LATEST NEWS

- News from the industry

Permanova växlar upp inom laserhärdning - köper nytt bolag

Laserhärdning är en teknologi på frammarsch där allt fler tillverkare inser fördelarna. Många är intresserade av att integrera laserhärdning i sin produktion, men har inte tillräckligt stora volymer för att investera i en egen station. Permanova har förvärvat LaserTool och kan nu erbjuda laserhärdning för prototyp- och legotillverkning inhouse.
Efterfrågan på laserhärdning ökar kraftigt
Efterfrågan på laserhärdning har ökat kraftigt inom tillverkningsindustrin de senaste åren. Laser är en utmärkt värmekälla för att härda olika stållegeringar och har många fördelar jämfört med andra härdningsmetoder. En av de största fördelarna är den höga precisionen som gör det möjligt att härda specifika områden. Det ger även hög ythårdhet, liten deformation och minimalt behov av efterbearbetning.

Köpa egen station eller använda legotillverkning?
Att investera i en station för laserhärdning är något som kräver planering och testning. Som tillverkare vill man först säkerställa att laserhärdning är rätt teknologi för sin produkt. Man vill förmodligen göra en prototyp-serie och kanske testa sin produkt på marknaden innan man börjar producera stora volymer.

Permanova har lång erfarenhet av att utveckla, tillverka och installera robotiserade lasersystem för metallbearbetning. Men för företaget är det viktigt att hitta en lösning som passar kunden med fokus på produktivitet, kvalitet och lönsamhet, oavsett om kunden väljer att investera i en station eller inte.

“På Permonova erbjuder vi kunskap och expertis från produktutveckling till produktion och utrustning. Vi gör en förstudie där vi testar processen, vi tillverkar en prototyp för testning internt eller hos slutkund och kan även producera en begränsad volym för att säkerställa att produkten fungerar på marknaden, innan kunden tar beslut om att investera i en egen laserstation och börjar producera stora volymer”, säger Håkan Grubb, VD på Permanova.

För tillverkare som beslutar sig för att investera i en laserstation utvecklar, tillverkar och installerar Permanova stationen utifrån kundens behov. De hjälper även till med att testa nya produkter, processer eller material. Om kunden vill föra in en ny produkt i produktionen kan Permanova hjälpa till med att ta fram parametrar för produktionsprocessen i deras egen labbmiljö för att inte störa kundens pågående produktion.

Legotillverkning inhouse med förvärvet av LaserTool
För de tillverkare som är intresserade av laserhärdning, men inte har tillräckligt stora volymer för att investera i en egen station, erbjuder Permoanova nu laserhärdning för prototyp- och legotillverkning inhouse tack vare förvärvet av LaserTool.

LaserTool är experter på laserhärdning och har lång erfarenhet av laserhärdning av verktyg och komponenter samt legoproduktion. “Det är med glädje och en stor portion stolthet jag ser på förvärvet. Det är en positiv utveckling för bolaget att ta nästa steg då allt fler kunder efterfrågar laserhärdning”, säger Jan Kvist, VD på LaserTool.

“Förvärvet av LaserTool innebär att Permanova nu kan nu erbjuda tillverkare inte bara förstudier, framtagning av prototyper, marknadstester samt integration av laserstationer, utan även laserhärdning för legotillverkning inhouse. Vi har den samlade kunskap och utrustning som krävs för att genomföra hela processen på ett effektivare och flexiblare sätt än tidigare”, säger Håkan Grubb.

Förvärvet av LaserTool innebär att Permanovas kunder får en mycket lägre inträdesbarriär till laserhärdning. “Tillverkare kan på ett kostnadseffektivt och enkelt sätt införa laserhärdning som metod i din produktion utan att behöva investera i en egen laserstation. Om du sedan ändå vill investera i en station hjälper vi dig med utveckling, tillverkning och installation baserat på dina behov och önskemål.”, säger Håkan Grubb.

Läs mer här:
https://www.permanova.se/permanova-vaxlar-upp-inom-laserhardning-med-legotillverkning-inhouse/

LATEST NEWS

- News from the industry
4/11/2024
Sjöö Sandström expand­erar med ny säljareLantbrukarna pressade av låg lönsamhetKia presenterar uppdaterad elbilsstrategi
4/10/2024
4 fördelar med Maskinera auktionsförsäljningFördelar och funktioner för det nya vajersystemetSeiferts avfuktareNy STIHL produktions­anläggning i RumänienDåligt förberedda och övermodiga
4/9/2024
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN
4/8/2024
Tre starka varumärken Nyhet! ENUX NordicMiljövänligt byggmaterial kan vinna forsknings-SMNu bildas Nordens ledande expert BOLIST Byggstart är tillbaka
4/4/2024
Officiell återförsäljare av RotoclearXometry Förbättrar med Xometry.ProSG Maskin firar 60 årHMS Networks och Red Lion Controls samarbetarÖver 54 miljarder cookies på dark web