LATEST NEWS

- News from the industry

Nytändning för mobilt boende

Uthyrningsmarknaden växer
Siffrorna för nyregistreringar av campingfordon pekar uppåt. Samtidigt menar delningsplattformen Camptoo att även hyresmarknaden växer snabbt och siktar på att ha 500 uthyrningsbara fordon i Sverige på plattformen redan i år.

Svenskar är mer och mer intresserade av att investera i mobila boenden, såsom husbilar och husvagnar. En trend som har kommit tillbaka. Camptoo, en webbplats som kopplar samman husbil- och husvagnsägare med hyresgäster, uppskattar att antalet fordon på plattformen i Sverige kommer att fördubblas i år. Företaget menar också att marknaden för campingfordon växer.

Det växande intresset för mobila boenden (husvagnar och husbilar) bekräftas av siffrorna. Enligt data från Husvagnsbranschens riksförbund, HRF, registrerades 8 935* fordon för mobilt boende i Sverige förra året, jämfört med 2020, då siffran var 7 624**. Detta innebär en ökning med 1 311 fordon (17%).

Innan pandemin ökade nyregistreringarna av mobilt boende kraftigt mellan 2015 - 2018 för att därefter sjunka dramatiskt under 2019 - 2020. Nu ser trenden däremot ut att öka igen, även om världsläget har en viss hämmande effekt på just nyregistreringarna. Många fick också upp ögonen för camping, friluftsliv och semester på hemmaplan under pandemin, vilket avspeglar sig på hyresmarknaden.

“Vi har sett ett stort intresse för att hyra och hyra ut campingfordon med oss globalt och nu inför sommarsäsongen i Sverige har antalet bokningar börjat sticka iväg. Många tycker det är bekvämt att slippa den stora investeringen som ett köp av ett eget campingfordon innebär. Folk hyr dem gärna istället, dels för att prova på och få hjälp med hur det fungerar, men också för att det är mer hållbart att inte bara låta fordonet stå när det inte används. Det blir dessutom en fin extrainkomst för uthyraren,” säger Fredrik Rofors, Sverigechef på Camptoo

Favoritdestinationer i ett avlångt Sverige
Sverige är en perfekt destination för att upptäcka nya vackra platser, inte minst tack vare Allemansrätten. Österlen, Västkusten, Gotland och Stockholms skärgård har länge funnits med i toppen över svenska favoritdestinationer. Men nu ökar också besöken i norra delarna av landet, där fjällvandringar, vacker natur och platser som höga kusten lockar.

“Sverige är jättefint att semestra i och den flexibilitet som husbil och husvagn erbjuder är oslagbar. Vi har ett långt arv av camping och friluftsliv, vilket även den yngre generationen upptäcker alltmer. Våra gäster bokar idag resor med inslag av allt från golf, vindsurfing till gastronomiska upplevelser, eller bara för att sola och bada och upptäcka nya destinationer,” säger Fredrik Rofors, Sverigechef på Camptoo.

Allt fler använder också möjligheten att hyra husbil utomlands via Camptoo. Företaget har idag kontor i Nederländerna, Belgien, Storbritannien, Australien, Sverige, Danmark, Finland och Polen. Camptoo erbjuder sammanlagt mer än 6 500 olika fordon för uthyrning runt om i Europa.

*Källa: HRF, Nyregistreringar 2021
**Källa: HRF, Nyregistreringar 2020

För pressfrågor och tester av tjänsten, vänligen kontakta:
Björn Dahlgren, PR för Camptoo i Sverige via Northern Link PR, bjorn@nlpr.se
Contact information

Northern Link PR i Sverige AB

Mailing address
Kungs­gatan 60
11122 Stockholm
Visiting address
Kungs­gatan 60
11122 Stockholm
Region
Stockholm
Stockholms county
Sweden
Organization id:
556834-7198
Founded: Not specified
Employees: Not specified
English description is missing, swedish description below.

Välkommen till Northern Link PR.

Vi hjälper företag med nordiska ambitioner.
När det gäller PR och kommunikation, strävar Northern Link PR att vara det bästa valet för företag med svensk eller helt nordiska ambitioner.

Vi ser vikten av meddelanden, strategi och taktik som är nära i linje med dina affärsmål. Därför har vi etablerat kompetens inom en rad tjänster som kan utvecklas och anpassas beroende på din unika situation.

Välkommen att kontakta oss.

Contacts

Henrik Aare
070-598 22 82

LATEST NEWS

- News from the industry
6/20/2022
En av Gold Sweden’s Best Managed CompaniesDen mest kraftfulla dammsugaren* från MieleWenaas AS etablerar sig i SverigeNya rapporter ger djupare insikt om hybridarbete
6/17/2022
Höj trycket lokalt med hjälp av tryckluftClemondo satsar på miljövänliga produkterNu ska Dalarna locka fler utländska investerare20 företag får utmärkelsen Sweden’s Best Managed Companies 2022Elektrifiering av bioraffinaderier ger flerfaldig produktionsökningAudi gör det lättare att ladda elbilenNy bläckstrålemärkning till OEM Electronics maskinparkIndustrins förutsättningar inför avtalsrörelsenEaton utökar samarbetet med MicrosoftMiljonstöd möjliggör återvinning av komplex plast Sigma Technology lanserar ett nytt företagCisco presenterar lösningar för smartare, enklare nätverkNy injektionspistol sparar både arbetstid och resurser
6/16/2022
Förstå PulverbäddsfusionsteknikSvenska Mässan Gothia Towers satsar på solcellsanläggningSchneider Electric rankas på andra platsSnabbväxande installationsföretag med många strängar på sin lyraNy funktion möjliggör nätverkande kring Zoom-eventsElmopeder går undan nuCarlsberg elektrifierar lagertransporterna i HallandLambertsson växlar upp med förnybart bränsleBYGG.se lanserar ny offerttjänst för hantverksarbetenNio nya projekt vässar svensk 2D-branschRenta förenas med norrländska L E MaskinStorskalig odling av mikroalger Unit4 förvärvar danska Scanmarket
6/15/2022
ABB-robotar lyfter produktivitet och hållbarhet på Fårbo Mekaniska Omvänd osmos – StapelbarNy landschef för Ahlsell SverigeMimecast har köpts upp av riskkapitalbolaget Permira Sökmotorn för möbler och inredning i Sverige - FAVIFlyttstädning och annan städning för företagetHelsingborg startar Sveriges första kommunala AI-labbNy utbildning säkrar hållbara affärer i Sydsveriges näringslivElever på Järfälla gymnasium tilldelas BygmastipendietTranpenad förvärvar Eyes4workUltimo ledare inom EAM-teknologiNy Castrol studie i Norden kring nästa bilköpStor skillnad på epostskydd bland nordiska företag Peab utför renoverings­projekt för Helsingfors UniversitetssjukhusTaigatechs AI-lösning redo för marknadenJoanna odlar i ett Elfa-system!
6/14/2022
CAD-Design blir vanligare och vanligareVolvo CE påbörjar testning Ny lasertrackerplattform med ultralång räckviddBättre fiskelycka tack vare hållfast LesjöforsdetaljF-Secures nya allt-i-ett-skydd förenklar säkerheten Lambertsson etablerar nytt kundcenterNP Nilsson förvärvar och växer inom industriellt byggandeNu möts internationell gruvindustri i SkellefteåDigitaliseringen har fått yrkeshögskolan att satsa på fler programmerareOmedelbara offerter på CNC-bearbetningHydroscand Group AB förvärvar Anderstorp Hydraulik ABZipforce lanserar en ny generation portabla elmotorer för cyklarNya allroundmaskiner för effektiv palltransportVärldsledaren inom värmepumpar storsatsar på den svenska marknaden
6/13/2022
Optimal lösning – det är målet för varje projektABB visar upp framtiden för processautomation