P2P-långivaren Fixura väljer Mambus molnbaserade bankplattform - industritorget.com
WEDNESDAY, AUGUST 05 2020
Följ oss i sociala medier

LATEST NEWS

- News from the industry

P2P-långivaren Fixura väljer Mambus molnbaserade bankplattform

Det gör detta för att skala upp och utveckla sin marknad i Norden.
I arbetet med att ta fram en ny låneprodukt, som skulle ge peer-to-peer-långivaren Fixura en tydligare bild av lånesökarnas ekonomiska status, ville de finna en partner som snabbt och säkert kunde genomföra produktutvecklingen med bibehållen tillväxt och kapacitet för Fixuras befintliga produkter och tjänster.

Valet föll på Mambu, ett fintechbolag med beprövad track-record för att hjälpa finansaktörer att lansera nya produkter och funktioner snabbt och effektivt och i en molnbaserad miljö som har flexibilitet att ändras efter behov med marknaden.

– Mambu är i huvudsak kärnan i vårt system, och det har verkligen påskyndat utvecklingen och med en go-to-market-tid som imponerar, säger Hannu Puolitaival, COO på Fixura.

Fixura som grundades 2009, är den äldsta P2P-långivaren i Norden och de har en enkel affärsidé - att förena investerare och privatpersoner med behov av finansiering på ett sätt som gynnar båda. Fixura erbjuder konsumentlån med låg kostnad och investeringstjänster som är enkla att använda. Den nya plattformen förbättrar redan avsevärt slutkundens upplevelse .

Fixura är det första utlåningsföretaget i Norden som använder PSD2- baserad (payment services directive) kontoinformation, och har utvecklat sina egna algoritmer för att använda maskininlärning för att kategorisera informationen. Detta ger en mycket komplett bild av lånesökarens ekonomiska status.

Trots den ekonomiska turbulensen till följd av COVID-19 har Fixura tack vare Mambus snabba bankteknik lyckats lansera en ny låneprodukt mycket snabbt. Den nya plattformen, som har varit under utveckling under de senaste sex månaderna, är igång och erbjuder bland annat Fixuras nya autoinvest-funktioner, som automatiskt diversifierar investeringar till hundratals lån och sänker risknivån avsevärt.

– Vi insåg att det gamla systemet var daterat efter fem år.. Vi visste att såvida vi inte gjorde en uppgradering att vi kunde möta större utmaningar i framtiden, särskilt också med tanke på att vi vill skala upp verksamheten och lansera nya produkter på nya marknader, säger Hannu.

Genom att tillhandahålla snabba och flexibla banklösningar har Mambu hjälpt Fixura att skapa konkurrenskraftiga kundupplevelser, utveckla sin affärsmodell och sina tjänster.

Fixura planerar att utvecklas genom att titta på möjligheten att införa nya produkter och tjänster för sina kunder. För Fixura var Mambus adoptionshastighet värdefull - med det första beslutet att dra igång efter bara 2-3 månader.

– Ur ett kundperspektiv ger Mambu stabilitet och effektivitet. Vi lanserade för bara tre månader sedan, och vi kör redan på en riktigt pålitlig nivå när det gäller att hantera kundkonton, vi ser inte mycket kvar att göra när det gäller förbättringar, något som vi också hör från våra kunder, säger Hannu.

Som nästa steg planerar Fixura att utvidga sin räckvidd i hela Norden och i Europa, de ser fram emot fortsatt samarbete och utnyttja Mambu för att skala sin verksamhet.

LATEST NEWS

- News from the industry
7/9/2020
Ny lärportal för kompetenshöjning inom industrin2D-kodläsare får automatiseringen att rullaEffektivitet på en ny nivå med IE5+ motorer och LogiDriveNy undersökning bland småföretagare: Få känner till vad fossilfri el innebär Equinix i nytt globalt samarbete med Alibaba Med IT som vapen besegrar Panini matsvinnet
7/8/2020
LFE – Animation av elektromagnetisk digital flödesvaktHantera dina spännband som ett proffsFöråldrad teknik gör att transport-och logistikföretag förlorar kunder Svenskarna börjar pensionsspara för sent – många riskerar att få klara sig på halva lönen BluJay partnerskap med Raven Logistics ger ett enda transportsystemUnit4 introducerar nytt globalt partnerprogramVerizon Business utökar sin VNS-portfölj med Ciscos ENCSAI-företag ska hjälpa handeln fylla butikerna med bibehållet avstånd
7/7/2020
Stort projekt för bilindustrin avklarat!Förbättrad säkerhet och ergonomi med ny och modern produktionsutrustningCTEK och Ferroamp lanserar ny integrationslösning för Chargestorm Connected och EnergyHubElesa tilldelas Högsta Kreditklass av Syna!
7/6/2020
Ny och unik data visar på bred och stor efterfrågan av byggplåtWELAND AB förvärvar Andon Robotics AB och Svets & Robotteknik i Småland ABJuni blir den första månaden under 2020 med färre inledda konkurser i Sverige än 2019.Ny rapport uppmärksammar HCL som ledande leverantör av specialiserade insiktstjänster Emballator skräddarsydde guldhink för Svenska SpelHushåll i Europa är för varma under sommarenNya möjligheter för telekomoperatörer med edge computingMambu ingår partnerskap med Google Cloud för att snabba på kundernas övergång till molnet
7/4/2020
Nytt distributionsavtal med Pedab breddar marknaden för dynabook
7/3/2020
Bolt introducerar ny och unik prissättningsmodell för sina elsparkcyklar mySwecon uppdaterad - här är nya finesserna!Wibax ingår i avtal om att förvärva Baltic TankNorelem säkrar fabriksteknik med ny skärmhållare och tillbehörssortimentFallskyddsprodukter från PetzlDana Lim rekryterar nyckelkompetens inom industriförsäljningMolnanvändningen i företag ökar både under och efter pandeminTechnima Nordic har lanserat nya aerosoler med RAL-bättringsfärger avsedda för färgmarknadenGoldman Sachs och TPG Growth leder Infinidats nya finansieringsrunda
7/2/2020
En återfödelse i innovationens namnNy gratis e-utbildning inom byggetik ska nå flerFixera med vakuumteknik direkt på arbetsbordetAtt anlita en konsult kommer aldrig blir detsamma igen!Maximera era digitala verktyg – för kreativitetens skull Lindab lanserar ställbar rännkrok som passar alla takNy handbok beskriver hållbarhetsaspekterna för skogsråvara från svenskt skogsbrukMontera i sten eller betong vid sommarhuset
7/1/2020
100 procent återvunnen plast i ny pall för Systembolagets flödenAnimation av flerstegsejektorer som minskar luftförbrukning100-årig forskning kan utrota dödsolyckornaKompakt och tunn centrifugalfläktHär är utsuget som renar utandningsluften från virus och bakterier
6/30/2020
VBN Components hårdmetall vinner Best of Industry AwardWeland investerar i såglinje från KaltenbachTryggare arbetsplats inom tillverkningsindustrinIntegrerat packflöde skapade ökad effektivitetEtt par räcker - HARTING TW1STEREftermontering av dödvinkelassistent för tunga lastbilarMotorer för puckhantering och sorteringsarmar i automatiserat i labbFör gemensam och säker hantering av produkt- och miljödata
6/29/2020
Unikt samarbete med ABB säkrar leverans av Tiki-maskerEldriven hjullastare – ett bättre alternativ för både klimatet och arbetsmiljönVad innebär tillräckligt pålitlig när du anlitar en barnvakt? Hållbar industri, innovationer och infrastrukturIndustriell 5G Router utvecklas i samarbete mellan Phoenix Contact, Ericsson och Quectel
Advertisements