl som i fastigheter med privatbostäder. Det här är en del av utvecklingen som ger oss smarta hus och hem. Men porttelefonerna är bara början. Det finns så mycket mer som kan ge oss ökad livskvalitet hemma och på jobbet.

Vad är ett smart hem?

Du kommer hem och knappar snabbt in din kod i den porttelefon som finns i porten. I samma stund så tänds lamporna i ditt hem och vattenkokaren drar igång så att du har hett vatten till kaffe och te då du kliver genom dörren.

Trots att det är en iskall decemberdag så är det varmt och mysigt i ditt hem. Golvvärmen gick igång innan du ens närmade dig porttelefonen. Allting är programmerat för att passa din livsstil. När dina behov förändras så är det inga problem. Du kommer åt husets funktioner via din smartphone och kan snabbt ändra inställningar oavsett var du befinner dig.

I ett smart hem så är allt från passersystem till gardiner kopplade till nätet. Du kan styra värme, ljus och vitvaror. Du bestämmer om en person får komma in eller inte oavsett om du själv är i hemmet eller befinner dig på andra sidan jordklotet.

Tekniken finns, men är vi redo?

Det smarta hemmet är inte en framtidsvision. Allt som krävs för att koppla upp ett hem och se till att samtliga system (porttelefon, kyl, stereoanläggning och mer) är synkroniserade finns. Många hem är utrustade med den teknik som gör att det går snabbt att göra hemmet smart. Tekniken är alltså på plats men den kanske inte används vilket har mer med möjliga användare att göra.

Även om Sverige ligger i framkant vad gäller användning av avancerad teknologi så är inte alla redo för ett smart hem. Det kan ta lite tid att vänja sig vid tanken om en vardag som påverkas av programmering. Men så snart som bekvämligheter blir till vana så är det svårt att tänka sig en värld utan. Så är det ju redan med Internet och med smarta telefoner.

Gemensamma passersystem är inkörsporten

Man skulle kunna säga att de passersystem som numera används så flitigt på arbetsplatser såväl som i bostadshus är inkörsporten till smarta hem. Passersystem är också smidiga att installera, vilket är något som berörs här ( titanbeslag.se/passersystem/ ). När vi inser att det är så pass enkelt att kontrollera en port och husets dörrar med kod och smartphone så är steget till andra smarta tekniska lösningar inte så långt.

Dessutom så är det ju så att existerande system kan användas för vidare utveckling. Det betyder att de som rör sig i fastigheten kan använda samma appar och kod för fler funktioner. Då blir det enkelt att dra nytta av det smarta hemmets möjligheter. De känns inte som en fantasi som förvisso låter lockande men alltför krånglig. Fungerar det på jobbet så fungerar det också hemma.

Titan Beslag i Sverige AB

1/15/2019
Då öppnar nya Rejmes Bil i FalkenbergSveriges Arkitekter har nominerat nyckelfria Ohboy till Bostadspriset 2018Colliers gör uthyrning i BoråsFyra IT-experter tar Webstep till UppsalaStabilotherm AB byter namn till Pergite Outdoor AB och växlar upp den digitala närvaron
1/14/2019
Peab utför mark- och grundläggningsarbeten för nytt värmeverk i UppsalaUniteam storsatsar i StockholmWimab Evenemang ny huvudsponsor till Företagardagarna 2019Sh bygg, sten och anläggning förvärvar EnergigrävarnaNytt affärssystem förenklar kundernas vardagRealgymnasiet i Norrköping satsar på programmerings­vecka för över 200 eleverGeoredundans mellan egna datacenter skapar tryggare kunderTeknikprodukter startar samarbete med PXL SealsFyrfasen Energi vinner upphandling med NP3Secify AB får ny VDBevego välkomnar ny AO-chef för Teknisk Isolering. Smart analysverktyg som förbättrar driften i många branscherNytt rekord för Volkswagen – levererade fler bilar än någonsin tidigareINGO öppnar automatstation i BengtsforsPeter Ervasalo har utsetts till vd för DHL Express Sverige
1/11/2019
Exakt tryckövervakning i anläggningar och rörledningarPeab bygger hyreslägenheter i HelsingborgPanasonic förnyar sitt TOUGHBOOK-kontrakt med telekomjätten Proximus Skanska bygger universitetsbyggnad i Cullowhee, NC, USA för cirka 570 miljoner kronorHär Livestreamar Logistikpodden för framtidens logistik Utökat sortiment av STANLEY FATMAX laseravståndsmätareSödra vill inspirera unga tjejer till att bli framtidens ingenjörerEtt rent nöje för jämna ytorHur mycket kan vi egentligen lägga på minnet?Best Transport trendspanar inför 2019Ökad försäljning för femte året i rad för Lexus i EuropaGår mot prisrekord i 2019Rekordvolymer av sågade trävaror för MIMAB och APM TerminalsSå påverkar AI framtiden för ingenjörerMarcus Nilsson blir ny affärsområdeschef för Veidekke AnläggningMidsona ställer om till fossilfria transporter med Transportinitiativet
1/10/2019
En värdefull regel för att välja rätt fräsverktygKasta loss för vridspjällsventilen GEMÜ 480 VictoriaTänk smart använd HARTKlaravik når ny milstolpe: auktioner för över en miljard under 2018Återvinningsföretaget Remeo går i bräschen för cirkulär ekonomiCastellum uppför ny anläggning för Mekonomen i MalmöCES 2019: BMW visar upp den dolda tekniken i framtidens interiörOptidev bakom tekniken för PostNords SameDayKeyMan bland Sveriges mest framgångsrika företagPensionärer är de företagare som håller landsbygden vid livIT-bolaget expanderar i Uppsala med ny våningPiteEnergi skapar förutsättningar för ett smartare PiteåStor invigning i GällivareSara Brandt blir ny vice vd på Almi FöretagspartnerSågen som inte darrar av att anta en utmaningActibump framgångsrikt i Australien Ny VD ska vidareutveckla ProcuratorVolkswagen bildar nytt företag inom grön el och laddningslösningar
1/9/2019
Dubbelt jubileum i Swecons utrustningsverkstad i Eskilstuna Bin-picking direkt från pall med PhotoneoNästa steg inom affärsutveckling: digital transformation med människan i centrumBAGA på VA Tour Sweden 2019Låsbart smörjmunstyckeUtökat urval av manöverdon och diametermått för reglerventil GEMÜ 567 BioStar controlHjälper proffsbyggare med utbildning!
Advertisements